آصف شیخ صبح دوشنبه در دومین روز از سفر خود به گیلان به منظور بررسی شاخصهای رشت برای دریافت عنوان شهر جهانی صنایع دستی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاثیر و تاثر جوامع بر صنایع دستی و صنایع دستی بر جوامع، سومین موضوع مورد توجه ارزیابان است که داوری ها را بر این اساس قرار خواهیم داد تا ببینیم نتیجه چه خواهد شد.
وی در خصوص بازدید از رشت تا به این بخش سفر گفت: این شهر بسیار زیبا، جذاب و طبیعتش دوست داشتنی و وظیفه ماست که اینجا را برای آیندگان و نسلهای بعدی حفظ کنیم و این میراث را به آنان برسانیم.
براساس قوانین و آئیننامه شورای جهانی صنایع دستی WCC مصوبه سال ۲۰۱۴ میلادی، شهرهایی که در زمینه صنایع دستی دارای استانداردهای مشخص شدهای هستند، نامزد دریافت عنوان شهر جهانی صنایع دستی می شوند.
ثبت جهانی شهرها و روستاهایی که دارای صنایع دستی خاص، منحصر بفرد و فرهنگ غنی هستند، باعث میشود که این شهرها و روستاها بیشتر و بهتر دیده شوند و پتانسیلها و ظرفیتهای آنها به بهترین شکل معرفی شود.
وجود این شهرها و روستاها برای توسعه گردشگری منطقه خودشان و حتی کشورشان بسیار حائز اهمیت است و میتوانند میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیاری در طول سال باشند. همچنین این مکانها قابلیت برپایی جشنوارهها، دورههای آموزشی، همایشها و برنامههای مختلف برای علاقهمندان به صنایع دستی، گردشگران، دانشجویان، تاجران و بازرگانان را دارند.
این موارد همه باعث افزایش اشتغال و درآمد شده و در رشد و پویایی یک کشور تاثیرات بسیار زیادی میگذارد از این رو ثبت شهرها و روستاهای صنایع دستی برای توسعه گردشگری و اقتصاد مهم و ارزشمند محسوب می شود.
ثبت شهرها و روستاهای ایران در فهرست جهانی شهرهای صنایع دستی باعث هویت بخشی به این شهرها و روستاها شده و این امر همچنین موجب رونق حوزه گردشگری و به همراه آوردن منافع اقتصادی و اجتماعی متعددی برای اهالی بومی میشود.
ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به منظور بررسی شاخص های رشت برای دریافت عنوان شهر جهانی صنایع دستی ظهر روز یکشنبه هفتم اسفند ماه وارد گیلان شدند و در موزه میراث روستایی گیلان ضمن بازدید با هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان به گفت و گو نشستند.
بازدید از موزه رشتی دوزی و کارگاه های صنایع دستی از دیگر برنامه های گروه یاد شده در سفر سه روزه آنان به رشت است.
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۹
رشت - ایرنا - ارزیاب بین المللی شورای جهانی صنایع دستی ضمن قدردانی از دعوت ایران بیان کرد: اصالت هنرهای سنتی و صنایع دستی مبنای کار ارزیابان این شورا است ضمن آنکه خالقان و تولیدکنندگان صنایع دستی باید مشغول به کار باشند.