بندرعباس - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: محموله‌های قاچاق چوب‌ جنگلی به ارزش چهارمیلیارد و ۸۰۱ میلیون و ۶۵۰ هزار ریال از ابتدای فروردین‌ماه امسال تاکنون در این استان کشف شده است.

سرهنگ رحیم اسفندیاری روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: در سالجاری ۱۱۳۳ هزار و ۷۵۰ کیلوگرم چوب قاچاق در هرمزگان کشف شد که نسبت به سال گذشته که میزان آن ۶۱ هزار و ۲۵۰ تن بوده، ۱۱ درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه گونه‌های جنگلی کشف شده بیشتر شامل کِرَت و انواع گونه‌های نادر همچون کَهور بوده است، بیان کرد: در این راستا ۱۹ دستگاه خودرو توقیف و ۱۹ متهم قاچاق چوب نیز دستگیر و به همراه محموله‌های کشف شده به مراجع قضایی استان ارجاع شدند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان، علت کشفیات قاچاق چوب از استان را علاوه بر تولید غیرمجاز زغال، بارگیری به مقصد مناطق شمالی کشور عنوان و بیان کرد: باتوجه به اینکه هرگونه بهره‌برداری از منابع جنگلی شمال ایران ممنوع شده است لذا قاچاقچیان چوب و سوءاستفاده گران با اشاره به کارخانه های چوب زیادی که در این مناطق وجود دارد، چوب را به این مناطق قاچاق می‌کنند.

هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت جهادکشاورزی و به استناد تبصره ماده ۱۴۸ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، برنامه بهینه‌سازی پایش، حفظ، بهره‌برداری و مدیریت جنگل‌های کشور را در ۲۷ آذر ۱۳۹۲ تصویب و در ۱۶ دی ۱۳۹۲ ابلاغ کرد که رویکرد آن، توقف کامل بهره‌برداری از جنگل است.

وی از ایجاد و راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ برای پایش عرصه‌های منابع طبیعی هرمزگان در سال آینده خبر داد و گفت: در صورت راه‌اندازی این سامانه که نحوه حضور نیروهای حفاظتی در عرصه منابع طبیعی، دریافت کامل و دقیق از تعداد و محل حضور آنان در محدوده‌های تعیین شده را نظارت و کنترل می‌کند، میزان قاچاق چوب را کاهش می‌دهد.

اسفندیاری یادآورشد: اکیپ‌های گشت خودرویی و موتوری یگان حفاظت در عرصه‌های طبیعی هرمزگان به صورت مداوم و شبانه‌روزی و حتی در ایام تعطیلات در هر شهرستان به حراست و صیانت اراضی و منابع ملی می‌پردازند.

این مسوول خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از تصرف اراضی ملی اقدامات پیشگیرانه در اولویت یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی قرار دارد که از جمله این اقدامات نصب تابلو و علائم هشدار دهنده و گشت زنی در اراضی ملی به صورت مستمر بوده است تا مردم اراضی دولتی را تشخیص دهند.

وی خاطرنشان کرد: دوستداران طبیعت می‌توانند گزارش‌های خود را در خصوص قاچاق چوب، قطع درخت، تصرف اراضی، حریق جنگل و مرتع و محصولات فرعی جنگل و مرتع و کوره زغال را به سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ گزارش دهند.