به گزارش خبرنگار ایرنا، امین دوست محمدی روز چهارشنبه در نشست خبری با رسانه های جمعی استان به مناسبت دهه فجر در مورد رویکردها و سیاست های کلان بودجه ۱۴۰۲ میزان مصوب منابع درآمدی استان در سال ۱۴۰۱ را مبلغ ۹۳۳ میلیارد تومان ذکر کرد و یادآور شد: این میزان با ۱۳.۲ درصد رشد در لایحه بودجه سال آینده به یک هزار و ۵۷ میلیارد تومان رسیده است و مبلغ ۹۰۵ میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استانی برای ایلام تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: اعتبارات مصوب هزینه ای استان در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۶۵۰ میلیارد تومان است که این میزان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۸۶۶ میلیارد تومان با افزایش ۳۳.۲ درصدی است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام مجموع اعتبارات مصوب تملک دارایی های سرمایه استان در بودجه ۱۴۰۱ را بیش از یک هزار و ۵۲۹ میلیارد تومان ذکر و اضافه کرد: این میزان با ۱۹.۹ درصد رشد در لایحه بودجه سال آینده به یک هزار و ۸۳۴ میلیارد تومان افزایش یافته است.
دوست محمدی در مورد علت کندی در روند تحقق پروژه ها توضیح داد: عدم اطمینان از جهت درست مسیر توسعه استان (بسته سیاستی)، تکیه بر نقشه راه توسعه استان (سند آمایش سرزمین )، فعال سازی سایر منابع اعتباری مغفول، جهت دهی هدفمند به منابع اعتباری و نظارت مستمر و دقیق، واقعی و عملیاتی از جمله موارد کندی در روند اتمام طرح هاست.
وی در زمینه استخدام نیروی انسانی هم یادآور شد: استخدام و صدور شماره مستخدم در بستر سامانه کارمند ایران از محل برگزاری آزمون های استخدامی مشترک فراگیر دستگاه های اجرایی استان شامل داوطلبان آزاد، ایثارگران و معلولین به تعداد چهار هزار و ۷۶۷ نفر و همچنین تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران از محل اجرای بند د تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و بند و تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به تعداد یک هزار و ۵۵۳ نفر و نیز تبدیل وضعیت استخدامی از محل تبصره یک بند ذ ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه، بندهای چ - ز ماده ۸۷ قانون برنامه ششم اعاده بکار جانبازان و آزادگان و استخدام از محل آراء شعب دیوان عدالت اداری به تعداد یک هزار و ۱۲ نفر به مجموع ۹ هزار و ۳۳۲ نفر صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه ۲۷ فصل نظام بودجه ریزی و ۱۸ حوزه ارزش افزوده در استان وجود دارد، گفت: به عنوان مثال ارزش افزوده بخش حمل و نقل که شامل حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات است، طبق بررسی اعتبارات استانی این حوزه طی ۱۰ سال گذشته یعنی از سال ۹۲ تاکنون حدود ۳۵۲ درصد رشد داشته در حالیکه سهم ارزش افزوده این بخش طی این سال ها از ۰.۵ درصد به ۰.۴ درصد کاهش یافته و رتبه این حوزه در کشور از ۲۹ به ۳۰ تنزل پیدا کرده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ایلام اسناد بالادستی در تدوین بودجه ۱۴۰۲ را بر مبنای، سیاست های کلی برنامه هفتم، اسناد آمایش سرزمین و سند تحول دولت مردمی برشمرد و گفت: هدف اصلی در تدوین بودجه سال ۱۴۰۲ دستیابی به رشد باثبات اقتصادی، عدالت محوری و کارآمدسازی نظام حکمرانی است.
به گفته دوست محمدی ایجاد ثبات اقتصادی، عدالت محوری، کارآمدسازی نظام حکمرانی و اصلاح ساختار بودجه و اجرای طرح های پیشران و مهم توسعه ای از رویکردهای لایحه بودجه سال آینده است.
وی مهمترین ویژگی لایحه بودجه را مسئله محوری با هدف پیشرفت اقتصادی توام با عدالت، اصلاح ساختار بودجه مبتنی بر ایجاد شفافیت درآمد - هزینه، انضباط مالی، جلب مشارکت عمومی و خصوصی برای طرح های نیمه تمام، عدالت محوری، رعایت آمایش سرزمینی، امنیت غذایی و بهبود معیشت مردمی، توجه به طرح های مهم و اثرگذار اقتصادی، اصلاح الگوی کشت و توجه به زنان و خانواده دانست.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام افزود: مدیران با بهره گیری از سایر منابع از جمله جذب حداکثری سرمایه گذاری بخش خصوصی، افزایش درآمدهای مالیاتی، تسهیلات بانکی، منابع داخلی شرکت ها، تقویت مشارکت نهادهای انقلابی همچون بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سایر منابع شرایط مناسب را در جذب اعتبارات بیشتر فراهم کنند.