تهران - ایرنا - دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران با بیان اینکه معتادان متجاهر، دیگر در مددسراها حضور ندارند و در مراکز ماده ۱۶ پذیرش و جذب می‌شوند، گفت: مددسراها با افزایش ظرفیت ۱۰۰ درصدی پذیرای افراد در راه مانده، بی سرپناه و کارتن خواب است.

مشاهده افراد بی سرپرست و کارتن خواب همواره خواب راحت و آسایش را از شهروندان پایتخت نشین می گیرد تا حدی که برای کمک به این افراد، حضور آنان در محله های مختلف را در تماس با ۱۳۷ اطلاع رسانی می کردند؛ موضوعی که مورد تاکید مدیریت شهری نیز بود و آنان شهروندان را به استفاده از این سامانه در صورت مشاهده افراد کارتن خواب و بی سرپناه توصیه می کردند؛ گشت‌های سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نیز به محل اعزام و مددجویان را به مددسراها منتقل می کردند.

احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی تهران در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با افزایش ظرفیت مددسراها در سطح شهر تهران تلاش کرده ایم افراد در راه مانده، افراد بی سرپناه و کارتن خواب ها و همچنین معتادین متجاهر، شب های سرد زمستانی را در خیابان ها سپری نکنند؛ در دوره مدیریت شهری جدید، ظرفیت مددسراها افزایش ۱۰۰ درصدی داشته که این مددسراها یا همان گرمخانه ها ویژه در راه‌ماندگان، کارگران فصلی و معتادین متجاهر و کارتن‌خواب ها است.

دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران با بیان اینکه همه این افراد را مانند خانواده خود می دانیم تمرکز و توجه‌مان روی آنها همانند یک خانواده است و هرگز حاضر نیستیم رهایشان کنیم و در شب های سرد زمستانی، نسبت به وضعیت آنها بی توجه باشیم؛ اظهارداشت که مدادسراهای شهرداری تهران، ظرفیتی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر دارد و به صورت شبانه روزی در حال خدمت رسانی به مددجویان هستند.

احمدی صدر با اشاره به استفاده از خودروهای خدمات فوریت های اجتماعی در تهران، تعداد این خودرو ها در سال گذشته را ۱۵ خودرو عنوان کرد و گفت: امسال با افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی این خودروها را به ۴۰ عدد رساندیم و حدود ۱۵ اتوبوس نیز به عنوان گرمخانه‌های سیار در برخی از میادین اصلی شهر تهران مستقر شده تا به صورت شبانه‌روزی به مددجویان خدمت رسانی شود.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم که دیگر کسی حتی در کوچه پس کوچه‌ها هم در سرما نخوابد، ادامه داد: گشت ها ویژه خدمات اجتماعی حامی شهر به صورت شبانه روزی در حال تردد در سطح شهر هستند و شهروندان در صورت مشاهده افراد بی سرپناه و کارتن خواب می توانند با سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند و گشت های فوریت‌های خدمات اجتماعی حامی شهر بلافاصله به محل اعزام می شوند تا برای خدمات رسانی و انتقال این افراد به مددسراها اقدام کنند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه برخی از افراد بی سرپناه اعتیاد دارند و برخی نیز بیمار هستند و به هر دلیلی حاضر نیستند به گرمخانه‌ها منتقل شوند؛ گفت: برخی حاضرند در سرما بخوابند اما به گرمخانه‌ها نیایند اما ما این افراد را هم رها نکردیم و در ۱۵ نقطه شهر گرمخانه های سیار مستقر کرده ایم تا این افراد نیز ساماندهی شوند و در این خصوص ظرفیت پذیرش حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ نفر را ایجاد کرده ایم.

دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران با اعلام اینکه معتادان متجاهر، دیگر در مددسراها حضور ندارند و در مراکز ماده ۱۶ پذیرش و جذب می‌شوند، خاطرنشان کرد: به همین دلیل ظرفیت مددسراها ۳۰ تا ۵۰ درصد خالی شده و پذیرای افراد در راه مانده، بی سرپناه و کارتن خواب است.

برخی حاضرند در سرما بخوابند اما به گرمخانه‌ها نیایند اما ما این افراد را هم رها نکردیم و در ۱۵ نقطه شهر گرمخانه های سیار مستقر کرده ایم تا این افراد را ساماندهی کنند و در این خصوص ظرفیت پذیرش حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ نفر ایجاد کرده ایم.

