به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «ایلی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در نشست مشترک خبری با «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه گفت که این رژیم برای مدیریت بحران زلزله به همبستگی با ترکیه ادامه خواهد داد.
کوهن مدعی شد که علاوه بر اعزام هیاتهای رسمی و امدادی رژیم صهیونیستی به ترکیه، صدها تماس از سوی صهیونیستها و سازمانهای غیررسمی برای کمک به زلزلهزدگان ترکیه در سرزمینهای اشغالی ارائه شده است.
وی با اشاره به اعزام نخستین تیم امدادی ۱۲ ساعت بعد از زلزله از سرزمینهای اشغالی به ترکیه بیان کرد: علاوه بر ایجاد یک بیمارستان صحرایی، صدها تن کمک بشردوستانه نیز ارسال شده است.
کوهن درحالی از اعزام این تیم امدادی سخن گفت که برخی منابع خبری دیروز گزارش دادند که تیم امدادی رژیم صهیونیستی به خاطر مسائل امنیتی خاک این کشور را ترک کرده است.
وزیر خارجه کابینه نتانیاهو اظهار کرد: ما همچنان اینجا خواهیم بود و تا ۲ روز دیگر پروازها از اسرائیل (سرزمین اشغالی فلسطین) به ترکیه آغاز خواهد شد و شرکت هواپیمایی این پروازها را آغاز میکنند.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این نشست از رویکرد حمایتی رژیم صهیونیستی از دولت ترکیه در جریان زلزله اخیر ستایش کرد و گفت: "تیم امداد و نجات و پزشکی ۴۵۰ نفره آنها اقدامات موثری را انجام داده و توانستنه اند ۱۹ شهروند زلزله زده ترکیه را از زیر آوار نجات دهند."
وی بدون اشاره به منافع و آرمان های ملت فلسطین و موج جدید جنایات صهیونیست ها علیه فلسطینی ها بویژه در کرانه باختری رود اردن به ستایش از روابط آنکارا و تل آویو پرداخت و گفت: روابط دو طرف وارد دوره جدیدی شده و سفیران جدید تعیین شده و در حال فعالیت هستند و تلاش برای توسعه همکاری بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل ادامه خواهد داشت.
وزیر خارجه ترکیه خطاب به وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به همین گفته بسنده کرد که تنش در سرزمینهای اشغالی نباید در ماه رمضان تشدید شود و حفظ جایگاه مسجدالاقصی مهم است و این امر برای کل جهان و برای خود رژیم اسرائیل هم مهم و حساس است و طرف ترک بر اهمیت پرهیز از گسترش شهرکسازیهای غیرقانونی و تلاش برای دوری از اقداماتی که به روابط دو طرف آسیب میزند، تاکید دارد.
وی همچنین گفت: ترکیه خواهان صلح در منطقه است و همه باید به تلاش برای ایجاد ثبات، توسعه اقتصادی و صلح در منطقه ادامه دهند.
چاووش اوغلو با اشاره به اعلام همبستگی از طرف دولت آتن و سفر وزیر خارجه یونان به مناطق زلزله زده و باز شدن صفحه جدیدی در روابط دو طرف افزود: همه کشورهای منطقه باید برای ثبات، توسعه اقتصادی و صلح منطقه به تلاش خود ادامه دهند.
به گزارش ایرنا، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی امروز با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیدار کرده و پس از آن به استان زلزله زده قهرمان ماراش در جنوب ترکیه سفر کرده و در محل فعالیت تیم اعزامی از سرزمینهای اشغالی و بیمارستان صحرایی آنها دیدن میکند.
روابط رژیم صهیونیستی و ترکیه تا اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی به عنوان دو متحد استراتژیک منطقهای ادامه یافت ولی پس از روی کار آمدن دولت رجب طیب اردوغان در ترکیه و دولت راستگرای بنیامین نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی، روابط دیپلماتیک دو طرف دچار بحرانها و تنشهایی شد.
مناسبات دو طرف از بهار سال ۲۰۱۰ در پی کشته شدن ۱۱ شهروند ترکیه بهدست ارتش رژیم صهیونیستی در کشتی «مرمره آبی» که برای شکستن حصر دریایی غزه از دریای مدیترانه راهی بندر غزه بود، به شدت تیره شد.
اما دو طرف تابستان امسال اعلام کردند که برای از سرگیری روابط عادی، پس از ۱۲ سال سفیر مبادله می کنند و پس از این توافق، سفرای دو طرف در آنکارا و تل آویو مشغول به کار شدند.
به گزارش ایرنا، زمین لرزه بزرگی در ساعت ۰۴:۱۷ دقیقه بامداد دوشنبه هفته گذشته جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.
در جریان این زمین لرزه ۷.۸ دهم در مقیاس امواج درونی زمین(ریشتر) خسارتهای زیادی به ساختمانها وارد شد که تیمهای نجات و جستجو طی هشت روز گذشته در حال آواربرداری و نجات کسانی هستند که زیر آوار گرفتار شدهاند.
شمار جانباختگان زلزله اخیر ترکیه که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد می شود، به ۳۱ هزار و ۶۴۳ نفر رسیده است.
بنا به اعلام مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد)، ۱۵۸ هزار و ۱۶۵ نفر از مصدومان و زلزلهزدگان ۱۰ استان جنوبی ترکیه به سایر مناطق ترکیه منتقل شدهاند.
«یونس سزر» رئیس این مرکز از به کارگیری ۲۳۸ هزار و ۴۵۹ نیروی امداد و نجات، آتش نشانی، پلیس، درمان و پشتیبانی داخلی و خارجی در مناطق زلزله زده ترکیه خبر داد و اظهار کرد: هم اکنون ۹ هزار ۷۹۳ نفر نیروی امداد و نجات از کشورهای مختلف در منطقه زلزله زده ترکیه مشغول عملیات هستند.