به گزارش خبرنگار ایرنا، ایرج مصطفوی روز یکشنبه همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان سمنان اظهار کرد: راهاندازی ایستگاه هواشناسی در مناطق مختلف از جمله قصر بهرام در پارک ملی کویر گرمسار و حسینان در میامی در دست پیگیری است.
وی افزود: ساخت ایستگاه هواشناسی نیازمند تامین زیرساخت مانند برق و اینترنت است و نبود زیرساختها در برخی مناطق مانع از توسعه ایستگاههای هواشناسی است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان خاطر نشان کرد: ابتدای انقلاب ۲ ایستگاه هواشناسی در استان سمنان وجود داشت که اکنون به ۹۰ ایستگاه افزایش یافت.
وی ادامه داد: ۱۰ طرح کاربردی و پژوهشی در استان سمنان به وسیله اداره کل هواشناسی اجرایی شد و اکنون هشت سامانه اطلاعرسانی و ۱۸ ایستگاه خودکار و پنج سامانه دادهای در استان سمنان فعال است.
مصطفوی با اشاره به اینکه ارتقای هواشناسی در بخشهای مختلف مانند زیرساخت و تجهیزاتی در استان سمنان گامهای ارزشمندی برداشته شد، یادآور شد: ۹۲ ایستگاه در زمینههای مختلف مانند ایستگاه سینوپتیک، ایستگاه سینوپتیک تکمیلی، ایستگاه خودکار، هواشناسی، اقلیمشناسی سنتی و خودکار دار استان سمنان فعال است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان گفت: یک میلیارد تومان برای تعمیرات و ارتقای ۲۰ ایستگاه هواشناسی استان سمنان طی یکسال گذشته هزینه شد.
وی خاطر نشان کرد: ۹ ایستگاه هواشناسی استان سمنان خودکار است و میتوان در لحظه از وضعیت آب و هوایی مطلع شد.
استان سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع افزون بر ۷۰۲ هزار نفر جمعیت دارد که از این شمار، ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.