علی حیدری روز چهارشنبه در مصاحبه با ایرنا با بیان اینکه اتمام عملیات اجرایی و آبگیری کامل این سد نیازمند ۹۵۰ میلیارد ریال اعتبار است، افزود: تا پایان سال گذشته ۸۲۰ میلیارد ریال منابع برای این طرح هزینه شده و در سال جاری هم یک هزار و ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای این طرح مصوب شد که تاکنون ۷۰۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل ادامه داد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی بوده و دارای مخزن یک میلیون مترمکعبی بوده و تاکنون برای اجرای آن ۱۹ هکتار از اراضی منطقه تملک شده است.
حیدری اناری خاطرنشان کرد: کنترل سیلاب، تغذیه چاهها و چشمههای پایین دست و تامین حقابه کشاورزی و گردشگری از اهداف اجرای این طرح است.
وی یادآورشد: با بهره برداری از این سد ۷۰۰ هکتار از اراضی پایین دست سد زیر کشت آبی خواهد رفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل همچنین از اجرای سه طرح مشترک آب و جهاد در راستای سازگاری با کم آبی و حفاظت از منابع آب در استان خبر داد و گفت: جهت سازگاری با کم آبی و حفاظت از منابع آب سه طرح مشترک شرکت آب منطقه ای و جهاد کشاورزی با عناوین تشکیل تشکلهای آب بران، تحویل حجمی آب و پیاده سازی الگوی کشت بهینه در حال اجرا است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی در استان نسبت به سالهای گذشته افزود: جهت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، در سال زراعی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در شبکههای آبیاری یامچی و قوری چای در مرکز استان و در شبکه آبیاری خداآفرین در شمال استان الگوی کشت به صورت منطقه ای پیاده میشود.
حیدری با تاکید بر ضرورت پیگیری و تکمیل طرحهای توسعه منابع آب مانند پایاب خداآفرین و اخذ ردیف اجرایی برای مرمت و بهسازی شبکه مغان و تکمیل سدها و شبکههای در حال احداث، افزود: برای افق سال ۱۴۲۵ به میزان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری آب در استان اردبیل پیشبینی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل اظهار کرد: کاهش بارندگی و استفاده بیرویه در مصرف آب سبب شده است که وضعیت ذخایر در پشت سدهای این استان نگرانکننده باشد.
به گزارش ایرنا تامین پایدار آب از جمله ملزومات و زیرساختهای حیاتی توسعه هر منطقهای به شمار میرود. در همین راستا در استان اردبیل هم در سالهای اخیر احداث انواع مخازن بزرگ و کوچک در دستور کار دستگاههای مسئول قرار گرفته است به طوری که در حال حاضر ۱۰ سد بزرگ و ۴۳ سد کوچک با ظرفیت ۴۰۰ میلیون متر مکعب، ذخیره آبهای سطحی در استان را برعهده دارد.
با این حال تغییر اقلیم و کاهش آورد رودخانههای تغذیه کننده مخازن سدها مانند هر منطقه دیگر در استان اردبیل هم از دغدغه های مسئولان و مردم، بویژه کشاورزان است. به طوری که از ابتدای مهر ماه سال جاری تاکنون میزان آورد سدهای استان ۲۶ میلیون متر مکعب برآورد شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب بوده است.
یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب کسری آب در افق ۱۴۲۵ در حالی از سوی مسئولان و کارشناسان بخش آب برای استان پیش بینی شده است که تامین آن نیازمند تکمیل مخازن در دست اجرا و احتمالا احداث سدهای جدید و جلوگیری از خروج آب از کشور- با توجه به مرزی بودن استان اردبیل- است. با این حال مهمتر از آن تکمیل شبکه اصلی و فرعی پایاب سدها برای بهرهبرداری بهینه از منابع آب موجود است.