به گزارش ایرنا، دستگاه های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان کرمان امروز به مناسبت ایام الله دهه فجر، دستاوردها، عملکرد و مشکلات خود را در نشستی با خبرنگاران به اشتراک گذاشتند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان در این نشست با اشاره به ثبت ۶ هزار و ۸۰۶ شکایت کارگری در این استان گفت: چهار هزار و ۳۴۳ مورد از این شکایت ها منجر به صدور رای شده است.
مجتبی مصباح، اطاله میانگین دادرسی پرونده ها را در ادارات کار طی سال گذشته ۱۰۲ روز اعلام و تصریح کرد: این مدت در سال جاری به ۷۰ روز رسیده است.
وی با اشاره به ارائه بیش از ۹۶ هزار ساعت آموزش ایمنی در این استان گفت: ارائه این آموزش ها موجب کاهش حوادث ناشی از کار طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.
مصباح تعهد اشتغال کرمان را ۴۰ هزار و ۵۷۷ مورد اعلام کرد و ادامه داد: این در حالی است که ۵۰ هزار و ۹۹۳ شغل معادل ۱۲۳ درصد تعهد در این استان ایجاد شده است.
وی با اشاره به کاهش سه درصدی نرخ بیکاری در کرمان ادامه داد: نرخ بیکاری در پایان پاییز سال گذشته در این استان ۱۱.۲ درصد بوده که در پایان پاییز سال جاری به ۸.۲ درصد رسیده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان بیان کرد: ۲۶ مرکز کاریابی طی سال های گذشته در این استان وجود داشته که این رقم در سال جاری به ۳۵ مرکز رسیده و هفت مرکز دیگر نیز بزودی فعال خواهد شد.
وی با اشاره به وجود ۱۰ هزار و ۴۱۹ تعاونی در استان کرمان افزود: پنج هزار و ۷۵۸ تعاونی فعال و مشغول بهکار هستند.
نیاز ۱۰ هزار نیرو در بخش حمل و نقل شمال کرمان
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کرمان نیز گفت: بیش از ۱۰ هزار نیرو در بخش حمل و نقل شمال این استان نیاز است در حالی که این تعداد نیروی تخصصی در کرمان وجود ندارد.
محمدرضا جهانگیری افزود: یکی از مشکلات استان کرمان فقر تعداد نیروهای مهارتی است.
وی اظهار داشت: استان کرمان همانند سایر مناطق کشور از فقر نیروهای مهارتی رنج می برد.
وی تصریح کرد: مهارت در سایه مدرک تحصیلی قرار گرفته که نیاز به اصلاح دارد.
جهانگیری با بیان اینکه بیکاری یکی از بزرگ ترین مشکلات کشور است که معضلات اجتماعی مختلف را رقم می زند اظهار داشت: در حالی که اصناف و صنایع به نیروهای ماهر و تخصصی نیاز دارند و از طرفی آمار افراد فاقد شغل نیز زیاد است اما این افراد به دلیل نداشتن مهارت نمی توانند در فرصت های شغلی بکارگیری شوند.
وی ادامه داد: تناقض موجود بین تعداد افراد بیکار و فرصت های شغلی خالی را با مهارت آموزی می توان برطرف کرد.
وی سرمایه گذاری در آموختن مهارت به جوانان و نوجوانان را نیاز جامعه امروز دانست و گفت: نبود مدرسه حمل و نقل در آموزش و پرورش موجب نبود نیروی متخصص در این حوزه شده است.
وی با اشاره به اینکه ورود بخش خصوصی به آموزش مهارت های فنی حرفه ای نیاز است افزود: دولت به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیاز مهارت آموزی جامعه باشد.
امضای ۳۸ هزار میلیارد تفاهم نامه مسئولیت اجتماعی در بانک رفاه کرمان
مدیر شعب بانک رفاه استان کرمان نیز گفت: این بانک طی سال گذشته و سال جاری در حوزه مسئولیت های اجتماعی بیش از ۳۸ هزار میلیارد ریال تفاهمنامه امضا کرده و در انور زیربنایی استان کرمان مشارکت فعال داشته است.
