به گزارش روز شنبه ایرنا، تحقیقات روزنامه تایمز لندن حاکیست که درآمد طبقه متوسط در انگلیس طی شش سال آینده حدود ۲۰ هزار پوند کمتر خواهد شد. این نشریه انگلیسی به آنچه «مالیاتهای مخفی» برنامه اقتصادی دولت ریشی سوناک نامید اشاره کرد و نوشت که با افزایش درآمد مردم، عوارض پنهانی دولت سفره مردم را کوچکتر میکند.
این درحالیست که مؤسسه مطالعات مالی انگلیس (IFS) هم اعلام کرده که این کشور در مسیر حرکت به سمت عصر «مالیاتهای دائمی بالاتر» است. این اندیشکده در گزارشی که روز جمعه منتشر شد، اضافه کرد که انگلیس در آستانه یک شوک اقتصادی قرار دارد.
مالیاتها در برنامه جدید اقتصادی انگلیس که روز پنجشنبه توسط وزیر دارایی به مجلس ارائه شد به بالاترین سطح خود پس از دوران جنگ جهانی دوم رسیده است. این برنامه درست نقطه مقابل سیاست اقتصادی دولت ۴۴ روزه لیز تراس است که مالیاتها به پایینترین حد در نیم قرن گذشته کاهش یافت اما منجر به آشفتگی مالی در این کشور شد.
طبق یافتههای مؤسسه مطالعات مالی انگلیس شمار افرادی که در عرض شش سال آینده مالیات بیشتری را پرداخت میکنند افزایش یافته و دست کم ده میلیون نفر تا سال ۲۰۲۸ چهل درصد از درآمد خود را بابت مالیات پرداخت خواهند کرد.
پل جانسون رئیس این اندیشکده انگلیسی در این باره گفت که اوضاع کنونی کشور نتیجه ناتوانی برای رشد اقتصادی، اثرات پیری جمعیت و سطح بالای استقراض است. وی هشدار داد: ما در یک سفر طولانی، سخت و ناخوشایند هستیم. این سفر سختتر از آن چیزی است که با یک سری اهداف و برنامههای اقتصادی تسهیل شود.
دولت انگلیس برای تامین کسری ۵۰ میلیارد پوندی بودجه، به افزایش مالیاتها و کاهش هزینههای عمومی متوسل شده است. شرایط اقتصادی جزیره که در بدترین وضع نیم قرن گذشته قرار دارد، تصمیمگیری را برای دولت به شدت دشوار کرده است.
سیاست کم کردن مالیاتها منجر به کاهش ارزش پوند، آشفتگی مالی و در نهایت سقوط دولت لیز تراس شد. از سویی برنامه اقتصادی دولت ریشی سوناک برای افزایش مالیاتها در بحبوحه بحران هزینههای زندگی با اعتراضات گستردهای در داخل مواجه شده است.
خیریه رزلوشن پیشبینی کرده که افراد شاغل در ۲۰ سال آینده با رکود بی سابقهای در خصوص دستمزدهای خود مواجه خواهند بود. جانسون هم گفت کسانی که درآمد متوسطی دارند بیشترین ضربه را خواهند دید زیرا «دستمزدها کاهش و مالیاتها افزایش مییابد.»
به نوشته روزنامه تایمز، مردم انگلیس در سال ۲۰۲۸ به نسبت بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ فقیرتر خواهند بود.
اقتصاد انگلیس بر اثر چندین بحران متوالی وارد دوره رکود شده است. نرخ تورم به ۱۱.۱ درصد رسیده که بالاترین حد در نزدیک به ۴۱ سال گذشته است. اندرو بیلی رئیس بانک مرکزی انگلیس با بیان اینکه این کشور وارد یک دوره طولانی رکود شده درباره چالشهای اقتصادی دو سال آینده هشدار داد. وی در یک نشست خبری اعلام کرد که انگلیس با یک رکود "بسیار چالش برانگیز" مواجه است و خانوادهها روزهای سختی را پیشرو خواهند داشت.
کمیته سیاستهای پولی بانک مرکزی برای مهار تورم نرخ بهره پایه را به ۳ درصد افزایش داده که بالاترین میزان طی ۱۴ سال گذشته محسوب میشود.این میزان افزایش از سال ۱۹۹۲ میلادی تاکنون سابقه نداشته و به این ترتیب چند صد پوند دیگر به اقساط ماهانه وام مسکن انگلیسیها اضافه میشود. رسانههای انگلیسی این افزایش را برای میلیونها شهروند بدهکار بانک «دردناک» توصیف کردهاند.
نظر شما