تهران- ایرنا- مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر تعداد بالای عناوین کتاب منتشر شده در طول سال، گفت: اگر رسانه‌ها کتاب خوب را به مردم معرفی نکنند، انتخاب کتاب با کیفیت در میان حجم بالای تولید بسیار دشوار خواهدبود.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، اختتامیه بیستمین دوره جشنواره کتاب و رسانه دهم بهمن در سالن جلیل شهناز در خانه هنرمندان برگزار شد. در این مراسم یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشاد مهدی‌پور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین ظریفیان مدیر اداره توسعه کتاب و کتابخوانی، علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، محمد خدادی معاون سابق مطبوعاتی و مسئولان و فعالان این حوزه حضور داشتند. در این مراسم یاد و خاطر احد گودرزیانی خبرنگار پیشکسوت گرامی داشته شد.

علی رمضانی در ابتدای مراسم با بیان اینکه رسانه‌ها وظیفه رساندن کتاب به دست مردم را دارند، گفت: هر سال حدود ۸۰ هزار عنوان کتاب تازه چاپ داریم و اگر کتاب‌های درسی و دانشگاهی و بی‌کیفیت را از این تعداد کم کنیم، حدود ۴۰ هزار عنوان کتاب‌های قابل تامل و قابل بررسی کردن باقی می‌ماند. این رسانه است که می‌تواند با ملاک‌هایی که تبیین می‌کند، مساله انتخاب کتاب خوب را برای مردم ممکن می‌کند.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات با اشاره به بی‌نظیر بودن چاپ این تعداد کتاب ادامه داد: اگر یک شبکه تلویزیونی یا رادیویی داشته باشیم که این کتاب‌ها را در یک ربع ساعت معرفی کند، قادر به معرفی همه عنوان‌ها نخواهدبود. جشنواره کتاب رسانه سعی کرد این اقدام را رقم بزند.

او با بیان اینکه چهار بخش جایزه در این دوره اضافه شد، جایزه مردمی را می‌توان مهم‌ترین بخش این دوره در نظر گرفت، همچنین رویداد ایده‌پردازی و کارگاه‌های مفصل آن می‌توان اشاره کرد.

باز طراحی سامانه ارسال آثار

سیاوش صلواتیان در این مراسم بیانیه هیات داوران جشنواره را خواند.

دبیر بیستمین دوره جشنواره کتاب و رسانه با اشاره به تغییر چهار بخش در این دوره جشنواره بیان کرد: در این دوره آیین‌نامه جدید جشنواره، تدوین و تصویب شد.

او در بخشی از بیانیه به باز طراحی سامانه ارسال آثار اشاره کرد و گفت: رشد ۲۴ درصدی آثار و ۲۱ درصدی تعداد افراد شرکت کننده نشان دهنده مشارکت بالا در این دوره بود. در بخش مسابقه بیش از ۹۰۰ اثر دریافت شد. در نهایت داوری آثار پالایش شده توسط ۳۷ نفر از کارشناسان رسانه انجام شد.

او با تاکید بر تنوع آثار در بخش‌های مختلف به محدود بودن آثار کاریکاتور اشاره کرد و افزود: به دلیل محدودیت آثار در بخش عکس و کاریکاتور در این دوره در این بخش کسی به عنوان برگزیده انتخاب نشد. از میان آثار ۱۶ اثر برگزیده در ۱۵ محور در بیستمین دوره جشنواره کتاب و رسانه انتخاب شدند.

غلبه رویکرد تاریخی در کتاب‌های حوزه رسانه

فرشاد مهدی‌پور با بیان اینکه در دو سال گذشته کمتر از ۱۰۰ عنوان کتاب در حوزه رسانه تالیف شده است: در این کتاب‌ها رویکرد تاریخی غلبه دارد حتی در ترجمه هم این مساله دیده می‌شود. بعد از حوزه تاریخ رسانه، کتاب‌هایی که رویکرد آموزشی دارند، مورد توجه قرار گرفته و بعد از آن روانشناختی و حامعه شناسی و در نهایت کتاب‌هایی که رویکرد حقوقی دارند، تألیف و ترجمه شده است.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت اقتصاد رسانه ادامه داد: دقیقا سه عنوان کتاب در حوزه اقتصاد رسانه تالیف و ترجمه شده و دو کتاب در حوزه اخلاق رسانه منتشر شده است.

او با بیان اینکه چنین جشنواره‌هایی می‌تواند موجب توجه به کتاب و رسانه شود، گفت: در حوزه اخلاق و اقتصاد رسانه آسیب زیادی دیدیم. رسانه نقشی دارد که هیچ نهاد دیگری چنین تاثیری ندارد.

برگزیدگان بخش مطبوعات و خبرگزاری‌ها

یاسر نوروزی برگزیده محور تیتر

بهنام دورویی برگزیده محور خبر

زهرا جعفری برگزیده محور گزارش

مطهره میرشکاری محور گفت‌وگو

زهرا سادات ریحانی برگزیده محور یادداشت

علی‌الله سلیمی برگزیده محور مقاله و نقد کتاب

در محور عکس به دلیل کیفیت پایین آثار فردی را به عنوان برگزیده انتخاب نکردند.

برگزیدگان بخش رسانه‌های اجتماعی

پروانه حیدری برگزیده محور متن

میثم علیزاده برگزیده محور عکس و گرافیک

مناشکری و مصطفی اعلمی برگزیده محور چند رسانه

برگزیدگان بخش رسانه‌های دیداری و شنیداری

انسیه بحری در بخش گزارش خبری

فریده گودرزی در بخش برنامه ترکیبی

فاطمه محمدیان‌فر برگزیده محور مستند

فرهاد دهنوی برگزیده محور گفت‌وگو و میزگرد

محمد دیماسی محور داستانی و نمایش

زهرا بلدی محور مواد تبلیغی

برگزیدگان بخش ویژه ناشران فعال در حوزه کتاب

انتشارات به‌نشر شایسته تقدیر

رادیو گفت‌گو در بخش جایزه ویژه حامی کتاب

اسماعیل آذری‌نژاد در محور فعال رسانه‌ای کتاب

محمدرضا نیازمند در محور انتخاب مردمی

بخش ایده‌پردازی (منتخبان این بخش در آبان‌ماه معرفی شده بودند)

مریم کشاورز مسعودیان، شهاب دارابیان، رضا سربخش.