به گزارش ایرنا، «محمدطیب صحرایی» یکشنبه شب در دیدار مدیر حج و زیارت استان در استانداری همچنین افزود: قطار کرمانشاه یک ظرفیت بسیار مناسب برای جابجایی زوار به قم و مشهد مقدس و بهره گیری از آن فضای معنوی است که لازم است برای استفاده از این زیرساخت یک برنامه ریزی مناسب صورت بگیرد.
وی همچنین تاکید کرد: ارگانها و ادارات دولتی برای مسابقات فرهنگی و مذهبی بهتر است جایزههای معنوی مناسب مانند زیارت ائمه معصومین (ع) در نظر بگیرند.
استاندار کرمانشاه عنوان کرد: بخش مهمی از فریضه های دینی مردم مانند حضور در آیین حج و زیارت خانه خدا و دیگر اماکن مقدسه و همچنین زیارت عتبات عالیات از طریق مجموعه حج و زیارت انجام میشود که نشانگر اهمیت بسیار زیاد این مجموعه است.
وی تاکید کرد: مجموعهای با ویژگیهای سازمان حج و زیارت، در کنار تلاش برای فراهم کردن زیرساختها و سخت افزارها برای حضور راحتتر افراد در آیین حج و یا زیارت عتبات عالیات، باید به بُعد فرهنگی موضوع و تقویت معنوی و روحانی افراد هم بسیار توجه کند.
صحرایی عنوان کرد: راهاندازی تورهای با قیمت مناسب برای تشرف به عتبات یک حرکت بسیار خوب است که امکان زیارت حضوری را برای اقشار مختلف فراهم میکند اما لازم است به ارتباط قلبی و معنوی هم توجه جدی داشته باشیم.
تردد ۵۰۰ هزار زائر اربعین از مرز خسروی
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است. امسال از مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین بیش از ۵۰۰ هزار زائر عازم مراسم معنوی اربعین شدند.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی دارای بزرگترین پایانه زمینی بین بین المللی خاورمیانه است. این مرز در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.