به گزارش روز جمعه تارنمای خبری سعودی لیکس، "فلیکس جاکنز " رئیس کمپین های اولویت دار سازمان عفو بین الملل و افراد در معرض خطر از سازمان فیفا خواست تا به طور علنی از لزوم انجام اصلاحات در زمینه حقوق بشر در عربستان سخن به میان آورد و به رهبران سعودی اجازه ندهد تا با سوءاستفاده از برگزاری اولین جام جهانی زنان ۲۰۲۳ بر چهره ضد بشری خود سرپوش بگذارد.
گفته می شود احتمالا عربستان سرپرستی این جام را برعهده خواهد گرفت که قرار است از ۲۰ ژوئیه تا ۲۰ اوت آینده در دو کشور استرالیا و نیوزلند برگزار شود. قرار است شرکت Visit Saudi نهاد رسمی صنعت توریسم در عربستان به طور رسمی به سرپرستی جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۲۳ به عنوان بزرگ ترین رویداد ورزشی زنان در جهان برگزیده شود.
جاکنز افزود: عربستان پس از امضای قرارداد با کریستیانو رونالدو و خرید باشگاه نیوکاسل یونایتد و مجموعه golf LI V و میزبانی از بسیاری از فعالیت های ورزشی بلندپایه می خواهد از ورزش برای سرپوش گذاشتن بر پرونده تاریک و سیاه خود در زمینه نقض حقوق بشر بهره برداری کند.
این مقام سازمان عفو بین الملل گفت: زنان در عربستان با رویکرد تبعیض آمیز وحشتناکی در مسائل مختلف مواجه هستند. پدیده سرپرستی فعالیت های ورزشی با توجه به ثروت بی شمار سعودی ها در عربستان رواج بیشتری خواهد یافت اما بدون انجام اصلاحات در زمینه حقوق بشر به موازات فعالیت های یاد شده عربستان همچنان متهم به سوءاستفاده از ورزش خواهد ماند و بازیکنان و مربیان و هواداران رشته های مختلف ورزشی نیز باید با سوء استفاده عربستان از ورزش مقابله کنند.
در همین راستا فدراسیون فوتبال استرالیا و همتای نیوزلندی آن با صدور بیانیه مشترک اعلام کردند که نسبت به سرپرستی جام جهانی زنان در سال ۲۰۲۳ توسط عربستان احساس سرخوردگی می کنند.
در همین رابطه نظامیان ارتش عربستان صبح دوشنبه گذشته با یورش به مناطق القطیف و العوامیه واقع در شرق این کشور، ۱۰ نفر از ساکنان این مناطق شیعهنشین را بازداشت کرده و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
وب سایت «کمیته دفاع از حقوق بشر» در این باره گزارش داد: نیروهای امنیتی رژیم سعودی صبح روز دوشنبه با خودروی زرهی به منطقه «القطیف» و منازل شهرکهای «العوامیه»، «حفر الباطن» و «ام الحمام» (شرق عربستان) یورش بردند.
در پی آغاز اعتراضات و تظاهرات گسترده به خصوص در مناطق شیعهنشین شرق عربستان در سال ۲۰۱۱ برای مطالبه برابری، عدالت اجتماعی و پایان دادن به تبعیض و آزار و اذیت فرقهای، مقامات امنیتی عربستان معمولا به صورت برنامه ریزی شده مردم این مناطق را هدف حملات و بازداشتها و بعضا اعدامها قرار میدهند.
مردم شرق عربستان طی سالهای اخیر بارها در اعتراض به اقدامات سرکوبگرانه رژیم سعودی و کشتار دهها معترض در شهرهای العوامیه و القطیف تظاهرات کردهاند، اما هر بار با سرکوب شدید نظامیان آلسعود مواجه شدند.
دولت سعودی هر ساله شمار زیادی از مخالفان آلسعود را با هدف مقابله با آزادی بیان و به بهانه مبارزه با تروریسم به مجازاتهای سنگین و اعدام محکوم میکند.
شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعیان عربستان و ساکن القطیف، یکی از برجستهترین زندانیان سیاسی این کشور محسوب میشد که در سال ۱۳۹۴ به اتهام انتقاد از آلسعود و اقدام علیه امنیت ملی این کشور اعدام شد.