بابک محمودی سهشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در حاشیه سفر به شهرستان تربت جام در خراسان رضوی افزود:در گذشته شاهد بروز سرما و یخبندانهای به مراتب سخت تر از امروز بودیم به گونه ای که روزها راههای ارتباطی روستاها با شهرها قطع میشد اما مردم آمادگی و توان راهبری خود و خانواده را داشتند.
وی ادامه داد:امروزه اما متاسفانه با وجود انتقال برق و گاز به تمامی مناطق این توانمندی در مردم کاهش یافته است حال آن که همه ما باید بدانیم وجود وسایل گرمایشی متنوع در هر منزلی لازم است و باید آمادگی برای مدیریت شرایط برای یک تا ۲ روز را داشت ضمن این که انتقال انرژی به معنای حذف احتمال مشکل در این زمینه نیست.
سرپرست سازمان امداد و نجات هلال احمر با بیان این که کشور ما از مجموع ۴۰ بلای طبیعی شناخته شده تجربه و زمینه وقوع ۳۳ مورد را دارد گفت: این به معنای ضرورت آمادگی و توان تاب آوری دربرابر بلایای طبیعی است که لازمه آن آگاهی و افزایش توانمندی مردم در این رابطه است ضمن این که هنوز هم بلایای طبیعی به لحاظ قدرت از انسان جلوتر هستند.
محمودی با اشاره به وقوع سرما و برودت هوا طی روزهای اخیر در خراسان رضوی افزود: همزمان در پنج استان کشور درگیر مشکلات ناشی از برودت هوا و سرما بودیم اما این شرایط، بحران محسوب نمیشود بلکه بحران واقعی این است که بر اثر سیل یا زلزله در کمتر از یک دقیقه افراد، خانه و محل امن خود را از دست میدهند و نیازمند تامین گرمایش، اسکان، خوراک و سایر نیازمندیها به صورت همزمان هستند.
وی اضافه کرد: در سرمای اخیر خراسان رضوی اما مردم دارای محل امن خود یعنی خانه و برخورداری از امکانات اولیه و خوراک هستند و صرفا از باب تامین گرمایش دچار برخی مشکلات شدند که آن هم در صورت دوراندیشی قابل پیش بینی و تدبیر بود.
سرپرست سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: اقلام موجود در انبارهای امدادی برای بحرانها و حوادث حاد در نظر گرفته شده است هرچند در صورت صلاحدید مدیریت بحران کشور در زمان موثر و لازم مورد استفاده قرار میگیرد اما باید این آگاهی در مردم به وجود آید که امدادگران هلال احمر تمام تلاش خودرا برای همراهی و کمک به مردم در همه شرایط دارند.
محمودی افزود: جمعیت هلال احمر توان و امکان توزیع والور به تعداد همه خانوادههای شهرستان که ۲۰۰ هزار خانوار هستند را ندارد اما به واسطه وظایف این جمعیت و تلاش برای انجام اقدامات بشردوستانه در جهت حمایت از خانواده های آسیب پذیر و نیازمند اقدام به تامین هشت هزار والور به درخواست مدیریت بحران استان کرد.
وی ادامه داد: تامین والور و وسایل گرمایشی برای همه خانواده ها نه تنها امکان پذیر نیست بلکه تامین چنین شمار زیادی از والور و وسایل گرمایشی شدنی نیست و در کنار همه این موارد، حس همدلی و مشارکت مردم در زمان بروز مشکل باید به گونه ای باشد که خانواده هایی که دارای توان اقتصادی بالاتری هستند به خانواده های آسیب پذیر هم کمک کنند نه این که توقع تامین والور توسط هلال احمر را داشته باشند.
سرپرست سازمان امداد و نجات هلال احمر عملکرد این جمعیت در شهرستان تربت جام را بسیار مطلوب و قابل قبول عنوان کرد و گفت: در شرایط پیش آمده ناشی از قطعی گاز و برودت هوا نجاتگران و امدادگران هلال احمر تمام توان و تلاش خود را برای خدمت به مردم به کار گرفتند.
شهرستان مرزی و تلفیقی تربتجام با ۲۳۰ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد و از شرق با کشور افغانستان هم مرز است.