به گزارش گروه اقتصادی ایرنا از وبگاه رویترز، در عربستان سعودی، هزینههای مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها که ۲۵.۵ درصد وزن سبد مصرفی را تشکیل میدهند، در مقایسه با سال گذشته ۶.۶ درصد افزایش داشته است.
اداره کل آمار عربستان سعودی اعلام کرد: اجاره واقعی مسکن در ماه ژانویه سال ۲۰۲۳ میلادی، ۷.۷ درصد افزایش یافت که نشاندهنده افزایش ۱۹.۳ درصدی اجارهبهای آپارتمانها است.
شاخص قیمت مواد غذایی و آشامیدنی که محرک اصلی تورم در بیشترِ سال ۲۰۲۲ میلادی بودند، در مقایسه با سال قبل از آن، ۴.۲ درصد افزایش یافت.
بنا بر اعلام اداره کل آمار عربستان سعودی، شاخص قیمت مصرفکننده در مقایسه با ماه دسامبر، ۰.۲ درصد افزایش یافته است.
دادههای مؤسسه رِفینیتیو دِیتا نشان میدهد، به استثنای دوره زمانی ماه ژوئیه (تیر، مرداد) سال۲۰۲۰ تا ماه ژوئن (خرداد، تیر) سال ۲۰۲۱ میلادی (که تورم به دنبال سه برابر شدن نرخ مالیات بر ارزش افزوده افزایش یافت)، تورم سالانه عربستان سعودی در بالاترین سطح خود از ماه ژوئیه ۲۰۱۶ میلادی قرار دارد.
مؤسسه کَپیتال اِکونومیکس در یادداشتی پژوهشی اعلام کرد: در حال حاضر، تورم عربستان در اوج یا بسیار نزدیک به اوج خود است و ما انتظار داریم تا پایان سال جاری، نرخ تورم به ۱.۵ تا ۲.۰ درصد در سال کاهش یابد. اگر کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده، که مدتها بحثبرانگیز بوده است، اجرا شود، تورم نزولی خواهد شد.
در ماه آوریل (فروردین، اردیبهشت) سال ۲۰۲۱ میلادی، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، گفت که افزایش سهبرابری مالیات بر ارزش افزوده به ۱۵ درصد یک تصمیم موقت است که بین یک تا پنج سال طول میکشد تا پنج تا ۱۰ درصد کاهش مییابد.