ساری- ایرنا- ستاد اجرایی تسهیل خدمات سفرهای نوروزی سال ۱۴۰۲ برنامه برپایی نمایشگاه و بازارچه‌های صنایع دستی در تمامی شهرستان‌ها، برخی روستاها و شهرهای مازندران را برنامه ریزی کرد تا مسافران از این خطه با سبدی پُر از سوغات بار برگشت از سفر خود را ببندند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، همه ساله و چند روز قبل از آغاز سال جدید نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی در نقاط مختلف مازندران برپا می شود تا بدین گونه امکان دسترسی مسافران برای خرید این محصولات تسهیل شود. در سه سال اخیر بدلیل شرایط کرونایی و محدودیت های ناشی از این بیماری امکان برپایی نمایشگاه و بازارچه های صنایع دستی وجود نداشت اما اکنون با رخت بستن نیم بند این بیماری و رفع محدودیت های کرونایی برنامه ریزی برای مهیاکردن بستر خریدهای نوروزی مسافران در مازندران کلید خورده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: براساس تصمیم و هماهنگی های صورت گرفته از سوی ستاد اجرایی خدمات سفرهای نوروزی مازندران، بازارچه ها و نمایشگاه های صنایع دستی از ۲۷ اسفند ماه در نقاط مختلف استان برپا می شود.

حسین ایزدی افزود: براساس تصمیم گیری اتخاذ شده در تمامی شهرستان های مازندران که شامل ۲۲ شهرستان است این نمایشگاهها و بازارچه ها فعال خواهد شد.

وی ادامه داد : علاوه بر آن طبق هماهنگی های صورت گرفته با اداره کل امور روستایی استانداری مازندران نمایشگاه و بازارچه صنایع دستی در برخی روستاهای هدف گردشگری و پُرتردد استان هم دایر می شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: در این نمایشگاه روستایی داشته های بومی و سنتی همان منطقه از قبیل صنایع دستی، ابزار بازی ها و غذاهای بومی عرضه و به فروش خواهد رسید.

وی در خصوص برپایی نمایشگاه و بازارچه صنایع دستی در شهرهای مازندران نیز گفت: پیش از این برپایی این نمایشگاه ها فقط در مراکز شهرستان ها انجام می شد که امسال برخی شهرها نیز میزبان برپایی و اجرای این نمایشگاه ها می باشند.

ایزدی در خصوص انتخاب محل برپایی نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی در مازندران نیز گفت : سعی شده این بازارچه ها و نمایشگاه ها در معابر اصلی و ورودی شهرها و روستاهای استان برپا شود تا دسترسی مسافران و مردم به این فضاها تسهیل یابد.

وی با اشاره به همزمانی تعطیلات نوروز و ماه رمضان گفت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته فعالیت این نمایشگاه‌ها بعد از افطار نیز ادامه خواهد داشت.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران از برنامه ریزی برای حمایت از هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاهها و بازارچه های نوروزی پیش رو خبر داد و افزود: نمایشگاه و بازارچه های نوروزی بزرگ که در بابلسر، ساری، نوشهر و رامسر برپا می شود حمایت خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه هر ساله هنرمندان بابت اجاره این غرفه ها در ایام نوروز به طور متوسط حدود ۵۰ میلیون ریال هزینه پرداخت می کنند، ادامه داد: در رایزنی صورت گرفته با وزارت میراث فرهنگ، صنایع دستی و گردشگری قرار شد تا هزینه اجاره غرفه ها از سوی وزارتخانه پرداخت شود تا هنرمندان بدون دغدغه به عرضه و فروش محصولات خود در این ایام بپردازند.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر تعداد هنرمندان صنایع دستی دارای پروانه تولید از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران ۱۲ هزار نفر است که از این تعداد حدود هشت هزار نفر فعال و در این عرصه فعالیت می کنند و مابقی افراد صنایع دستی به عنوان شغل ثانویه آنها محسوب می شود.

برچسب‌ها