به گزارش ایرنا، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در نیویورک افزود: بسیاری از سازمان های غیر سازمان ملل از طریق نقاط مرزی دیگر به سوریه کمک ارائه می دهند. اکنون زمانی است که باید اطمینان حاصل شود هیچگونه تحریمی برای ارائه کمک به مردم سوریه مانع ایجاد نمی کند.
وی گفت: این کاروان شامل ۶ کامیون حامل سرپناه و سایر وسایل امدادی است که به شدت مورد نیاز هستند. ترکیه میزبان بیشترین تعداد پناهنده در جهان است و سخاوت بی نظیری را به همسایگان سوری خود نشان داده است.بیش از ۳.۶ میلیون سوری بیش از یک دهه است که در ترکیه زندگی می کنند. اکنون بسیاری از آنها قربانی زلزله شده اند.
گوترش تصریح کرد: من از معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری، مارتین گریفیتس، درخواست کرده ام که به مناطق زلزله زده در سوریه سفر کند. قویاً از جامعه بینالمللی میخواهم که به مردم ترکیه و سوریه همان نوع حمایت و سخاوتی را نشان دهند که با آن میلیونها پناهنده و آواره را در نمایشی عظیم از همبستگی پذیرفتند، از آنها حمایت و به آنها کمک کردند.
دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نیاز به بازگشایی نقاط مرزی بیشتر برای کمک به سوریه وجود دارد؟ گفت: اکنون زمان سیاسی کاری و ایجاد اختلاف نیست. مشخص است ما به حمایت گسترده نیاز داریم و خوشحال خواهم شد که شورای امنیت برای ایجاد نقاط مرزی بیشتر به توافق برسد.
وی تصریح کرد: ما همچنین نیاز داریم ظرفیت خود برای ارائه کمک به ادلب از دمشق را افزایش دهیم.
در حالی شمار کشته شدگان زلزله ۷.۸ ریشتری ترکیه و سوریه به مرز ۱۷ هزار نفر رسیده که برخلاف توجه ویژه غرب برای کمک رسانی به ترکیه، مردم مصیبت زده سوری به فراموشی سپرده شده اند؛ استاندارد دوگانه ای که غرب پیشتر در قبال حقوق بشر، تروریسم و پناهندگی نیز بکار برده بود.
وضعیت اسفناک زلزله زدگان سوری در مناطق کوهستانی و سرد شمال این کشور در عین بی توجهی جهانی در حال شدت یابی است تا جایی که صدای هشدار و اعتراض صلیب سرخ را درآورده است.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ به تازگی ضمن تاکید بر وخامت اوضاع انسانی در سراسر سوریه اعلام کرد، زلزله اخیر که تلفات بسیاری بر جای گذاشت به رنج و سختیهای ۱۲ سال جنگ داخلی در این کشور افزوده است.