آستارا- ایرنا- فرماندار آستارا بر لزوم افزایش نظارت از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط در زمینه کم و کیف فعالیت واحدهای نانوایی در این شهرستان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عنایت رضایی‌پور روز سه‌شنبه در نشست کارگروه آرد و نان و تنظیم بازار آستارا اظهار کرد: فعالیت بازرسان برای نظارت بر کار نانوایی‌ها در این شهرستان به نظر می‌رسد کمی ضعیف شده است که باید جهاد کشاورزی دقیق‌تر و محکم‌تر به موضوع ورود کند.

وی افزود: پیش‌تر در کنار فعالیت‌های اداره صنعت، معدن و تجارت طرح شهید امانی نیز از سوی بسیج برای نظارت بر فعالیت نانوایی‌ها اجرا می‌شد که باید جهاد کشاورزی آستارا به عنوان دستگاه متولی موضوع را پیگیری و گزارش‌های مستمری تهیه و ارایه کند تا بتوانیم اثرگذاری فعالیت‌های کنونی را رصد و برای اقدام‌های آتی برنامه‌ریزی کنیم.

فرماندار آستارا بیان کرد: بیشتر نانوایان افرادی منظم و مومن هستند اما با توجه به گرانی‌ها، وضعیت جدید توزیع آرد، مشغله‌های زندگی و سطح درآمدها اگر نظارت کافی اعمال نشود، راه برای انجام تخلف باز می‌شود و اگر تخلف سنگینی محرز گردد، مجبور می‌شویم واحد صنفی را تعطیل کنیم که در واقع معشیت یک یا چند خانواده را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: اگرچه مجبور به اعمال قانون هستیم اما در عین حال تعطیلی یک واحد صنفی در شرایط کنونی به این راحتی‌ها نیست و از این رو باید تلاش کنیم تا خلافی اتفاق نیافتد؛ در این راستا اگر نانوایان سایه نظارت را بالای سر خود ببینند، تخلف‌ها کاهش خواهد یافت.

رضایی‌پور عنون کرد: باید بحث نظارت‌ و بازرسی جدی گرفته و گزارش‌ها به فرمانداری ارایه شود؛ در روستاها مشکل خاصی وجود ندارد از این نظر وجود ندارد اما در مناطق شهری باید دستگاه‌های متولی نظارت دقیق انجام دهند.

وی گفت: طرح هوشمندسازی موجب شده است که به تدریج جلوی تخلف‌ها گرفته شود، نانوایان بیشتر مراقب باشند و بدانند که در برابر هر کاری که انجام می‌دهند، باید جوابگو باشند؛ در حالی که پیش‌تر این سطح از کنترل نبود اما امروز می‌توان مسائل را به صورت برخط رصد و تخلف‌های احتمالی را به نانوا منتقل کنیم.

فرماندار آستارا افزود: کارها در این زمینه با توجه به شرایط شهرستان و پیگیری‌هایی که صورت می‌گیرد، به خوبی پیش می‌رود و در آینده راحت‌تر می‌توانیم بحث را مدیریت کنیم؛ الان در سامانه نانینو کارت‌های تکراری، فروش‌های غیرمتعارف و ارقام غیرواقعی راحت قابل کنترل است.

وی با اشاره به تخلف یکی از نانوایی‌های آستارا بیان کرد: اینکه یک نانوایی بدون رعایت تنها با یک کارت ۹۹۹ بار کارت کشیده و از امتیاز اعطایی دولت سوءاستفاده کرده است، جرم محسوب می‌شود و با این چنین افرادی برخورد از روی مهربانی نخواهیم داشت.

رضایی‌پور اضافه کرد: شناسایی چنین تخلف‌هایی در نتیجه طرح هوشمندسازی میسر شده و در گام دوم آن شناورسازی واگذاری آرد هم قدمی رو به جلو است؛ زیرا اگر نانوایی پخت خوبی داشته باشد و بتواند مشتری جذب کند، در چند ماه می‌تواند سهمیه خود را به ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیسه برساند.

وی اظهار کرد: این شرایط برای کسی که فعال باشد و بتواند خوب کار کند، طرح خوبی است و نانوا می‌تواند با استفاده از این ظرفیت درآمد خود را بالا ببرد؛ اما طرح باید به دقت اجرا شود و مسائلی آموزشی و توضیحات لازم هم به نانوایان ارایه گردد.

فرماندار آستارا با تاکید بر اینکه بحث کمبود گندم و کیفیت آرد نیز اهمیت دارد، ادامه داد: باید از کارخانه آرد حمایت همه جانبه انجام شود و گندم با کیفیت مناسب در اختیارش قرار بگیرد، زیرا در صورت آزادسازی نانوایان می‌توانند از نقاط دیگر خرید انجام دهند و اگر کارخانه نتواند رضایت نانوا و مشتری را جلب کند، با مشکل روبه‌رو می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تامین بخشی از آرد مورد نیاز آستارا از بندر انزلی به جای سراوان باید با نگاه کارشناسی بررسی و در راستای آن با مرکز استان نامه‌نگاری شود، تصریح کرد: جابه‌جایی نانوایی‌ها تنها در همان شهر، همان خیابان و همان کوچه امکان‌پذیر است و نباید به جای دیگری انتقال پیدا کنند.

