به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، حسن محمدیادیب در نشست با فرماندار خلخال اظهار کرد: امسال ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اعتباری برای پرداخت به طرحهای گردشگری این استان تخصیص یافته است که این میزان در مقایسه با تسهیلات اعتباری طرحهای گردشگری سال گذشته ۹ برابر افزایش نشان میدهد.
وی گفت: صنعت گردشگری به عنوان یکی از عوامل توسعه استان اردبیل به خصوص در مناطقی مثل خلخال که کشاورزی و صنعت آن ضعیف است، مورد توجه اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته است.
محمدی ادیب از برگزاری جشنواره بین المللی عشایر استان اردبیل در سال آینده خبر داد و افزود: با توجه به انتخاب نام این استان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۲۳ این جشنواره با همکاری اداره کل امور عشایری استان و همچنین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی و سایر دستگاههای اجرایی استان با حضور مهمانانی از کشورهای مختلف برگزار خواهد شد.
در این جلسه معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اشاره به تاخیر ۵ ساله در اجرای پروژه گردشگری پل معلق خلخال اضافه کرد: با تغییر سهامداران شرکت شادی گستر و مجری قبلی این پروژه، سهامداران جدید عملیات اجرایی این پروژه را از سال آتی ادامه خواهند داد.
نگار سریع الاطلاق با بیان اینکه برنامه اعلامی از سوی سهامداران این شرکت برای اجرای پروژه پل معلق خلخال چهار ساله بوده ، گفت: با توجه به اینکه بر اساس قوانین جدید اراضی ملی واگذاری به مجریان طرحهای گردشگری به صورت فازبندی انجام می شود، از مجموع ۱۴ هکتار اراضی ملی واگذار شده به سرمایهگذار قبلی این پل، در فاز اول سه و نیم هکتار به مجری جدید واگذار خواهد شد و در صورت تکمیل به موقع پروژه اراضی برای اجرای فازهای بعدی به این شرکت واگذار خواهد شد.
وی درخصوص طولانی شدن زمان اجرای پروژه پل معلق از سوی سرمایه گذار قبلی این پروژه گفت: تعلل مجری قبلی پروژه در دریافت مجوزهای لازم برای اجرای طرح، دور زدن قانون و اداره کل میراث فرهنگی و همچنین عدم ارائه نقشههای پل از علل به تعویق افتادن اجرای این پروژه است.
معاون سرمایه گذاری اداره میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی استان اردبیل خاطرنشان کرد: با توجه به زمان بر بودن پروسه خلع ید سرمایه گذار قبلی پروژه پل معلق در ازناو خلخا، این پروژه بدون اجرای قانون خلع ید سرمایه گذار قبلی و با واگذاری کل سهام شرکت به سهامداران جدید ادامه خواهد یافت.
وی همچنین از تخصیص ۸۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ایجاد زیرساختهای گردشگری در سال جدید به شهرستان خلخال خبر داد و افزود: در سال آتی نیز تلاش خواهیم کرد تا با تخصیص اعتبار مناسب از محل اعتبارات ایجاد زیرساختهای گردشگری زمینه توسعه گردشگری خلخال را فراهم کنیم.
همچنین در این جلسه فرماندار خلخال تنها راه توسعه این شهرستان را توسعه صنعت گردشگری عنوان کرد و خواستار توجه جدی مسئولین اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به حوزه گردشگری این منطقه شد.
سید جواد یحیی زاده اظهار کرد: در سالهای گذشته و با وجود ظرفیت های مختلف گردشگری در خلخال هیچ اتفاق خاصی در حوزه گردشگری این شهرستان نیفتاده و همچنان گردشگری خلخال از فرایند توسعه گردشگری در مقایسه با سایر مناطق استان و کشور دور مانده است.
فرماندار خلخال با بیان اینکه آثار باستانی و میراث فرهنگی این شهرستان به علت بی توجهی در حال غارت و به یغما رفتن است خواستار توجه جدی مسئولین میراث فرهنگی استان به این امر مهم شد.