به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، مختار گرشاسبی گفت: در این عملیات دریایی بانکرینگ ۲ هزار و ۴۷۷ تُن سوخت رسانی در حوضچه بندر بهمن جزیره قشم انجام شد.
وی ادامه داد: جزیره قشم به واسطه قرارگیری در یکی از مهمترین آبراهه های بین المللی و برخورداری از زیرساخت های بندری و خدمات گمرکی، از ظرفیت مناسبی برای تامین سوخت کشتی های عبوری داخلی و خارجی برخوردار است.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: از همین روی فعال کردن صنعت بانکرینگ در این جزیره به صورت جدی از سوی سازمان منطقه آزاد دنبال می شود تا علاوه بر تبدیل قشم به هاب بانکرینگ، سهم کشور از چرخه مالی ۲۰ میلیارد دلاری این صنعت در خلیج فارس نیز تامین شود.
گرشاسبی تاکید کرد: صدور مجوز راه اندازی پالایشگاه های تامین سوخت لوسولفور نیز نشان از عزم جدی برای تکمیل زنجیره صنعت بانکرینگ در قشم دارد.
به گفته وی، در انجام نخستین عملیات بانکرینگ، نمایندگان سازمان منطقه آزاد قشم، اداره بنادر و دریانوردی، اداره استاندارد و سایر دستگاه های متولی حضور داشتند.
سوخت رسانی دریایی بانکرینگ (Bunkering) - (اصطلاحی است که برای عملیات سوخت رسانی به کشتی ها و سایر شناورها در دریا بکار می رود)
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.