به دلیل دمای منفی ۲۰ تا ۲۶ درجه در روزهای پایانی دیماه ۱۴۰۱ در شهرکرد، بروز یخبندان گسترده در معابر و برخی از کوچهها شد و قندیلهای آویزان برخی از سقف ها و ناودانیها و خطر سقوط آنها بارها از سوی برخی از مردم اعلام شده بود.
بعضی از شهروندان از خبرنگاران ایرنا خواستار پیگیری این شدند که چرا به طور مثال در برخی از کوچههای میرآباد، یا منطقه منظریه، یا سرچشمهها و یا خیابان دانشسرا، اقدامی برای یخ روبی سطح کوچهها نشده است.
مسائل مطرح شده از سوی برخی از شهروندان و گلایههای آنان در نشست شورای شهر با حضور شهرداری پیگیری شد.
شهردار مرکز چهارمحال و بختیاری با اشاره به بارشهای برف اخیر در شهرکرد گفت: در چهار روز گذشته ۷۰۰ تن شنونمکپاشی در معبرهای مرکز استان انجام شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسین واحدیان شامگاه یکشنبه در نشست علنی شورای اسلامی شهرکرد تاکید کرد: سطح معابر اصلی و فرعی مرکز استان هشت میلیون مترمربع است.
وی با اشاره به کمبود تجهیزات و ماشینآلات شهرداری مرکز چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در بارندگیهای اخیر، در بین دستگاههای اجرایی استان، تنها سپاه حضرت قمر بنیهاشم(ع) برای پاکسازی معابر عمومی شهرکرد به شهرداری مرکز استان کمک کرد.
واحدیان تصریح کرد: در ساخت خیابانهای شهرکرد توجهی به رعایت حداقل استانداردهای راهسازی نشده است و احداث خیابانهایی با شیبهای طولی و عرضی زیاد در زمان بارندگی باعث لغزندگی و بروز انواع مشکلات در تردد خودروها و شهروندان میشود.
وی یادآور شد: البته استفاده از زنجیر چرخ، احتیاط در رانندگی و خودداری از سفرها و ترددهای غیرضرورری میتواند به کاهش مشکلات در زمان بارندگی کمک کند.
شهردار شهرکرد اظهار داشت: در برف اخیر ۵۳ دستگاه انواع ماشینآلات شهرداری و بخش خصوصی برای پاکسازی معابر مرکز چهارمحال و بختیاری در چهار ناحیه و ۲ شیفت تقسیمبندی و فعال شد.
وی گفت: به منظور خدماترسانی بهتر به شهروندان در زمان بارش برف درخواست ۱۰ تیغه برفروبی با استفاده از اعتبارات دولتی شده که استاندار چهارمحال و بختیاری دستور تهیه آن را به سازمان همیاری شهرداریهای استان داده است.
واحدیان تاکید کرد: تحویل ماشینآلات سنگین برای آتشنشانی، تجهیز بالابر هیدرولیکی بههمراه تعدادی اتوبوس جدید بهمنظور تزریق به ناوگان عمومی حمل و نقل شهرکرد از سوی این شهرداری در حال پیگیری است.
وی با اشاره به اختصاص یکهزار و ۵۰۰ تن قیر رایگان برای شهرداری شهرکرد از محل مصوبات سفر رییسجمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به چهارمحال و بختیاری افزود: تفاهمنامه اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال زمین از سوی ادارهکل راه و شهرسازی استان به شهرکرداری شهرکرد بهمنظور تحویل گرفتن منظریه امضا شده است و به محض دریافت زمینها، عملیات اجرایی این مهم آغاز میشود.
واحدیان تصریح کرد: برای حفظ فضای سبز کنونی مرکز چهارمحال و بختیاری و توسعه بخشهایی از آن ۲۰۰ لیتر پساب تصفیهخانه فاضلاب در نظر گرفته شده است که بهزودی اجرایی و عملیاتی میشود.
نایبرییس شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: اولویت پاکسازی معابر هنگام بارندگیها با محلههای دارای خیابانها و معابری با شیبهای تُند باشد.
یوسف صادقی ساماندهی طرح حفر چاههای جذبی در ساختمانها بهمنظور مهار روانآبها، آبهای سطحی و نزولات آسمانی بهطور خاص دردستور کار مدیریت شهری قرار گیرد.
وی افزود: تجهیز شهرداری شهرکرد به خودروهای کمکدار برای استفاده در زمان بحران میتواند به ارتقای خدماترسانی کمک کند.
به گفته این عضو شورای شهر شهرکرد، در زمان بارندگی به نحوه فعالیت تاکسیها و اتوبوسها نظارت جدیتر و وجدیترین انجام شود.
صادقی تصریح کرد: شهرداری شهرکرد طرح جامع هدایت آبهای سطحی مدیریت آن در مرکز استان را عملیاتی کند.
رییس شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: ارتقای درجه شهرداری و لحاظ جمعیت ۲۱۹ هزار نفری این شهر در جمع شهرهای دارای بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور در دستور کار قرار دارد.
مصطفی حیدری تاکید کرد: در این صورت میتوان از طرحهای شاخصهای توسعهای برای تسریع در روند پیشرفت مرکز استان بهرهگیری کرد.
یکی از اعضای شورای اسلامی شهرکرد نیز گفت: رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، جلوگیری از اتلاف انرژی، عایقکاری، انتخاب نمای مناسب، آغاز عملیات اجرایی احداث تقاطعهای غیرهمسطح، تقویت زیرساختهای محله منظریه و تکمیل طرحهای عمرانی نیمهتمام از اقداماتی است که مدیریت شهری در مرکز استان باید به آن توجه کند.
ماشاءالله ایزدی تاکید کرد: وضعیت ترافیک در شهرکرد شهروندان مرکز چهارمحال و بختیاری را ناراضی کرده است و باید در سریعترین زمان ممکن نسبت به چارهاندیشی در این بخش اقدام شود.
به گزارش ایرنا، شهرکرد بهعنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.