محمدصادق اتحادی به احداث ۲ واحد آموزشی در سه در روستای سعیدی و سعادت آباد، ارائه کمک های مومنانه و لایروبی قنوات در شهداد به عنوان نمونه ای از پرداختن به مسئولیت های اجتماعی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه منابع بانک رفاه کرمان در سال جاری تا پایان دی ماه ۸۱ هزار میلیارد ریال و مطالبات این بانک ۱۱۳۱ میلیارد ریال بوده است تصریح کرد: برخی شعب بانک رفاه در استان زیانده هستند.
وی با بیان اینکه امسال مصارف بانک رفاه استان کرمان ۵۲ هزار میلیارد ریال است تصریح کرد: این مقدار ۹ هزار میلیارد ریال معادل ۱۷ درصد رشد داشته است.
حجم مطالبات مردم از بهزیستی بالاست
مدیرکل بهزیستی استان کرمان نیز با بیان اینکه سازمان بهزیستی در راستای مهارت های زندگی کار انجام می دهد گفت: دستگاه های حمایتی در معرض مطابه گری های اجتماعی قرار دارند.
علیرضا وحیدزاده افزود: بهزیستی در تامین کمک هزینه های درمان دارو و ... مددجویان این نهاد نقش ایفا می کند.
وی اظهار داشت: بخشی از خدمات بهزیستی با کمک مراکز غیردولتی انجام می شود.
وحیدزاده ادامه داد: حجم مطالبات بهزیستی بالا است لذا اقتضا می کند همه همراهی کنند و بسیج شوند تا نیازهای اولویت دار شناسایی و برای بودجه ریزی اقدام شود.
وی از رسانه ها خواست در راستای روشنگری افکار اجتماعی در جامعه تلاش کنند.
۵۳ درصد جمعیت کرمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان نیز گفت: حدود ۵۳ درصد مردم کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند.
محمود شیخ شعاعی افزود: حدود ۴۷ درصد جمعیت استان کرمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
وی با اشاره به وجود ۲۶ شعبه اصلی، ۱۶ شعبه اقماری و هشت کارگزاری تامین اجتماعی در کرمان اظهار داشت: ۵۴۴ هزار نفر بیمه شده اصلی و ۱۳۰ هزار نفر مستمری بگیر در این استان وجود دارد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی در استان کرمان با ۵۴ هزار کارفرما و کارگاه در تعامل است.
وی گفت: حدود سه و نیم درصد طی چهار سال اخیر به تعداد بیمه شدگان تامین اجتناعی در استان کرمان افزوده شده و تعداد مستمری بگیران به نسبت سال قبل ۶ درصد رشد داشته است و تعهد مالی در قبال مستمری بگیران سالانه ۹۰۰ میلیارد تومان است.
شیخ شعاعی گفت: تامین پرونده الکترونیک در ۶ ماه گذشته برای مستمری بگیران تامین اجتماعی اجرایی شده و طرح پرونده الکترونیک کارفرمایان نیز در حال اجرا است.
وی افزود: تسهیلات قابل ارائه به مستمری بگیران تامین اجتماعی از هفت به ۱۲ میلیون تومان افزایش یافته است.
وی افزود: در حال حاضر یکی از نگرانی های سازمان تامین اجتماعی کرمان وجود ۲ هزار میلیارد تومان مطالبه از کارفرمایان است که درخواست می شود کارفرمایان با شرایط ویژه این مبلغ را تقسیط و پرداخت کنند.
یکی از اهداف بانک توسعه تعاون ایجاد و حفظ اشتعال پایدار است
مدیر امور شعب بانک توسعه تعاون استان کرمان نیز با بیان اینکه این بانک در کرمان بیش از ۱۳ سال فعالیت دارد گفت: ۲۲ واحد بانکی و ۱۶۷ پرسنل رسمی و قراردادی در این بانک وجود دارد.
غلامرضا کافی زاده تصریح کرد: بانک توسعه تعاون عامل پرداخت تسهیلات تکلیفی از سوی دولت است و یکی از اهدافش ایجاد و حفط اشتعال پایدار است.
وی تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد تسهیلات پرداختی در بانک توسعه تعاون کرمان منجر به ایجاد اشتعال پایدار شده است.
وی گفت: همسو بودن سیاست های بانک و دولت در سال های اخیر نمود خود را نشان داده است.