به گزارش ایرنا، هماکنون ۱۸۱ شهید گمنام در ۱۰۰ یادمان در مناطق مختلف استان یزد دفن شده اند که بعد از گذشت با همکاری و پیگیری مسئولان و مشارکت خیران و بخش خصوصی حدود نیمی از یادمان های آنها ساماندهی و مناسب سازی شده است.
ضرورت همکاری خیران برای ساخت یادمان شهدای گمنام
در این خصوص تعدادی از خانوادههای شهدا و شهروندان استان یزد در گفت و گو با گزارشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) مرکز یزد رسیدگی به موضوع و تکمیل و بهسازی یادمانهای شهدای گمنام در استان را خواستار شدند.
حسین زارع یکی از والدین شهدا با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی گفت: ایجاد فضای فرهنگی مناسب در کنار قبور مطهر شهیدان گمنام برای انجام برنامههای مختلف در طول سال ضروری است و باید در این زمینه اقدام شایسته صورت گیرد.
وی اظهار کرد: برای شهدای گمنامی که همه هستی خود را وقف دفاع از دین، انقلاب و کشور کرده است، مناسب نیست که بعد از گذشت سالها هنوز یک فضای مناسب برای یادمان آنها ایجاد نشده است و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
فاطمه کمالی خواهر یکی از شهدای استان یزد هم از اینکه هنوز نیمی از قبور مطهر شهیدان تکمیل نشده ابراز ناخرسندی کرد و گفت: امنیت و عزت ایران مدیون خون مطهر شهدا است و جای بسی تاسف است که هنوز قبور خیلی از شهدای گمنام مانند خود آنان در گمنامی است.
نیمی از یادمانهای شهدای گمنام در استان به مرمت و تکمیل نیاز دارد که همکاری خیران و مسئولان در این زمینه ضروری استرضا دهقان منگابادی از فرهنگیان پیشکسوت یزد نیز با تاکید بر زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان انقلاب اسلامی اظهار داشت: برای زنده نگه داشتن یاد شهدا و ترویج فرهنگ شهادت و مقاومت در جامعه، باید محل دفن شهدا به مکان هایی برای انجام برنامههای فرهنگی تبدیل شود.
وی اظهار کرد: ایجاد فضای مناسب و یادمان برای شهیدان یک فرهنگی اثرگذار است و اینکه هنوز نیمی از قبور مطهر شهدای گمنام در دارالعباده یزد یادمان مناسب ندارد، شایسته این استان نیست و باید مسئولان با کمک خیران در این زمینه اقدام کنند.
همچنین یکی اساتید دانشگاه با تاکید بر تکمیل و بهسازی قبور مطهر شهدای گمنام استان گفت: همکاری خیران و بخش خصوصی در کنار اختصاص بودجه دولتی برای تحقق این امر ضروری است و باید عزم قوی برای رفع این مشکل ایجاد شود.
دکتر مهدی اسلام زاده اظهار کرد: شهدا حق بزرگی بر گردن ما و نظام اسلامی دارند و مانند دوران دفاع مقدس آرامگاه های آنان می تواند کانونی برای انجام فعالیت های فرهنگی برای نسل جوان باشد و ما را از تهدیدهای فرهنگی دشمنان حفظ کند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان یزد نیز گفت: نیمی از یادمانهای شهدای گمنام استان نیازمند مرمت یا تکمیل است و با توجه به محدودیت های منابع دولتی، مشارکت خیران و آحاد مردم می تواند روند ساماندهی این فضاهای فرهنگی را شتاب بخشد.
سرهنگ منصور زارع با بیان اینکه تاکنون با کمک خیران و همراهی مسئولان اقداماتی برای مرمت و تکمیل یادمانها صورت گرفته ادامه داد: هزینه ساخت اکثر یادمانهای شهدای گمنام توسط خیران و شهروندان تامین میشود.
۲۰۰ میلیارد ریال برای ساماندهی یادمان شهدای گمنام نیاز است
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یزد ادامه داد: تکمیل فضاهای فرهنگی یادمانی شهدا گمنام در استان حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، و این فضاها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه به خصوص بین نوجوانان و جوانان نقش موثری دارد و اگر یادمانهای موجود تکمیل و تجهیز نشود در گذر زمان دچار مشکل شده و سرمایهگذاریهای قبلی صورت گرفته نیز به هدر میرود .
زارع با بیان اینکه از ابتدای امسال چاپ و انتشار ۶۰ عنوان کتاب در حوزه ایثار و شهادت در استان در دستور کار قرار گرفته است، ابراز امیدواری کرد تمامی تعهد در این خصوص تا پایان جاری در استان عملی شود.
۳۷۶ گلزار شهدا در شهرستانهای یزد، اشکذر، میبد ، اردکان، مهریز، بافق، بهاباد ،خاتم ، مروست، تفت، ابرکوه و زارچ قرار دارد، استان یزد چهار هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد و ۵۰ هزار رزمنده و ۳۲۰ هزار بسیجی سازماندهی شده دارد.