اسدالله حاتمی روز سهشنبه به رسانهها اعلام کرد: سرشماری پستانداران هر سال در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان انجام میشود و سرشماری سال جاری طبق فرم زمانبندی توسط این اداره کل از آبان ماه و طی مدت ۲ ماه انجام شد.
وی افزود: در برنامه سرشماری علاوه بر برآورد جمعیت حیات وحش و مطالعه روند تغییرات جمعیتی، وضعیت سلامت حیات وحش و زیستگاه نیز بررسی میشود و سرشماری پستانداران یکی از راههای پایش جمعیت حیات وحش و نرخ زاد و ولد در استان، مدیریت زیستگاهها و برنامهریزی برای توزیع آب و علوفه در مناطق به شمار میرود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: آگاهی از جمعیت و پراکندگی حیات وحش تاثیر بسزایی در نحوه حفاظت از زیستگاهها و جلوگیری از انجام تخلفات دارد و در مدیریت جمعیت حیات وحش، کمک شایانی به حفاظت از محیط زیست میکند.
وی اظهار داشت: دانشگاهیان، تشکلهای مردمی، جوامع محلی، قرق بانها، شکارچیان معتمد و مجاز، محیطبانان و کارشناسان حفاظت محیط زیست استان در سرشماری حیات وحش با محیطبانان و کارشناسان حفاظت محیط زیست همکاری داشتند.
حاتمی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی جمعیت پستانداران شاخص استان نسبت به سرشماری سال گذشته افزود: براساس سرشماری انجام شده در مناطق تحت مدیریت سطح استان، ۲ هزار و ۵۵۳ راس کل و بز، ۴ هزار و ۳۲۰ راس قوچ و میش، ۴۵۹ راس آهو و ۵۵۶ راس جبیر سرشماری شدند.
وی زاد و ولد، حفاظت و کنترل بیماریها در مناطق همچنین ترسالی در برخی مناطق مورد سرشماری نسبت به سال گذشته را از عوامل مهم افزایش رشد جمعیت وحوش در مناطق استان عنوان کرد و گفت: سرشماری گونههای شاخص پستانداران در ۱۵ منطقه شامل مناطق حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش و شکار ممنوع انجام شد.