تهران- ایرنا- وزیر خزانه‌داری سابق آمریکا هشدار داد که با وجود اقدامات فدرال رزرو، نرخ تورم همچنان بالا است و اقتصاد این کشور را در مسیر فروپاشی قرار داده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، لری سامرز که در دولت های بیل کلینتون و باراک اوباما رئیسان جمهوری پیشین آمریکا خدمت کرده است، در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ گفت فشارهای تورمی در اقتصاد نشان می دهد که سیاست پولی سختگیرانه فدرال رزرو تاثیر محدودی داشته است.

این اقتصاددان آمریکایی اظهار داشت: بانک مرکزی تلاش کرده افزایش تورم را کنترل کند و به نظر نمی رسد تلاش آن برای متوقف کردن روند تورم، حمایت لازم را کسب کرده باشد.

سامرز درباره افزایش نرخ بهره حتی بیش از پیش بینی های قبلی هشدار داد و گفت که این امر خطر افزایش شدید نرخ بهره را در یک مدت طولانی تر در بر دارد.

وزیر اسبق خزانه داری آمریکا هشدار داد بانک مرکزی باید با توجه به تاثیرات طولانی تر افزایش نرخ بهره، محتاطانه تر گام بردارد.

سامرز اظهار داشت: وقتی که به خاطر فشارهای تورمی ناچار می شوید سریع تر اقدام کنید، خود را در مسیر فروپاشی یا درهم شکستگی قرار می دهید. به نظرمن هر دو این اتفاقات خطراتی واقعی در شرایط کنونی محسوب می شوند.

فاکس نیوز در این زمینه نوشت، فدرال رزرو فقط در عرض یک سال نرخ بهره را از صفر به حدود ۴.۵ تا ۴.۷۵ درصد افزایش داد و تصمیم گیرندگان این بانک در آخرین جلسه خود افزایش بیشتر نرخ بهره در سال جاری را در دستور کار قرار دادند. به رغم افزایش نرخ بهره، تورم همچنان بالا است.

وزارت کار آمریکا هفته پیش گزارش داد که شاخص قیمت مصرف کننده در ماه ژانویه افزایش ۰.۵ درصدی داشت که بیشترین افزایش در یک بازه سه ماهه است. همچنین نرخ سالانه تورم نیز با افزایش ۶.۴ درصدی همراه بود که بر قیمت‌های بالای مصرف‌کننده که در کل اقتصاد گسترش یافته است، تأکید کرد.

به گزارش ایرنا، محمد العریان، اقتصاددان و رئیس کالج کوئینز دانشگاه کمبریج نیز روز جمعه هشدار داده بود که فدرال رزرو نمی‌تواند بدون «درهم‌ شکستن اقتصاد» به هدف تورم ۲ درصدی خود دست یابد.

اظهارات العریان به دنبال انتشار داده‌های جدید شاخص قیمت مصرف‌کننده از سوی دولت آمریکا، صورت گرفت. بر اساس این داده‌ها، به صورت ماه به ماه، قیمت‌ها در ماه ژانویه (دی، بهمن) ۰.۵ درصد افزایش یافت که بیشترین میزان از ماه اکتبر (مهر، آبان) بود. به صورت سالانه، قیمت مصرف‌کننده در ماه ژانویه ۶.۴ درصد افزایش یافت که در مقایسه با ماه دسامبر (آذر، دی) ۶.۵ درصد کاهش یافت. به دنبال گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده، چندین مقام فدرال رزرو گفتند که بانک مرکزی آمریکا ممکن است مجبور شود نرخ‌ بهره را بیش از انتظارات اولیه افزایش دهد تا فشارهای قیمتی را کاهش دهد.