مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری گفت:در پی بارش اخیر و به منظور تغذیه حیات وحش برای جلوگیری از خروج حیات وحش علفخوار از زیستگاههای اصلی، پیشگیری از پراکنده شدن و پناه آوردن به روستا و جلوگیری از تلفات، علوفهرسانی دستی توسط محیطبانان استان در مناطق حفاظت شده استان انجام شد.
سعید یوسفپور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:در این مرحله که دومین مرحله علوفه رسانی به حیات وحش در بارشهای زمستانه امسال است، بیش از ۲ تن علوفه به صورت دستی و با کمک محیطبانان توزیع شد و رایزنی برای تامین علوفه و توزیع به وسیله هیلیبرد نیز در دستورکار قرار دارد و تا چند روز آینده مرحله سوم علوفهرسانی به حیات وحش نیز انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: علوفهرسانی به حیات وحش پیشتر در ۲ منطقه حفاظت شده شیدا و پارک ملی تنگ صیاد که حجم برف بسیار بالاست، انجام شده است.
به گفته وی، در این مدت تعداد ماموریتهای کشت و کنترل محیطبانان در مناطق حفاظت شده برای کاهش شکار و جلوگیری از شکار و تخلفات افزایش داشته است.
یوسفپور با اشاره به اینکه برنامه مستمری برای توزیع علوفه در مناطق حفاظت شده در استان وجود ندارد و انجام تغذیه دستی یک روش نادرست است، اظهار داشت:در مناطق حفاظتشده استان به دلیل پوشش گیاهی خوب مناطق نیازی به تغذیه دستی وجود ندارد و با مساعد شدن هوا، امکان استفاده حیات وحش از علوفه در این مناطق فراهم خواهد شد و نیازی به تامین تغذیه دستی نیست.
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به کاهش دما و احتمال پناه آوردن حیات وحش برای در امان ماندن از سرما و پیدا کردن غذا به حاشیه روستاها و مناطق مسکونی، گفت: دامداران، گلهداران و جوامع محلی ضمن حفاظت از دامهای خود در صورت مشاهده گوشتخواران وحشی از هر گونه اقدام نسبت به شکار خودداری و ضمن حفظ خونسردی، سعی در ترساندن و فراری دادن آنها داشته باشند و در سریعترین زمان موضوع را به محیطبانان یا نزدیکترین اداره حفاظت محیطزیست اطلاعرسانی کنند.
به گفته وی، پاسگاههای محیطبانی، ادارات حفاظت محیطزیست، سامانه ۱۵۴۰ و تلفن ۰۳۸۳۲۲۲۳۵۷۲ آماده دریافت گزارشهای مردم طبیعتدوست در استان هستند.
یوسفپور با اشاره به بارشهای اخیر در سطح استان گفت:هماکنون تالابهای فصلی استان از جمله "چالتر" و "چالخشک" و "علیآباد" در وضعیت خوب قرار دارد و در همه تالابهای استان به لحاظ منابع آبی مشکل خاص وجود ندارد.
۱۱ پرونده تخلف شکار و صید غیرمجاز در چهارمحال و بختیاری تشکیل شد
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه از ابتدای آغاز بارشهای اخیر در مناطق حفاظتشده استان نظارت و گشتهای شبانهروزی محیطبانان افزایش داشته است، گفت: در این مدت ۱۱پرونده تخلف شکار و صید غیر مجاز در استان تشکیل شده است.
وی اظهار داشت: در این مدت سه مورد صید ماهی، سه مورد شروع به شکار در مناطق تحت مدیریت محیطزیست استان به یگان حفاظت گزارش شد و ۱۶ متخلف در حوزه شکار صید شناسایی و دستگیر شدند.
یوسفپور اظهار داشت: در این مدت ۹ قبضه سلاح غیر مجاز نیز از شکارچیان و متخلفان در حوزه محیطزیست کشف و ضبط شده است.
وی اظهار داشت: در این مدت تلفات غیرمعمول در مناطق حفاظت شده مشاهده و ثبت نشده است.
به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری هشت منطقه حفاظت شده شامل یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیاتوحش و پنج منطقه حفاظتشده به مساحت ۱۵۵هزار و ۸۴۴ هکتار و ۲ منطقه شکر ممنوع به مساحت ۵۱ هزار و ۷۲۴ هکتار برای زیستگاه حیات وحش وجود که در مجموع حدود ۱۱/۶۳ درصد مساحت این استان را در بر میگیرند و مامنی و منطقه بکری برای زندگی حیات وحش است که این مناطق شامل منطقه حفاظت شده شیدا، هلن، قیصری، سبزکوه و پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، منطقه شکار ممنوع خدای آفرید، اثر طبیعی ملی لاله واژگون است.
تاکنون در استان ۲۹۹ گونه پرنده، ۴۶ گونه پستاندار شناسایی شده است که ۱۶ گونه دارای ارزش حفاظتی وب لیست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت قرار دارد و ۴۹ گونه خزنده چهارگونه دوزیست شناسایی و ۳۲ گونه ماهی شناسایی شده است.