منیره محرم نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش ترس از زایمان، کاهش مرگ مادر و میزان بستری نوزاد، تولید سریعتر شیر مادر، کاهش افسردگی پس از زایمان، کاهش زمان بستری مادر در بیمارستان، ایجاد رابطه عاطفی سریعتر بین نوزاد و مادر، آرام بودن و کاهش گریه و بی قراری نوزاد پس از زایمان از دیگر مزایای زایمان فیزیولوژیک است.
وی به تعریف زایمان فیزیولوژیک (زایمان آسان) اشاره کرد و گفت: این نوع زایمان بدون دخالت هیچ دارویی و با کمترین معاینه و به صورت کاملا طبیعی انجام میشود و در تمامی بیمارستان های استان قابل انجام است.
به گفته این کارشناس، به منظور زایمان آسان(فیزیولوژیک) اغلب اتاق زایمان ها به شکل ال.دی.آر( اتاق خصوصی) در بیمارستانها ساخته شده است که مادر در آن احساس حفظ حریم شخصی و راحتی دارد.
وی اظهار داشت: برای آسان شدن زایمان از ورزش های لگنی، تکنیک های تنفسی، آرامسازی، آروما تراپی (رایحه درمانی) و آوا درمانی با طب فشاری آب درمانی، گرما درمانی و سرما درمانی استفاده می شود.
کارشناس مامایی با تاکید بر اینکه مادر در حین زایمان می تواند یک همراه آموزش دیده مثل خواهر، همسر، مادر یا مامای همراه داشته باشد، افزود: به این منظور در مراکز آموزشی و درمانی شامل درمانگاه ها، بیمارستان ها و مراکز مشاوره مامایی کلاسهای آمادگی برای زایمان وجود دارد.
محرم نژاد ترویج زایمان فیزیولوژیک را در گرو ایجاد زیرساخت ها، فرهنگ سازی و آموزش مستمر به گروه های هدف عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد بیماران بستری در بخش بلوک زایمان مرکز آموزشی و درمانی و مرکز تخصصی و فوق تخصصی زنجان را مادران پر خطر تشکیل می دهند که نیازمند مراقبت های بیشتر هستند.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیمارستان های آیت الله موسوی، ولیعصر(عج)، بهمن، امیرالمومنین (ع) خدابنده و الغدیر ابهر دارای اتاقهای خصوصی زایمان برای مادران است.