رضایی‌پور گفت: برای تامین آرد مورد نیاز عشایر هم باید یک تیم کارشناسی با مدیریت بخشدار مسائل را بررسی کند و گزارشی از وضعیت جمعیت شناور ارایه دهد شود تا سهمیه آرد آستارا به تناسب بالاتر برود و عشایر هم خیالشان از بابت تامین آرد مورد نیاز راحت شود.

وی بیان کرد: رستوران‌ها، هتل‌ها، کبابی‌ها و غذاخوری‌ها مبلغ مشخصی در برابر ارایه خدمات دریافت می‌کنند و نمی‌توان آنها را تابع ضوابط حوزه آرد و نان کرد، برهمین اساس آنها نباید از سهمیه آرد خانوارها استفاده کنند.

فرماندار آستارا اضافه کرد: اصناف آستارا باید نیاز خود را با استفاده از آرد آزاد تامین کنند، زیرا سهمیه شهرستان در مرکز استان تنها بر اساس جمعیت در نظر گرفته می‌شود؛ از همین رو نانوایی‌های آزادپز راه‌اندازی شده است تا نیاز اصناف تامین شود ولی برنامه و تلاش بر این است که اصناف خرید خود را پس از ثبت‌نام با استفاده از سامانه مربوطه انجام دهند.

جریمه افزون بر چهار میلیارد ریالی متخلفان صنفی در یک ماه گذشته

رئیس اداره تعزیرات حکومتی آستارا نیز در این نشست با ارایه گزارشی در مورد فعالیت‌های این اداره در یک ماه گذشته گفت: مجموع پرونده‌های ورودی به شعبه‌های تعزیرات حکومتی در حوزه کالا و خدمات ۸۲ مورد بود که ۷۴ مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم صادر و اجرا شده اسن، میزان عملکرد این حوزه ۹۲ درصد و مبلغ محکومیت ۷۴۸ میلیون ریال بود.

مهدی جعفرزاده افزود: تعزیرات حکومتی آستارا در زمینه قاچاق کالا و ارز نیز ۲۶ پرونده داشت که ۲۱ مورد رای صادر و اجرا شد و در نتیجه آن ۲ نفر در زندان به‌سر می‌برند؛ میزان علمکرد در این حوزه ۸۸ درصد و مبلغ محکومیت یک میلیارد و ۲۴۷ میلیون ریال بود.

وی بیان کرد: ۲ پرونده هم در شعبه‌های بدوی تعزیرات حکومتی آستارا رسیدگی و اجرا شد و ارزش آنها ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال بود.

رئیس اداره تعزیرات حکومتی آستارا اضافه کرد: همچنین با دستور رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه گشت ویژه داروخانه‌ها با همکاری صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت و درمان راه‌اندازی و پس از رسیدگی به تخلف‌ها رای مربوطه صادر و اجرا شد.

وی عنوان کرد: ۷۰ روز پیش نیز نامه‌ای از سوی دادستان کل کشور و وزیر دادگستری در مورد بحث خمیرمایه و پیش‌بینی گران‌فروشی دریافت شد که راهکارهایی در راستای پیشگیری از این موضوع سوی سازمان تعزیرات حکومتی ارایه گردید.

جعفرزاده با اشاره به شکایت چند نانوایی آستارایی در مورد گران‌فروشی خمیرمایه گفت: فشار گران‌فروشی خمیرمایه در نهایت به مردم وارد می‌شود و موجب نارضایتی می‌گردد، از این رو هیچ‌گونه مماشاتی با افراد متخلف صورت نخواهد گرفت و اگر شرکتی نیز تخلف انجام دهد، افراد می‌توانند با استفاده از سامانه الکترونیک ۱۳۵ موضوع را به تعزیرات حکومتی اطلاع دهند تا مورد رسیدگی قرار بگیرد.

وی افزود: اگر مسئولان مربوطه جدیتی برای نظارت و بازرسی بر فعالیت نانوایی‌ها داشته باشند نیز می‌توانند نسبت به تعیین یک شخص با عنوان مسئول بازرسی اقدام کنند تا روزانه با تشکیل تیم بازرسی کار سرکشی و نظارت بر نانوایی‌ها انجام شود.

نزدیک به ۶ هزار واحد صنفی از جمله حدود ۲۱۵ واحد نانوایی در حال حاضر در شهرستان آستارا فعالیت دارند.

شهرستان آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.