تهران-ایرنا- به دنبال تصمیم دولت عمان برای گشایش حریم هوایی این کشور بر روی رژیم صهیونیستی، مفتی این کشور طی سخنانی خواستار بازنگری در این تصمیم شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری العهد، شیخ "احمد بن حمد الخلیلی در توییتی در این باره نوشت: «ما از این تصمیم غیرمنتظره به شکلی غافلگیر شدیم که فکرش را نمی‌کردیم.»

الخلیلی اظهار داشت: امیدوار بودیم که موضع کشور در مخالفت با هر گونه رابطه با رژیم ادامه یابد و ثابت باشد و چقدر به آن افتخار می‌کردیم.

وی افزود: نگران هستیم که این گام، گام‌های دیگری به دنبال داشته باشد.

شیخ الخلیلی در ادامه از مقامات عمان خواست در موضع خود تجدید نظر کنند.

وی گفت: این یک موضع ملی است که ملت عمان به آن اعتقاد دارند.

مفتی عمان در توییت دیگری تاکید کرد که اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و نوار غزه، مردم فلسطین را موظف می‌کند که یک دل و یکصدا با این تجاوز مقابله کنند.

این اظهارات پس از آن بیان شد که وزارت خارجه رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه دربیانیه ای از عمان به خاطر صدور اجازه عبور هواپیماهای شرکت های صهیونیستی از آسمان خود تشکر و این اقدام را یک تصمیم تاریخی عنوان کرد.

دراین بیانیه آمده است: پس از تلاش ها و تماس های بسیار، امروز عمان اجازه عبور هواپیماهای اسرائیلی را از آسمان خود صادر کرد و عربستان نیز به این موافقت می پیوندد.

براساس اعلام وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، این اقدام مسقط به کاهش دو ساعتی زمان سفر به مقاصد آسیایی و کاهش بهای بلیط این مقاصد منجر می شود.

سازمان هواپیمایی عمان روز پنجشنبه در توئیتر از کشودن حریم هوایی این کشور به روی همه شرکت هایی خبر داد که شرایط مورد نظر عمان را رعایت کنند.

سازمان هواپیمایی عمان، این اقدام را مطابق با معاهده شیکاگو و سازمان هوانوردی بین المللی ایکائو و تبعیض قائل نشدن میان شرکت های هواپیمایی غیرنظامی دانست.

"الی کوهن" وزیر خارجه کابینه تندرو رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با سایت "I۲۴" در این باره گفت که به زودی اخبار جدیدی مبنی بر ملحق شدن کشورهای عربی و اسلامی جدید به قطار عادی سازی روابط با این رژیم منتشر خواهد شد.

کوهن تصریح کرد که فقط درباره کشورهای آفریقایی صحبت نمی‌کند، بلکه کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس و خاور دور نیز می‌توانند به توافق عادی‌سازی با رژیم اسرائیل بپیوندند.

رژیم صهیونیستی و امارات و بحرین در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ توافقنامه‌های عادی سازی روابط را به امضا رساندند که کاخ سفید از آن به عنوان " توافقنامه‌های ابراهیم" نام برد و به دنبال این امر مغرب و سودان نیز به جرگه آنها پیوستند.