۱۴ دستگاه متولی کودکان کار هستند

دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران با اشاره به وضعیت کودکان کار نیز اظهارداشت: در شهر تهران ۱۴ دستگاه متولی آسیب های اجتماعی هستند و کودکان کار وظیفه قطعی سازمان بهزیستی است و شهرداری تهران نسبت به کودکان کار هیچ وظیفه قانونی ندارد؛ حتی رئیس سازمان بهزیستی کشور در گزارشی که در وزارت کشور ارائه و لیست کسانی که دست اندر کار حوزه کودکان کار هستند را اعلام می کردند؛ اسمی از شهرداری تهران نبود؛ در حوزه معتادین متجاهر نیز شهرداری تهران وظیفه ذاتی نسبت به این مسئله ندارد و آمده ایم بار زمین مانده را برداریم و بگوییم پای کار هستیم تا دیگران هم بیایند.

وی افزود: ما پای کار آمده ایم و دیگران هم تا حدودی آمدند اما الآن به این نتیجه و جمع بندی رسیده ایم که دیگران یعنی ۱۴ نهادی که متولی هستند با مشکل عدم وجود وحدت فرماندهی مواجه هستند؛ یک فرمانده یا یک مدیر واحد برای یک کار وجود ندارد یا به عبارتی مدیریت یکپارچه وجود ندارد؛ وقتی ۱۴ متولی وجود دارد راه پاسکاری کردن فراهم است و هیچ موقع به سر انجام نمی رسد.

احمدی صدر با انتقاد از نبود فرماندهی واحد در موضوع آسیب های اجتماعی، با بیان نمونه ای گفت: برای معتادان متجاهر ۵ هزار ظرفیت ایجاد کرده ایم، خودمان هم نگه داری می کنیم، ۹ گام تربیتی نوشته و ساماندهی می کنیم، اما یک دفعه طرح جمع آوری معتادین متجاهر متوقف می شود یا بحث تأمین امنیت مراکز ما به درستی انجام نمی شود یا دانشگاه علوم پزشکی مجوز بهره برداری را صادر نمی کند یا دستور تأمین نیاز داروی آگونیست را نمی دهد.

وی با بیان اینکه یک دست صدا ندارد و ما در یک مسیری گاهی روی یک تردمیل داریم می دویم، گفت: همه دستگاه ها و نهادها باید پای کار بیایند و کمک کنند؛ شهرداری دست بردار نیست و کوتاه هم نمی آییم؛ کمک می کنیم.

دبیر قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه درباره حوزه کودکان کار هم اینگونه است؛ با اینکه ما وظیفه ای نسبت به کودکان کار نداریم، طرح جامع ساماندهی کودکان کار ارائه کردیم، گفت: با طرح جمع آوری کودکان کار هم مخالف هستیم؛ در تهران ۳۲ بار طرح های ضربتی توسط سازمان بهزیستی انجام شده جوابگو نبوده و هنوز شاهد کودکان کار بسیاری هستیم.

احمدی صدر با تاکید بر اینکه باید بر کرامت انسانی تمرکز شود و به کودکان کار توجه کنیم، ادامه داد: باید در حوزه استعدادیابی، توانمندسازی و حرفه آموزی به صورت ویژه تمرکز کنیم؛ اما باید بدانیم که پاسخ این رفتار را سه سال بعد خواهیم گرفت.


وی تاکید کرد: اینکه یک طرح بگذاریم، چند میلیارد هزینه کنیم و کودکان را جمع آوری و ۲۰ روز در یک مرکز نگه داریم؛ دردی از جامعه دوا نمی کند و فقط مُسکن برای قلب کسانی است که از دیدن کودکان کار در خیابان ها ناراحت هستند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران یادآور شد: می خواهیم مجتمعی را برای این کودکان طراحی کرده و بیش از سی مرکز را در اختیار کودکان کار قرار دهیم که استعدادهای آنها را برای آینده کشور شناسایی آن را رشد دهیم.

اینکه یک طرح بگذاریم، چند میلیارد هزینه کنیم و کودکان را جمع آوری و ۲۰ روز در یک مرکز نگه داریم؛ دردی از جامعه دوا نمی کندوی با بیان اینکه یک بسته سلبی مشتمل بر اقدامات سلبی و ایجابی را طراحی و به شورای اجتماعی وزارت کشور و بهزیستی پیشنهاد داده ایم، گفت: اگر آمدند وسط میدان و یاری کردند با هم جلو می رویم و اگر هم نیامدند، بخشی که به خودمان مربوط است را اجرا می کنیم