قیمت کالاهای مصرفی در آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به ژانویه ۶.۴ درصد افزایش یافته که اگرچه که کمترین رشد تورم این کشور از اکتبر ۲۰۲۱ است، اما در مقایسه با یک ماه گذشته رشد بیشتری داشته است.
شاخص قیمت مصرف کننده برای همه مصرف کنندگان مناطق شهری که به طور خلاصه به عنوان شاخص سی پی آی شناخته می شود، پس از کاهش ۰.۱ درصدی در دسامبر، ماه گذشته ۰.۵ درصد افزایش یافت.
شاخص ماهانه قیمت مصرف کننده که قیمت های بی ثبات مواد غذایی و انرژی را در نظر نمی گیرد، در ژانویه ۰.۴ درصد رشد داشته که در مقایسه با رشد ۰.۳ درصدی ماه دسامبر افزایشی را از خود نشان می دهد.
آدام باتن، یک اقتصاددان به رسانه های آمریکایی اعلام کرد که قیمت مسکن در ماه ژانویه و اجاره بها کاهش یافت، قیمت بنزین تغییری نکرد و قیمت گاز طبیعی کاهش یافت. بنابراین کاهش تورم همچنان ادامه دارد.
پیش از این، بانک مرکزی آمریکا در گزارشی از افزایش نرخ بهره برای هشتمین بار پیاپی به منظور مقابله با تورم خبر داد.
رئیس بانک مرکزی آمریکا با رد برخی خوش بینیها درمورد تحقق یافتن سیر نزولی تورم، افزود: هرچند که روند کاهشی تورم شروع شده است ولی این روند هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و مسیری طولانی در پیش است. واقعیت این است که ما باید بر اساس اطلاعات و آمار رسمی تصمیم گیری کنیم لذا با توجه به گزارشهای اخیر در مورد بازار کار، لازم است ما باز هم نرخ بهره را بالاتر ببریم.
تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که دولت فدرال آمریکا برای کاستن از فشار بر بازار کار و رسیدن به تورم دو درصدی باید نرخ بهره را به بیش از ۵ درصد افزایش بدهد.
جروم پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا پس از آن گفت: خوش بینیها در مورد سیر نزولی تورم تحقق نیافت و دولت ناگزیر است به منظور کاهش تورم باز هم نرخ بهره را افزایش دهد.
پاول در سخنانی در باشگاه اقتصادی واشنگتن افزود: ما فکر میکنیم که ضرورت دارد نرخ بهره را باز هم افزایش بدهیم چرا که بازار کار این اقدام را میطلبد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۱۹ بهمن ماه در سخنرانی سالانه خود در کنگره کشورش با دفاع از عملکرد اقتصادی دو ساله دولت خود باز هم مسوولیت افزایش تورم در آمریکا را نپذیرفت و آن را به گردن بیماری همه گیرکرونا و جنگ اوکراین و شخص ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه انداخت.
نظر شما