به گزارش ایرنا، محمد اللهبخش روز شنبه در بازدید از بزرگترین مرکز تکثیر و تولید ماهیان سردآبی در مشگینشهر اظهار کرد: تخم چشم زده یکی از مهمترین نیازمندی مجتمعهای پرورش ماهی است که از نظر امنیت غذایی و تداوم عملکرد واحدهای تولیدی اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: خودکفایی در تولید این فرآورده سبب افزایش راندمان تولید و تحول در بخش آبزی پروری خواهد شد.
مدیرکل شیلات استان اردبیل با بیان اینکه سالانه بیش از پنج میلیون قطعه تخم چشم زده و بچه ماهی قزلآلا در اردبیل تولید میشود، افزود: در صورت حمایت از این مراکز میتوان این میزان را افزایش داد.
اللهبخش ادامه داد: تلاش بر این است که این رقم را در سالهای آتی به ۲۰ میلیون قطعه برسانیم که با اجرایی شدن این کار گام مؤثری در کاهش واردات تخم چشم زده ماهی قزلآلا در کشور برداشته شده و بستر مناسبی برای رشد و توسعه مراکز تکثیر فراهم میشود.
وی خاطرنشان کرد: نیاز صنعت آبزی پروری استان به تخم چشم زده حدود چهار میلیون قطعه در سال است که استان اردبیل با تولید بیش از پنج میلیون قطعه تخم چشم زده این محصول را به دیگر نقاط کشور صادر میکند.
اردبیل استانی غیرساحلی بوده ولی دارای منابع آبی و استعدادهای بالقوه کشاورزی و آبزی پروری است. بیش از ۳۰۰ واحد مزرعه و ۴۰۰ استخر پرورش ماهی در استان اردبیل فعال بوده و چند سد معیشتی نیز در این زمینه بهره برداری شده است.
۱۷۱ مورد قنات ، ۴۵ سد ، پنج هزار و ۳۰۰ چاه و یک هزار و ۶۳۶ چشمه در استان اردبیل وجود دارد که میتواند نوید بخش افزایش تولیدات در بخش شیلات باشد.