دکتر علی عفتی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: تعداد زوج های نابارور استان بی تردید بیشتر از آمار اعلام شده است زیرا که این میزان تنها افرادی هستند که برای درمان ناباروری به مراکز درمانی و بهداشتی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مراجعه کردند.
به گفته وی؛ براساس آخرین آمارها میزان شیوع ناباروری در خراسان شمالی ۱۵ درصد و از میانگین کشوری ۵ درصد کمتر است.
عفتی زاده با بیان اینکه برای جوانی جمعیت باید برنامهریزیهای جدی در حوزه بهداشت و درمان انجام شود، گفت: در این راستا اخیرا تنها مرکز درمان ناباروری سطح سه خراسان شمالی به بهره برداری رسید تا دیگر زوج های نابارور برای درمان به استان های دیگر مراجعه نکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: تجهیزات آی وی اف این مرکز درمانی با ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی و استانی خریداری شد.
وی یادآور شد: جدای از تجهیز مرکز درمان ناباروری استان، دولت سیاست های تشویقی نیز برای جوانی جمعیت در نظر گرفته است به گونه ای که امسال ۳۴۶ زوج نابارور خراسان شمالی برای دریافت وام ۵۰۰ میلیون ریالی به بانک های عامل معرفی شدند.
عفتی زاده تصریح کرد: وام ۵۰۰ میلیون ریالی زوج های نابارور به صورت بازپرداخت پنج ساله و با کارمزد چهار درصد پرداخت می شود که هدف از آن رضایتمندی زوجهای نابارور و کاهش هزینههای درمان آنها است.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در جلسه مورخ ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
خراسان شمالی در میزان ناباروری، جزو استان های با خطر متوسط قرار دارد، به گونه ای که نرخ باروری در استان ۲.۱ درصد است.
این استان حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد و هم اکنون طرح سنجش ناباروری در شهرهای بجنورد، شیروان، راز و جرگلان و فاروج در حال اجرا است.