به گزارش خبرنگار ایرنا، علیاکبر عباسیراد روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: اجرای عملیات بذرپاشی بهمنظور افزایش پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک، کنترل رواناب صورت گرفته است.
وی به مشارکت بهرهبرداران و دامداران در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: در اجرای عملیات بذرپاشی کارکنان این اداره و همچنین گروه همیاران طبیعت گردشگری مهرنگار نیز مشارکت داشتند.
عباسیراد با بیان اینکه مراتع بهعنوان یکی از مهمترین منابع اقتصادی به شمار می رود، ابراز کرد: تأمین معیشت جمعیت قابل توجهی از کشاورزان و دامداران به طور مستقیم و غیر مستقیم به این نعمت خدادادی وابسته است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان با اشاره به اینکه از مجموع عملیات بذرپاشی انجام شده، ۱۸۰ هکتار به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت، اظهار کرد: گونههای فستوکا، سکاله، درمنه کوهی و گیاه دارویی صنعتی آنغوزه مورد استفاده برای انجام عملیات اصلاحی و احیایی قرار گرفت.
وی استفاده از گونههای با ارزش بومی و تأمین بذر آن از پایههای محلی را موجب کاهش هزینههای اجرا خواند و افزود: جلوگیری از وابستگی به بذرهای خارجی، درصد موفقیت این عملیات را نیز افزایش میدهد.
عباسیراد با بیان اینکه مشارکتهای مردمی بهرهبرداران از مهمترین راههای حفظ و حراست از عرصههای منابع طبیعی است، تصریح کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تلاش دارد با ایجاد شبکههای مردمی دوستداران طبیعت، آموزش و اطلاع رسانی را در راستای حفظ و صیانت از این منابع خدادادی ارزشمند را نهادینه کند.
چهار و ۱۲ صدم میلیون هکتار از مجموع چهار و ۱۵ صدم میلیون هکتار معادل ۹۶ و چهار دهم درصد از کل مساحت شهرستان دامغان را عرصههای منابع طبیعی تشکیل داده است.
از ۹ و هفت میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.