به گزارش ایرنا؛ «محمدطیب صحرایی» پنجشنبه شب در جلسه ستاد تنظیم بازار استان کرمانشاه در استانداری افزود: تنظیم نرخ عادلانه گوشت گوسفند در کرمانشاه و فراهم کردن امکان خرید مناسب برای مردم عزیز، یک دغدغه جدی برای مدیریت ارشد استان است.
وی افزود: قیمت دام زنده در تهران گرانتر از کرمانشاه است ولی قیمت گوشت در قصابی های این شهر، ارزان تر از کرمانشاه است و این اختلاف قیمت نشان دهنده وجود مشکلاتی در بازار گوشت کرمانشاه است که باید حل شوند.
استاندار کرمانشاه در ادامه بر ضرورت برنامهریزی مناسب برای عرضه گوشت قرمز با قیمت مناسب در مناطق مختلف شهر کرمانشاه و شهرستان ها تاکید کرد و گفت: طبق مصوبه باید تا هفته اول اسفندماه، جهاد کشاورزی و شهرداری با کمک اصناف و نظارت دامپزشکی نسبت به جانمایی مکان هایی برای عرضه بهداشتی گوشت قرمز با قیمت مناسب در مناطق ۸ گانه شهر کرمانشاه و تجهیز آنها اقدام کند.
صحرایی افزود: این جانمایی ها باید با توجه به وضعیت ترافیکی و تراکم جمعیتی هر منطقه صورت گیرد و در شهرستان ها هم با همکاری فرمانداری ها این طرح اجرایی شود.
وی تصریح کرد: در این مکان ها علاوه بر گوشت قرمز، به تدریج اقلام دیگری نیز با قیمت مناسب جهت رفاه مردم عزیز عرضه میشود.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: روستابازارها هم یک ظرفیت خوب برای عرضه مناسب و ارزان اقلام مورد نیاز مانند گوشت قرمز هستند و باید در شهرهای مختلف گسترش یابند.
در این نشست اقدامات جهاد کشاورزی در زمینه ساماندهی میدان دام کرمانشاه از قبیل کنترل ورودی ها، تعیین قیمت مصوب روزانه توسط اتحادیه و نصب تابلو اعلام نرخ، ساماندهی مجوزهای خروج دام توسط دامپزشکی، ارایه شد.
همچنین در این نشست مصوب شد شهرداری کرمانشاه و جهاد کشاورزی اقدام به راه اندازی مکان های عرضه گوشت گوسفند در نیمه اول اسفند کنند و نیز برای حضور پررنگ تولیدیهای استان در نمایشگاه بهاره مشوقهای مناسبی در نظر گرفته شود.
به گزارش ایرنا، هم اینک قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند در قصابی های شهر کرمانشاه بنابه نوع آن ( معمولی یا پاک شده ) بین ۳۵۰ تا ۳۹۰ هزار تومان رسیده است در حالیکه این میزان ۲ ماه پیش در حدود ۱۹۰ تا ۲۲۰ هزار تومان بود.
این درحالی است که قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت گوساله در استان ۱۹۰ هزار تومان و گوشت گوسفند ۲۲۵ هزار تومان است ولی این قیمت ها هرگز از سوی قصابی ها و فروشگاه ها رعایت نشده و این گوشت را با قیمت بیشتر از آنچه مصوب شده عرضه می کنند.
کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، دارای سه میلیون و ۳۰۰ هزار دام سبک و نزدیک به ۲۷۵ هزار دام سنگین است و سالانه در استان ۴۰ هزار تن گوشت قرمز تولید میشود و با این حجم دام و میزان تولید، کرمانشاه یکی از قطب های دامپروری و تولید گوشت قرمز کشور محسوب می شود.
میزان مصرف سالانه گوشت قرمز در استان کرمانشاه ۲۳ هزار تن است و به نسبت ۴۰ هزار تولید این محصول، ۱۷ هزار تن سالانه مازاد بر نیاز استان گوشت تولید می شود اما باوجود این همه تولید و مازاد، قیمت این محصول در استان بسیار بالا است و به نسبت سایر استانها تفاوت فراوانی دارد.