مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گرمه در حاشیه برگزاری این جشنواره به خبرنگار ایرنا، گفت: جشنواره سَمَنوپزان شهر دَرَق خراسان شمالی همه ساله در اسفندماه با هدف زنده نگاه داشتن فرهنگ و آیین کهن نوروزی و معرفی بیشتر محصول این منطقه برگزار می شود.
وحید محمودی افزود: در این جشنواره با بارگذاری ۱۶ دیگ در نهایت ۲ تًن و ۴۰۰ کیلوگرم سمنو تهیه شد.
وی ادامه داد: هر دیگ سَمَنو گنجایش پخت ۱۵۰ کیلوگرم از این محصول را دارد.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گرمه یادآور شد: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری نیز برگزار شد که برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و جشنواره غذاهای سنتی از جمله این برنامه ها بود.
محمودی گفت: جدای از این بازی های بومی و محلی و رقص آیینی نیز برای پرشور کردن جشنواره اجرا شد.
شهر دَرَق به دلیل تولید صدها تُن سَمَنو در سال به عنوان پایتخت سَمَنو ایران شناخته شدهاست.
پخت سَمَنو در شهرهای دَرَق و بجنورد به صورت موروثی، از پدر بزرگها و مادر بزرگها به فرزندان منتقل شده است و سَمَنوی دَرَق تا ۲ سال بدون نگهداری در یخچال کاملا سالم می ماند.
دَرَق با دارا بودن هفت هزار نفر جمعیت شهری در بخش مرکزی شهرستان گرمه خراسان شمالی ایران است و در جنوب غربی این استان قرار دارد.