به گزارش ایرنا، در همین راستا روز پنجشنبه "رویداد تبادل فناوری فنبازار منطقهای شرق کشور" با حضور شرکتهای فناور و ایده پردازان در کارخانه نوآوری مشهد برگزار شد.
این رویداد با شرکت فعالان بخش فناوری و فن بازار از ۱۷ استان کشور، بیش از ۷۰ شرکت دانش بنیان، و بیش از ۱۰۰ سرمایه گذار و صنعتگر داخلی و خارجی برگزار شد که برخی تفاهم نامه ها و قراردادهای سرمایه گذاری نیز در آن منعقد شد.
افزایش سه برابری سقف تسهیلات صندوق صحا
رییس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت در این همایش گفت: خدمات و تسهیلات این صندوق به بخش خصوصی و تعاونی ها ارائه می شود.
محسن نادری منش افزود: ارائه تسهیلات به واحدها، در بخش های مختلف از جمله سرمایه در گردش، خطوط تولیدی، ماشین آلات و خرید فناوری بسته به نیاز بنگاه ها از اقدامات این صندوق است و دولت و مجلس امسال اعتبارات خوبی به این صندوق اختصاص داده اند.
وی اضافه کرد: سقف کنونی تسهیلات صحا ۱۵ میلیارد تومان است که با افزایش اعتبار در سال آینده این میزان سه برابر می شود.
نادریمنش ادامه داد: امسال همچنین به حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر ورود کرده ایم و صندوق های تخصصی خطرپذیر ایجاد می شوند. صندوق های خطرپذیر در خراسان رضوی در حوزه معادن، کشاورزی، آب و تامین سرمایه کمک های لازم را به فعالان این حوزه خواهند داشت.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، این صندوق را بازوی تامین مالی صنایع پیشرفته خواند و افزود: خراسان رضوی توان رقابت پذیری بالایی دارد و سیاست صحا نیز بزرگ شدن شرکتهای کوچک و خوشه سازی است که در حوزه فنبازارها نیز مدل حمایتی مناسبی برای تامین مالی طراحی شده است.
انعقاد سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان قرارداد همرسانی در فن بازار
دبیر شبکه فن بازار ملی ایران نیز در این همایش اظهار کرد: ۱۵ سال از فعالیت فن بازار ملی ایران در مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می گذرد و دفاتر فن بازار در همه استانها فعال شده اند.
محمدصالح خالقی افزود: توسعه فن بازارهای تخصصی نیز در دستور کار است و تا کنون در پنج حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، سلامت و شهر هوشمند، فن بازارهای تخصصی فعال شده است.
وی اضافه کرد: در عرصه تکنولوژی و فناوری به توسعه بازار توجه چندانی نشده است، لذا این مهم در دستور فن بازار قرار گرفته است.
دبیر شبکه فن بازارملی ایران خاطرنشان کرد: به صورت مستقیم سالانه ٣٠٠ میلیارد تومان قرارداد همرسانی در شبکه ملی فن بازار منعقد می شود که افزون بر هزار میلیارد تومان اثرگذاری در شبکه ایجاد می کند.
خالقی، خطاب به شرکتهای فناور اظهار کرد: در صورتی که شرکتی برای توسعه فعالیت نیازمند سرمایه است باید درخواست خود را به دفاتر فن بازار استانی ارائه دهد.
لزوم برقراری ارتباط بین تولید و فناوری
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این همایش اظهار کرد: در ارزیابی صورت گرفته از واحدهای صنعتی و راکد استان، عواملی که منجر به تعطیلی واحدها می شود، احصا شده است.
جعفر فرشچی افزود: مواد اولیه و قطعات مورد نیاز واحدهای صنعتی و بازاریابی، از جمله اصلی ترین عوامل رکود و تعطیلی است.
وی اضافه کرد: برای رفع این موانع سعی شد ارتباط بین واحدهای صنعتی به منظور تامین قطعات با واحدهای فناور برقرار شود، همچنین ارتباط بین تولیدکننده و فناور منجر به بازاریابی نیز شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اضافه کرد: در مجموع سعی شده است زمینه عرضه محصولات و ایده های واحدهای فناور و بهره گیری از ظرفیت استارتاپها در استان فراهم شود.
بازگشت ۵۶۳ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی نیز در این همایش اظهار کرد: تحقیق، پژوهش و فعالیت های دانش بنیان از موضوعات مهم در تولید است که باید کاربردی باشد.
