نوشهر - ایرنا- معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور مقدار اعتبار موردنیاز برای اجرای کامل طرح مدیریت پایدار جنگل های شمال را هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

نقی شعبانیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر بخواهیم اکنون این طرح را تکمیل کنیم به ۵۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده چون اتمام آن چهار سال زمان می برد و با توجه به در نظر گرفتن تورم سالانه رقم هزار میلیارد تومان کافی است.

وی اظهارداشت: با ادامه روند موجود و با کارهای در حال انجام تا پنج سال آینده همه عرصه های جنگلی شمال کشور طرح خواهند داشت که بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی مدت زمان آغاز اجرای طرح مدیریت پایدار جنگل های شمال تا امروز را هفت سال اعلام و خاطرنشان کرد: تاکنون مرحله اول آن که پهنه بندی بود تمام شد اکنون در مرحله دوم آن هستیم و سومین مرحله اجرای این طرح مهم است.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور یادآور شد : در مرحله اول مشخص شد که هر منطقه جنگلی چه ظرفیتی دارد و کدام مناطق برای گردشگری یا جنگلداری و یا حفاظتی مناسب است.
شعبانیان تصریح کرد: در مرحله دوم این طرح، کارشناسان وارد جنگل می شوند تا مکانی که برای جنگلداری برنامه ریزی شده چه کار باید کرد و یا برای گردشگری مناسب بوده چه برنامه داشته باشیم.

به گفته وی تمام کارهای مربوط به این به صورت همه جانبه و دقیق در حال انجام است.
وی ادامه داد : تاکنون اطلاعات خوبی جمع آوری شده و اکنون سازمان منابع طبیعی اعتبار اجرای این طرح را از محل درآمدهایش تامین می کند که با توجه به گستردگی انجام آن برای این سازمان سخت است.
وی یادآور شد : این سازمان به خاطر ارزشمندی جنگل های شمال تمام توانش را بکار گرفته تا طرح مدیریت پایدار جنگل های شمال را به ثمر برساند.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد : با توجه به اهمیت طرح مدیریت پایدار جنگل های شمال و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته تاکنون جلساتی با برنامه ریزان و مسوولان کشوری برگزار شد و این نشست ها ادامه دارد.


شعبانیان اضافه کرد: متاسفانه مسوولان وقت در آغاز راه زمان تهیه این طرح را ۶ ماه اعلام کردند و اعتبار موردنیاز آن را لحاظ نکردند که اگر از اهمیت و گستردگی این طرح با خبر بودند شاید این تصمیم را با عجله نمی گرفتند.
وی اضافه کرد : جنگل شمال از نظر گونه ها و زمین شناسی در دنیا بی نظیر است و به لحاظ ژنتیکی هم بسیار اهمیت دارد لذا همه تلاش های سازمان منابع طبیعی این است که طرح مدیریت پایدار جنگل های شمال را تا چهار سال آینده به سرانجام برساند.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور افزود : این میراث طبیعی ارزشمند ثبت سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد( یونسکو) است و همگان باید در حفاظت و حراست آن بکوشند.

به گزارش ایرنا، جنگل‌های هیرکانی با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت از آستارا در شمال استان گیلان شروع می شود و تا گُلی‌داغ در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد. بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

قدمت جنگل های شمال ایران به حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیون سال قبل بر می گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته ای است، مساحت این عرصه ها در حدود یک درصد جنگل های اروپاست ولی تعداد گونه های آن ۱۶ درصد گونه های موجود در کل قاره اروپاست.
این مقایسه ها نشان می دهد جنگل های هیرکانی در شمال ایران با وجود مساحت کم، تنوع گونه ای بسیار زیادی دارد و از این نظر و به دلیل تنوع زیستی و گستردگی ذخایر ژنتیکی، شایسته تحقیقات زیادی است.

معاونت امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور در چالوس مستقر است