به گزارش خبرنگار ایرنا حامد رضایی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر در اداره کل بهزیستی استان اردبیل اظهار کرد: کاشت حلزون در گوش، رایگان است و خانوادهها هزینه بسیاری ناچیزی را متحمل میشوند و در سطح استان، فردی به عنوان پشت نوبت برای کاشت حلزون نداریم و کاشت حلزون بعد از ۹ سالگی میسر است.
وی ادامه داد: بهزیستی به بیمه خانوادههای تحت پوشش توجه دارد و این افراد دارای دفترچههای خدمات درمانی هستند و باید از مراکز درمانی دولتی استفاده کنند تا بخشی از هزینههای آنها از ناحیه بهزیستی پرداخت شود.
ظرفیت کمپ ترک اعتیاد بانوان پر نیست
وی افزود: کمپ ترک اعتیاد بانوان در مرکز استان با گنجایش ۶۰ نفر فعال است اما ظرفیت آن پر نیست و خدماتی نظیر سم زدایی، آموزشهای لازم و حرفه آموزی از سوی بهزیستی به بانوان حاضر در آن ارایه میشود و حدود ۴۰ درصد بانوان بهبود یافته بعد از ترک کمپ، ارتباط خود را با بهزیستی حفظ میکنند.
به گفته او کمپ در ترک اعتیاد بانوان تاثیرگذار است و بسیاری از معتادان بهبود یافته با کمک و مشاوره بهزیستی برای خود مشاغلی نظیر مرکز خدمات خودرویی و تاکسی تلفنی دایر کرده اند و عده ای از معتادان گمنام نیز در جمع خود، جلسات مشاوره فعال و تاثیرگذاری را برگزار میکنند.
مردم به طور مستقیم به متکدیان و کودکان خیابانی کمک نکنند
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با اعلام اینکه پیگیری، آموزش و حفظ کودکان خیابانی در حیطه وظایف بهزیستی است افزود: ۳۲۸ کودک کار و خیابانی در استان شناسایی شده است و در حوزه کودکان کار و خیابانی ۱۲ دستگاه وظیفه دارند و بهزیستی دبیرخانه آنهاست و امسال در راستای ساماندهی و خدمات رسانی به جامعه هدف، چهار جلسه با دستگاههای مرتبط برگزار کرده ایم.
رضایی گفت: تکدیگری و رسیدگی به متکدیان در حوزه اختیارات شهرداری است و زباله گردی و کسب درآمد از طریق اجرای موسیقی در خیابان نیز به نوعی تکدیگری محسوب میشود و از مردم تقاضا میکنیم به طور مستقیم به کودکان کار و خیابانی و متکدیان کمک مالی نکنند، بلکه کمکهای خود را از طریق مجاری اداری به دست آنها برسانند.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل افزود: برابر تحقیقات به عمل آمده، برخی از این افراد درآمدهای بالایی در قبال تکدی گری دارند و متاسفانه هر مبلغ ناچیز مردم به متکدیان یا کودکان خیابانی، آنها را یک قدم به سوی آسیبهای اجتماعی سوق میدهد.
چهار مرکز شبانه روزی توانبخشی سالمندان دایر است
رضایی گفت: چهار مرکز نگهداری و توانبخشی شبانه روزی و پنج خانه مراقبتی برای سالمندان در استان فعال است و در هر مرکز، امکان نگهداری ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و در هر خانه مراقبتی امکان نگهداری ۱۰ نفر وجود دارد و در حال حاضر ۱۸۰
سالمند در مراکز توانبخشی شبانه روزی نگهداری میشوند.
وی ادامه داد: سه مورد مراقبت سالمند در منزل نیز داریم که از ناحیه بهزیستی پرستار می فرستیم تا خدمات لازم را به سالمندان ارایه کند و رویکرد بهزیستی در کل، نگهداری سالمندان در خانههای خودشان است زیرا این روش با عقاید دینی و آموزههای اخلاقی جامعه مطابقت بیشتری دارد.
۵۰ خدمت بهزیستی در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه قرار گرفت
او گفت: بیش از ۵۰ مورد از خدمات مهم بهزیستی نظیر گفتار درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم، در این دولت تحت پوشش بیمه قرار گرفت و در استان اردبیل ۲۸۰ نفر از زنان سرپرست خانوار مبتلا به بیماریهای خاص با کمترین هزینه
تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته اند و بهزیستی در تهیه عینک برای افراد بی بضاعت کمک میکند و برای همه نیازمندان نیز با اهدای یاری برگ، کمک هزینه درمان پرداخت میکنیم.
برقراری بیش از ۱۰ هزار تماس با اورژانس اجتماعی بهزیستی
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل افزود: امسال ۱۰ هزار و ۸۸۷ بار با اورژانس اجتماعی بهزیستی استان با شماره ۱۲۳ تماس گرفته شده و در هفت هزار و ۷۷۶ مورد به تماس گیرندگان، مشاوره و راهنمایی لازم ارایه شده و تعداد کمی از
موضوعات آن، کودک آزاری و همسر آزاری بوده است.
رضایی گفت: رویکرد سازمان بهزیستی این است که زنان سرپرست خانوار دچار خشونت خانوادگی، در خیابان نمانند و از اینرو آماده پذیرش این موارد هستیم و در استان اردبیل ۶ هزار و ۱۰۰ زن سرپرست خانوار با ۱۴ هزار نفر جمعیت خانواده
تحت پوشش بهزیستی هستند.
او افزود: بهزیستی استان به یکهزار و ۲۶۰ نفر از فرزندان این زنان نیز خدمات ارایه میدهد و از خانوادههای دارای سه قلو و بیشتر، بدون لحاظ وضعیت اقتصادی آنها حمایت میکنیم و اکنون تعداد قلوهای تحت حمایت در استان ۴۳۶ قلو است.
صدای مشاوره بهزیستی با شماره رایگان ۱۴۸۰ از ساعت هشت تا ۲۴ آماده است و در سال جاری ۲۱ هزار و ۱۳۱ بار با این شماره تماس گرفته شده و ۷۶ مرکز مشاوره حضوری نیز در استان دایر است و خط تلفن کشوری ۰۹۶۲۸ نیز برای
گزارشها و پیشگیری و درمان در حوزه اعتیاد کاربرد دارد.