به گزارش خبرنگار ایرنا، بهرام فلاحی لیما روز چهارشنبه به رسانه ها ابراز داشت: میانگین سرانه مصرف آبزیان در دنیا حدود ۲۴ کیلوگرم، در ایران حدود ۱۳.۵ کیلوگرم و در استان سمنان حدود۶ تا هفت کیلوگرم در سال به ازای هر نفر است.
وی با اشاره به افزایش سرانه مصرف ماهی در استان سمنان گفت: اقدامات آموزشی نقش مهمی در افزایش سرانه مصرف ماهی در این استان داشته است.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه مقایسه علت پایین بودن مصرف سرانه آبزیان در استان با سایر مواد پروتئینی چندان درست نیست، خاطرنشان کرد: مردم مناطق مرکزی و کویری ایران دسترسی کمتری به ماهی نسبت به سایر مواد پروتئینی دارند و بهتبع آن مصرف ماهی در این مناطق نسبت به مناطق شمالی و جنوبی که دسترسی بیشتری به ماهی دارند کمتر است.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه به علت در دسترس نبودن ماهی در سالیان گذشته ذائقه مردم بیشتر به سمت پروتئین دام و طیور کشیده شد، افزود: با افزایش تولید آبزیان در استانهای داخلی، سرانه مصرف آبزیان در استانها همانند سمنان روند افزایشی داشته و امروزه مردم با شناخت بیشتر از مزیتهای ماهی و آشنایی با تنوع پخت غذا با آبزیان باعث شد تا مردم از این فرآورده گوشتی استقبال بیشتری کنند.
فلاحی خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای صورت گرفته در سازمان شیلات ایران و شیلات استانها از قبیل برگزاری کلاسهای آموزش آشنایی با طبخ آبزیان و ایجاد مراکز عرضه مستقیم ماهی و عرضه زنده فروشی و فرآوری آبزیان و تهیه برنامههای آموزشی و تهیه بروشور و پوسترهای درباره مزیتهای مصرف ماهی و معرفی غذاهای متنوعی که با ماهی تولید میشود، بسیار در ارتقاء فرهنگ آبزی مصرفی تأثیرگذار است.
وی گفت: گوشت ماهی دارای مواد معدنی نظیر فسفر، کلسیم آهن منیزیم و فلوئور و ید و کلیه اسیدهای آمینه ضروری مثل لیزین و لوسین و آرژنین است که بدن قادر به ساخت آنها نیست و در گوشت ماهی موجود است و با خوردن گوشت ماهی تأمین میشود.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: متخصصان تغذیه برای همه افراد بهویژه بیماران قلبی مصرف ۲ بار گوشت ماهی در هفته را سفارش میکنند.
فواید مصرف ماهی
فلاحی خاطرنشان کرد: مصرف ماهی با داشتن اسید چرب امگا سه توسط مادران باردار موجب افزایش قدرت ذهنی و ضریب هوشی نوزادان میشود و همچنین اسیدهای چرب امگا سه از اختلالات خلقی مانند افسردگی و اضطراب جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه ماهی با داشتن ویتامینهای گروههای آ، ب، دی، و ئی نقش مهمی در افزایش ایمنی بدن دارد تصریح کرد: با توجه به مزیتهای فراوانی که مصرف ماهی برای انسان دارد سازمان کشاورزی و خواربار جهانی ماهی را بهعنوان غذای سلامتی معرفی و مصرف آن را برای تمامی سنین توصیه کرده است.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه ماهی غذایی است که از زمان کودکی تا کهنسالی بهعنوان غذای زودهضم مورداستفاده قرار میگیرد خاطرنشان کرد: در صورت نبود دسترسی به ماهی تازه میتوان از انواع آبزیان، ماهی بستهبندیشده، کنسرو ماهی و سایر فرآوردههای ماهی مورداستفاده قرار گیرد.
فلاحی گفت: آنچه ارزش غذایی ماهی را فوقالعاده میکند، میزان جذب بالای پروتئین مرغوب آن نسبت به سایر منابع پروتئین ها است و این پروتئین ضریب هضمی بالای ۹۶ درصد دارد.
وی با بیان اینکه ماهی دارای چربی امگا سه است که این چربی بهعنوان چربی غیراشباع در جلوگیری از بیماری قلبی و عروقی نقش اساسی دارد و بهعنوان شستوشو دهنده رگهای خونی به حساب میآید و مانع تصلب شرایین و سایر بیماریهای قلبی، عروقی، فشارخون میشود گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف ماهی نقش مهمی در جلوگیری از آلزایمر و سایر بیماریها مانند سکته قلبی و مغزی و حتی آرتروز دارد.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: یکی از دلایل سرانه پایین مصرف ماهی در کشور فقدان آشنایی با تنوع تهیه غذا با گوشت ماهی است که در این ارتباط شیلات استان سمنان کلاسهای مختلف آموزش آشنایی با طبخ ماهی برای بانوان ادارات، کارمندان و دانش آموزان با همکاری مراکز بهداشتی و درمانی برگزار کرده است.