عبدالعلی کریمی شامگاه سهشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: پنجمین جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان با حضور اعضای این کارگروه برگزار شد و نهایی شدن اولویتهای پژوهشی استان و اعلام فراخوان برای جذب پژوهشگران جهت پیگیری اولویتهای استان از دستورکارهای مطرح شده در این جلسه بود.
برگزاری مستمر جلسات برای اولویتهای پژوهشی استان فارس
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس ادامه داد: سال گذشته جلساتی به صورت مستمر در رابطه با اولویتهای پژوهشی استان فارس برگزار شد و در اولویت قرار گرفتن مسائل اساسی استان در حوزه پژوهش از تصمیمات مهمی بود که در این جلسات با نظر استاندار فارس و به شکل ویژه اتخاذ و دنبال شد.
کریمی اضافه کرد: در یک سال گذشته پنج کمیته تخصصی با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط، اساتید مجرب دانشگاه، متخصصان و اهل فن تشکیل و موضوعات مهم و اساسی استان در این کمیتهها مشخص و احصا شد.
اولویتهای کمیته با محوریت موضوع آب
وی با اشاره به اینکه یکی از کمیتهها در این کارگروه با محوریت موضوع آب و پرداختن به مسائل استان در بخش آب تشکیل شده است، گفت: با توجه به اینکه استان فارس با بحران کم آبی، خشکسالیهای پی در پی و به تحلیل رفتن منابع آبی روبه رو است، موضوع آب به عنوان یکی از اولویتهای اساسی استان مورد توجه قرار گرفت و کارگروهی برای بررسی این موضوع تشکیل شد.
کریمی به بیان اولویتها و برنامههای کمیته با محوریت موضوع آب پرداخت و گفت: استفاده از فناوریهای نوین در مدیریت دادههای منابع آب، بررسی روشهای اثربخش مانند اقتصاد آب در فرهنگسازی مدیریت مصرف آب در استان، هوشمندسازی شبکههای آب و فاضلاب به صورت بومی و نتایج اقتصادی، رسوب گرفتگی و معضلات انتقال آب در لولههای پلی اتیلن، تدوین سند بومی و منطقهای نیاز آبی محصولات کشاورزی از مهمترین برنامههای کمیته با محوریت موضوع آب محسوب میشود.
پرداختن به بحث انرژی در حوزه پژوهش
وی پرداختن به بحث انرژی در حوزه پژوهش را از دیگر اولویتهای استان فارس دانست و گفت: در سالی که گذشت کمیتهای برای پرداختن به حوزه گاز و برق با محوریت موضوع انرژی تشکیل شد که این کمیته مطالعه ظرفیتهای استان فارس برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، بررسی اثر بخشی پژوهشهای پیشین در ۱۰ سال گذشته، اصلاح الگوی مصرف سوخت در بخش صنعت و خانگی و شناسایی شبکههای فرسوده زیرزمینی گاز را در دستور کار قرار داده است.
معاون استاندار فارس اضافه کرد: موضوعات مربوط به «آسیب های اجتماعی»، « تولید، سرمایهگذاری و اشتغال» و «سلامت» از دیگر اولویتهای مهم در استان فارس محسوب میشود که در کمیتههای جداگانه مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد این موضوعات به محققین و پژوهشگران ارجاع داده شود تا راهکارهای برون رفت از مشکلات استان در این حوزهها از سوی افراد متخصص و مجرب ارائه شود.
اولویتهای کمیته با محوریت موضوع آسیبهای اجتماعی
کریمی با اشاره به برنامههای کمیته با محوریت موضوع آسیبهای اجتماعی گفت: رفع مشکل ترافیک در شیراز، راههای عملیاتی و کم هزینه برگشت حاشیهنشینان به محل زندگی قبلی، چگونگی افزایش ازدواج و فرزندآوری به صورت کم هزینه، شناسایی عوامل فرساینده سرمایه اجتماعی و ارائه مدل برای ارتقا آن، بررسی عوامل تضعیف بنیان خانواده و چالشهای بحران حکمرانی در سطح استانی از مهمترین برنامههای این کمیته به شمار میرود.
وی احصا قوانین و مقررات محل کسب و کار به تفکیک بخشهای اقتصادی را از برنامههای کمیته با محوریت موضوع «تولید، سرمایهگذاری و اشتغال» دانست و افزود: آسیبشناسی محتوایی و فنی درگاه ملی مجوزهای کشور و ارائه راهکار مناسب به منظور بهبود آن، بررسی اثربخشی پژوهشهای پیشین در 10 سال گذشته در استان فارس در موضوع تولید، سرمایهگذاری و اشتغال و ارائه پیشنهاد برای رفع معضلات از دیگر برنامههای این کمیته محسوب میشود.
برنامههای کمیته سلامت
کریمی در رابطه با برنامههای کمیته سلامت گفت: طراحی مداخلات پیشگیرانه، تشخیصی و درمانی در بیماریهای غیرواگیر، مطالعات و مداخلات مرتبط با امنیت غذایی، شناسایی ظرفیتها و ارائه مدل ارتقا نقش سازمانهای اجرایی استان در ارتقا سلامت، بررسی شیوع افسردگی در دانشآموزان و دانشجویان و ارائه راهکارهای کاهش و کنترل آن و طراحی الگوی بسته بیمه پایه و تکمیلی سلامت از مهمترین برنامههای این کمیته هستند.
وی بر ضرورت فراخوان اولویتهای پژوهشی در استان فارس تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه مدت زمان کمی تا پایان سال باقی مانده، فراخوانی برای اعلام این اولویتها به مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاهها ارسال و در این فراخوان اعلام شده که با در نظر گرفتن محدودیت زمان و با توجه به اولویتهای پژوهشی و فناوری که به تصویب کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان رسیده در اسرع وقت اطلاع رسانی لازم به اعضای هیأت علمی و پژوهشگران صورت گیرد.
راهاندازی پست الکترونیکی جهت ارتباط گرفتن پژوهشگران با معاونت پژوهشی دانشگاهها
معاون استاندار فارس اضافه کرد: جهت ارتباط گرفتن پژوهشگران با معاونت پژوهشی دانشگاههای شیراز و علوم پزشکی پست الکترونیکی راه اندازی شده است و محققان و پژوهشگران میتوانند از طریق آدرس الکترونیکی فرمهای مربوطه را دریافت کنند و به امر تحقیق و پژوهش بپردازند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس اظهار کرد: طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی در کمیتهای به داوری گذاشته میشود و اعضای کمیته داوری این طرحها را بررسی و طرحهای شایسته که از شرایط لازم برخوردار باشد را انتخاب میکنند؛ در نهایت اعتبارات لازم برای طرحهای مورد تأیید در نظر گرفته میشود تا پژوهشگران بتوانند بدون دغدغه به حل مشکلات استان از طریق تحقیق و پژوهش بپردازند.