تهران- ایرنا- شمار پناه جویان کوبایی و نیکاراگوئه ای خواهان ورود غیرقانونی به خاک ایالات متحده از مرز مکزیک، در دسامبر به بالاترین سطح در دوره ریاست جمهوری جو بایدن رسید.

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری اسوشیتدپرس؛ هجوم غیرعادی پناهندگان اندکی پیش از به اجرا درامدن تدابیر دولت بایدن در پنج ژانویه (۱۵ دی ماه) برای بازگرداندن شهروندان کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا به مکزیک آغاز شده است.

سازمان گمرک و حفاظت مرزی آمریکا اعلام کرد: ماموران مرزبانی در دسامبر گذشته (۲۰۲۲) ۲۵۱ هزار و ۴۸۷ بار اقدام به راندن پناهجویان در مرزهای مکزیک کرده اند که نسبت به نوامبر هفت درصد و به دسامبر سال پیش از ان (۲۰۲۱) ۴۰ درصد افزایش یافته است.

در دسامبر گذشته نزدیک به ۴۳ هزار بار از ورود شهروندان کوبا به خاک آمریکا جلوگیری شده است که نسبت به نوامبر ۲۳ درصد افزایش یافته و در مقایسه با دوره مشابه سال پیش از آن (۲۰۲۱) پنج برابر شده است. ماموران مرزبانی آمریکا از ورود شمار بیشتری پناهجو از اکوادور و پرو نیز جلوگیری کرده اند.

شهروندان نیکاراگوئه نیز در این مدت بیش از ۳۵ هزار بار از ورود به ایالات متحده باز داشته شده اند که نسبت به نوامبر سه درصد و به نسبت دسامبر ۲۰۲۱ بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.

شهر الپاسو در ایالت تگزاس در پی هجوم شهروندان کوبا و نیکاراگوئه، برای سومین ماه پیاپی به شلوغ ترین و پرازدحام ترین گذرگاه در مرز مکزیک با آمریکا تبدیل شده است. الپاسو در هفته های پیش از سفر هشتم ژانویه (۱۸ دی ماه) بایدن به این شهر که نخستین دیدار او از نقاط مرزی ایالات متحده با مکزیک از هنگام برعهده گرفتن مقام ریاست جمهوری بود، مملو از مهاجرانی شده بود که برای پیگیری پرونده های درخواست مهاجرت خود به آمریکا، پس از بازداشت آزاد شده بودند.

اما شمار پناهجویان ونزوئلایی خواهان ورود به خاک آمریکا، بسیار کمتر از میزان اوج در سپتامبر بود که شمار شهروندان این کشور جنوب آمریکا، در بالاترین سطح پس از مکزیکی ها قرار داشت.

بایدن در ماه جاری (ژانویه) گفت که کشورش ماهانه تا ۳۰ هزار تن را از کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا در صورت ارایه درخواست آنلاین، پرداخت عوارض هواپیمایی و یافتن حامی مالی، بر اساس قانون آزادی مشروط بشردوستانه، پذیرش خواهد کرد و به آنها اجازه زندگی و کار به مدت ۲ سال در ایالات متحده خواهد داد.

مکزیک به صورت هم زمان با بازگرداندن شمار مشابهی از شهروندان این چهار کشور موافقت کرد که به صورت غیرمجاز وارد خاک ایالات متحده شده بودند و امکان بازگرداندن آنها بر اساس مقررات دوره همه گیری معروف به ماده ۴۲ وجود داشت.