سیدامیر مرتضوی افزود: اقتصاد مقاومتی و تولید مبتنی بر آن باید تبدیل به یک جریان شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: در ٩ ماه امسال مشکل ٥٦٣ واحد تولیدی راکد با همکاری دستگاه های مختلف اجرایی برطرف شد که این اقدام با کار مشارکتی انجام شد.
مرتضوی اضافه کرد: افراد متخصص و ایده پرداز باید در پستها و مناصب مرتبط به کارگرفته شوند تا شاهد تاثیرگذاری آنها در حوزه تولید و فناوری باشیم.
رشد ۷۰ درصدی پروانه های تحقیق و توسعه
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز اظهار داشت: امسال گرایش شرکتهای تولیدی استان به سمت دانش بنیان افزایش یافته و پروانه های تحقیق و توسعه نیز ٧٠ درصد رشد کرده است.
امیررضا رجبی افزود: در حوزه صنعت هشت درصد پروانه های بهره برداری کشور مربوط به خراسان رضوی است و رشد خوبی در حوزه صنعتی داریم.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ پروانه بهره برداری راکد در استان وجود دارد، افزود: ارتباط بین زنجیره های تولید به صورت کامل برقرار نشده است، البته با پیگیری های صورت گرفته در سال جاری ۷۰ واحد راکد صنعتی به چرخه تولید بازگشته اند.
لزوم تغییر رویکرد به سمت تولید فناوری و ساخت ماشین آلات جدید
معاون امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی هم در این همایش گفت: در استان و کشور در حوزه صنایع مختلف وارد مرحله کارخانه داری شده ایم و هنوز راه طولانی تا صنعتی شدن باقی مانده است.
ابوالفضل چمندی افزود: باید به سمت تولید فناوری و ساخت ماشین آلات جدید برویم و تمرکز اصلی بر حوزه ماشین سازی و تولید فناوری باشد.
وی اضافه کرد: اگر این تغییر رویکرد محقق نشود، قابلیت رقابت با دیگران را نخواهیم داشت.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: امروز در پروژه های مختلف در حوزه فناوری صنایع معدنی در استان پیشرفت هایی داریم و به میزان کمتر از پنج درصد از خام فروشی معادن استان جلوگیری شده است که بر اساس برنامه ریزی باید تا سال ١٤٠٤ این رقم به صفر برسد.
وی تاکید کرد: تزریق فناوری به صنایع مختلف باید وجود داشته باشد و خراسان رضوی به حوزه دانش و فناوری رویکرد ویژه ای دارد و امیدواریم شاهد جهش در این حوزه باشیم.
ضعف در حوزه مصرف علم
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز اظهار کرد: ٥.٤ درصد مقالات داغ دنیا تولید دانشمندان جمهوری اسلامی ایران است اما ما در مصرف علم ضعیف هستیم.
مسعود میرزایی خاطرنشان کرد: از اسفند ١٤٠٠ آسیب شناسی واحدهای تولیدی و فناور آغاز و شبکه ای از مشکلات در استان احصا شده است.
میرزایی افزود: در حوزه شبکه سازی در استان وضعیت مناسبی وجود ندارد، پتانسیل های خوبی در استان وجود دارد اما شناسایی و معرفی نشدهاند.
وی اضافه کرد: فقدان نیروهای ماهر، تجاری سازی و بازار از مشکلات شرکتهای دانش بنیان است که پارک علم و فناوری استان برای رفع آنها اقداماتی در دست اجرا دارد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید کرد: در حوزه تولید و فناوری باید منظومه ای فکر کرد و رویکرد فقط شرکتهای کلان و یا عرصه های نوین نباشد، بلکه با کمک شرکتهای کلان باید عرصه های نوپا را قوی تر کرد.
هم اینک از مجموع حدود ۶ هزار واحد صنعتی خراسان رضوی ۵۰۰ واحد پروانه تحقیق و توسعه دارند که هزار و ۲۲۲ موضوع تحقیقاتی را پیگیری می کنند و اکثر موضوعات تحقیقاتی آنها در خصوص بهینه سازی فرآیندها، تولیدات جدید، بومی سازی ماشین آلات، روشهای نوآورانه در تولید، تولید قطعات پربازده، هوشمندسازی و برندینگ و افزایش سهم مواد داخلی در تولید است.