بجنورد- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۲۰ میلیارد تومان وام از ابتدای امسال تاکنون به ۴۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج استان پرداخت شد.

دکتر علی عفتی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مبلغ وام قرض الحسنه بیماران خاص ۵۰۰ میلیون ریال است که به صورت بازپرداخت پنج ساله و با کارمزد چهار درصد از محل توافق بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان به بیماران خاص پرداخت می شود.

وی افزود: در این مدت؛ هزار بیمار خاص خراسان شمالی برای دریافت این وام قرض الحسنه به بانک های عامل معرفی شدند که تاکنون ۴۰۰ نفر وام خود را دریافت کردند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: بیماران سرطانی، تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی و ام اس بیشترین افراد معرفی شده برای دریافت وام بودند.

شناسایی ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص

وی یادآور شد: تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در استان شناسایی و در سامانه اختصاصی این دانشگاه برای بهره‌مندی از خدمات صندوق بیماران خاص ثبت شده است.

عفتی زاده ادامه داد: از این تعداد؛ ۲ هزار و ۹۱۷ نفر بیمار دیابتی، ۲ هزار و ۳۷۰ نفر بیمار سرطانی، ۴۰۷ نفر بیمار ام اس، ۱۰۳ نفر بیمار هموفیلی، ۲۶۱ نفر بیمار دیالیزی، ۱۳۷ نفر بیمار پیوندی، ۹۷ نفر بیمار اوتیسم، ۶۶ نفر بیمار پی کی یو و ۳۳ نفر بیمار تالاسمی است.

وی با اشاره به خدمات دولت در حوزه حمایت از بیماران خاص خاطرنشان کرد: حدود ۳۰۰ نوع بیماری نادر شناسایی شده وجود دارد که دولت سیزدهم بنا دارد چتر خدماتی خود به این نوع بیماران را با اضافه کردن لیست این بیماری ها در شمول خدمات صندوق بیماران خاص گسترده کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: اینک نیز خدمات ویزیت و پاراکلینیک بیماران خاص در مراکز دولتی به صورت رایگان انجام می شود.

بر اساس تعریف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس در زمره بیماران خاص قرار می‌گیرند و درمان این بیماری‌ها به‌عنوان درمان‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و عوارض بیماری تا پایان عمر همراه بیمار می‌ماند.

بیماری‌های سرطان، پیوند کلیه، دیابت، اوتیسم، ای بی را در دسته بیماری‌های صعب‌العلاج دسته‌بندی می‌کنند.

خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.

در این استان یک میلیون نفری، ۳۶۰ پزشک عمومی و ۲۵۰ پزشک متخصص فعالیت دارند.