به گزارش جمعه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس"، نماینده چین همچنین از آمریکا و ناتو خواست تا با مسکو گفت و گو کنند.
وی در نشست شورای امنیت سازمان ملل به مناسبت سالگرد توافقات مینسک افزود: اگرچه قرار بود پس از انعقاد توافقات مینسک, تنشها کاهش یابد اما این گونه نشد و درگیری گستردهای رخ داد.
نماینده چین در سازمان ملل ادامه داد: اگر تمام مفاد توافقنامه مینسک اجرا میشد، شاید بحران اوکراین به شکل امروزی تبدیل نمیشد. بحران اوکراین نقطه اوج مناقشه امنیتی در اروپا است که ارتباط نزدیکی به گسترش مداوم ناتو به شرق از زمان پایان جنگ سرد دارد.
این دیپلمات چین در سازمان ملل گفت: دقیقاً به همین دلیل است که اروپا اکنون در چنین وضعیت امنیتی دشواری قرار دارد. اروپا و کل جهان اگر این ذهنیت را حفظ کنند، با مشکلات بزرگتری مواجه خواهند شد.
نماینده چین تاکید کرد: «ما بار دیگر از روسیه و اوکراین میخواهیم آتش بس و گفت و گوهای صلح را در اسرع وقت آغاز کنند. آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو نیز باید با روسیه [بر سر میز مذاکره] بنشینند تا یک گفتگوی جامع و عمیق بر اساس اصل تقسیم ناپذیری امنیت انجام دهند. آنها باید در مورد چگونگی ایجاد یک معماری امنیتی متعادل، موثر و پایدار برای دستیابی به امنیت مشترک بحث کنند.»
به گزارش ایرنا از نیویورک، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت گفت، شورای امنیت نتوانست به وظیفه خود برای حفظ صلح و امنیت پیرامون توافقات مینسک عمل کند.
وی در این جلسه که به تقاضای روسیه در سالگرد توافقات مینسک برگزار شد، گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد هشت سال پیش، در ۱۷ فوریه ۲۰۱۵، قطعنامه ۲۲۰۲ را تصویب کرد که مربوط به به اجرای توافقات مینسک بود.
به گزارش ایرنا، ریچارد میلز سفیر و معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت گفت که از نظر توافقنامه مینسک باطل شده است.
وی ادعا کرد: تلاش برای تحریف تاریخ این واقعیت که روسیه مسئول حملات بیرحمانه و ویرانگر خود علیه اوکراین است را تغییر نمیدهد.
این دیپلمات آمریکایی افزود: روسیه مدت هاست که به دنبال پنهان کردن و انکار نقش خود در درگیریهای شرق اوکراین بوده است، درحالی که از سال ۲۰۱۴ به آموزش و رهبری نیروهای خود در شرق اوکراین بوده است.
به گزارش ایرنا، میروسلاو جنچا، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت اعلام کرد که مدتها پیش از بروز فاجعه کنونی در اوکراین، سازمان ملل به همه بازیگران مربوطه در مورد خطرات ناشی از نارضایتی از نحوه اجرای توافقات مینسک و خطرات تداوم درگیری هشدار داده بود.
توافقنامه مینسک برای پایان دادن به جنگ در منطقه دونباس در سال ۲۰۱۴ با میانجیگری رهبران فرانسه، آلمان، توسط اوکراین، فدراسیون روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا نوشته و سال بعد پس از گفت و گوهای گسترده توسط سران وقت جمهوری دونتسک و لوهانسک امضا شد.