به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، والاس عصر پنجشنبه گفت: امروز میتوانم بگویم که ۶۰۰ موشک بریمستون ۲ دیگر را نیز به اوکراین میفرستیم که در کمک به کییف برای تسلط بر میدان نبرد نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
وزیر دفاع انگلیس همچنین خاطرنشان کرد که کشورش قرار است یک گردان متشکل از ۱۴ تانک رزمی چلنجر ۲، توپهای خودکششی و خودروهای زرهی بولداگ را به اوکراین بفرستد.
بن والاس روز دوشنبه نیز تائید کرده بود که کشورش ۱۴ تانک چلنجر ۲ و ۳۰ قبضه توپ خودکششی AS۹۰ را به اوکراین منتقل خواهد کرد. (توپهای خودکششی توپهایی هستند که بر روی شاسیهایی شنیدار یا چرخدار نصب میشوند و تحرک بالایی دارند.)
وی افزود: انگلیس اولین کشوری خواهد بود که تانکهای غربی را به نیروهای مسلح اوکراین اهدا میکند.
انگلیس پیشتر (۸ دی) همزمان با ارسال کمکهای تسلیحاتی جدید به اوکراین اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۳ میلیارد پوند (۲.۷۷ میلیارد دلار) دیگر به کییف کمک خواهد کرد.
وزیر دفاع انگلیس با اعلام این خبر گفت: برخی از این کمکها شامل حمایتهای غیرنظامی و بشردوستانه است. انگلیس در سال ۲۰۲۲ نیز ۲.۳ میلیارد پوند به اوکراین کمک کرد.
از سوی دیگر دولت دانمارک نیز روز پنجشنبه از انتقال توپهای هویتزر سزار به اوکراین خبر داد.
یاکوب المان جنسن وزیر دفاع دانمارک گفت: ارسال این تسلیحات یک کمک مالی بسیار بزرگ و قابل توجه است. ما در ارتباط مستمر با اوکراینیها در خصوص هویتزرهای سزار بودهایم و خوشحالم که اکنون از حمایت گسترده پارلمان دانمارک برای اهدای آن به مبارزات آزادی اوکراین برخوردار شدهایم.
دولت دانمارک اعلام کرد: انتقال ۱۹ قبضه توپ سزار ساخت فرانسه به اوکراین شامل آموزش نظامیان اوکراینی در استفاده از آنها نیز میشود.
دولت استونی نیز روز پنجشنبه تصمیم گرفت کمک نظامی به ارزش ۱۱۳ میلیون یورو (۱۲۲ میلیون دلار) به اوکراین ارائه کند. این بزرگترین بسته کمک تسلیحاتی از یک کشور حوزه بالتیک به اوکراین تا به امروز است.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
از برگزاری دور اول و دوم گفت وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیریها تا آخرین روزها و ساعتهای سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی میکرد و کییف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایتهای مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتشبس یکجانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانههای جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.
آمریکا بر اساس آمارها از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در پنجم اسفند سال گذشته تاکنون، حدود ۶۸ میلیارد دلار به کییف کمک نظامی و مالی کرده است. دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایتهای نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیریها و تشدید تنشها در اوکراین است.