به گزارش خبرنگار ایرنا، یعقوبعلی نظری روز چهارشنبه و در نشست با مسوولان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی افزود: پیوستگی آثار تاریخی استان در کشورهای منطقه را هم باید مورد توجه قرار دهیم تا در ارتباط با هم به یک معنی و مفهوم منسجم دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به وجود بارگاه منور رضوی در مشهد مقدس، بسیاری از آثار تاریخی نیز در ارتباط با حرم مطهر شکل گرفته است که باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: برگزاری جلسات و نشست ها باید به هماهنگی و رفع تداخل دستگاه ها از طریق طرح مسائل و مشکلات مربوطه منجر شود، به همین دلیل باید از تمام ظرفیت های موجود در این راستا بهره برد.
اهمیت به پژوهش در حوزه آثار تاریخی
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز گفت: مهمترین مولفه، نگاه و رویکرد ما به موضوع میراث فرهنگی است، زیرا این آثار را یک سرمایه ملی و معنوی می دانیم و به عبارتی حلقه وصل از گذشته به آینده هستند.
حجتالاسلام و المسلمین حجت گنابادی نژاد افزود: از سوی دیگر افق نگاه ما به تمدن نوین اسلامی است و باید نسبت میراث فرهنگی را با تمدن نوین اسلامی مورد سنجش قرار دهیم. بر همین اساس باید ارزشهای تاریخی و نسبت آن را برای مردم بیان کنیم تا با استفاده از ظرفیتهای مردمی برای حفاظت از آثار تاریخی اقدام شود.
وی بیان کرد: آثار تاریخی باید مکمل کننده و ارتقا دهنده هویت ملی، دینی و انقلابی ما باشند، باید شناخت مردم از آثار فرهنگی و تاریخی افزایش یابد و بر همین اساس باید رویکرد در خصوص موضوع میراث به جای سلبی و بازدارندگی، ترویجی و ایجابی باشد.
معاون استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: برای شناسایی، حفاظت و معرفی آثار تاریخی نیاز به کار پژوهشی است و با توجه به ظرفیت بزرگی که در دانشگاه های استان وجود دارد باید غفلت های گذشته جبران شود.
حجت الاسلام گنابادی نژاد اظهار کرد: امتداد برخی از آثار تاریخی در کشورهای منطقه وجود دارد و باید در تعاملات بین المللی به این موضوع توجه ویژهای شود.
ثبت ۱۹۶۳ اثر تاریخی در خراسان رضوی
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه باید پیشینه برخی از آثار تاریخی برای مردم به درستی بیان شود، گفت: وجود تعداد زیاد حمامهای تاریخی در شهر مشهد به دلیل توجه زائران به پاکیزگی است و اینکه بعد از طی مسافت های طولانی، گرد و غبار سفر را از تن خود پاک کنند و با انجام، غسل زیارت در بارگاه منور رضوی حضور پیدا کنند.
سیدجواد موسوی افزود: بسیاری از آثار تاریخی این شهر، به بارگاه رضوی ربط دارد، به طور مثال خانه تاریخی داروغه در طول سال یک ماهه وقف رایگان برای زائران یزدی بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: هزارو ۹۶۳ اثر تاریخی در استان خراسان رضوی ثبت شده است و این در حالی است که اولین اثر ثبت شده این استان در سال ۱۳۱۰ و مربوط به چهار طاقی یا آتشکده " بازههور" مربوط به عهد ساسانی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی اظهار کرد: قبل از انقلاب اسلامی فقط ۱۰۱ اثر تاریخی در این استان شناسایی و به ثبت رسیده بود.
موسوی گفت: کمتر روستایی در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد که از آثار تاریخی محروم باشد و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی و پاسدار حفاظت، احیاء و مرمت آثار و ابنیه تاریخی کشور توجه ویژه ای به روستاها دارد.