مرتضی بهزادفر روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این میزان اعتبار بدلیل ضرورت مطالعات و داشتن برنامهای مدون برای روش های تامین آب پایدار به شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی ابلاغ شد.
وی با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت اعتبارات ملی برای رفع تنش آبی استان، گفت: ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار ملی نیز برای شهرهای دارای تنش آبی کشور در نظر گرفته شده است که باید اعتبارات بیشتری از این ردیف جذب شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی افزود: اینک نیز اعتباراتی برای تامین آب از منطقه پلنگ دره بجنورد در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح استحصال آب زیرزمینی در منطقه سرانی شیروان، خاطرنشان کرد: این طرح یکی از ابر پروژه ها در استان است که امید می رود با صرف این اعتبار حفر چاه و خط انتقال با اخذ پیمانکار سرعت گیرد.
بهزادفر با بیان اینکه طول خط انتقال این طرح ۲۵۰ کیلومتر برآورد شده است، تصریح کرد: سالانه ۴۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدن مورد نیاز شهروندان در برخی از شهرستان های استان از این منابع زیرزمینی تامین می شود.
استان خراسان شمالی با جمعیت یک میلیون نفری از لحاظ جغرافیایی در منطقه معتدل کوهستانی واقع است که میانگین باران سالانه آن حدود ۲۴۰ میلیمتر می رسد و حدود ۳۴۴ هزار هکتار اراضی زیر کشت باغی و زراعی دارد با تولید افزون بر یک میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی است و ۸۲ هزار نفر بهره برداری بخش کشاورزی این استان محسوب می شوند.
تغییر اقلیم و برداشت آب از سفرهها و آبخوانهای زیرزمینی باعث شده است که هشت دشت از مجموع ۱۱ دشت استان در وضعیت نامناسبی از نظر ذخائر آبی قرار گیرد و به همین دلیل هرگونه توسعه بهرهبرداری و برداشت جدید در آنها به منظور تعادل بخشی به منابع آبی ممنوع شده است.
خشکسالی خراسان شمالی نه تنها باعث ایجاد تنش آبی در حدود ۳۰۰ روستا و چند شهر ایجاد کرد که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از حجم آبدهی قنات ها را نیز کاهش داد به طوری که نیمی از مزارع کشاورزی این خطه شمال کشور را نیز خشکاند و هشت دشت از ۱۱ دشت این استان نیز در زمره دشت های بحرانی قرار گرفتند و با تداوم این روند احتمال قطعی آب نیز در کنار خاموشی برق در استان تکرار خواهد شد.
این استان ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که به نوعی کشاورزی و دامپروری از پیشران های اقتصادی محسوب می شود.