همدان- ایرنا- درخشش دونده‌های پیشکسوت همدانی در مسابقات آسیایی دو ومیدانی به میزبانی کشور تایلند، ثابت کرد رسیدن به سکوهای قهرمانی سن و سال نمی‌شناسد و برای این رده سنی، رسیدن به مدال‌های با ارزش بین المللی همچنان تمام شدنی نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا دو ومیدانی بدون تردید در سال‌های گذشته یکی از موفق‌ترین رشته‌های مدال آور ورزش همدان به شمار می‌رود و هم اکنون در سطح المپیک، مسابقات جهانی و آسیایی دونده مستعد معرفی کرده است.

حضور هفت هزار دونده همدانی اگر چه با حداقل امکانات به ویژه در شهرستان‌ها مواجه هستند اما عشق به سرعت، پرواز و پرتاب سبب شده تا به این رشته ورزشی علاقه مند شوند.

امروزه ورزش دو ومیدانی همدان در رشته‌های استقامت، سرعت، پرتاب‌ها و پرش‌ها صاحب جایگاه شایسته در سطح کشور بوده و نتیجه عملکرد این رشته در یک دهه گذشته بیش از یکصد مدال رنگارنگ ملی و بین المللی است.

این موفقیت حاصل تلاش شبانه روزی اعضای هیات دو ومیدانی، مربیان استعدادیاب و قهرمان پرور و نیز استعداد ذاتی همدانی‌ها در رشته دو ومیدانی است.

برخی کارشناسان معتقدند که قرار گرفتن همدان در ارتفاع و شرایط کوهستانی منطقه سبب شده تا ورزشکاران دونده این استان در سطوح ملی و بین المللی در تمامی رده‌های سنی همواره موفق باشند و کسب مدال‌های رنگارنگ در مسابقات ملی و تورنمنت‌های بین المللی توسط دونده‌های همدانی در رده‌های سنی مختلف نشانگر استعداد ذاتی و نهفته در مردمان این استان است.

برخی کارشناسان معتقدند که قرار گرفتن همدان در ارتفاع و شرایط کوهستانی منطقه سبب شده تا ورزشکاران دونده این استان در سطوح ملی و بین المللی در تمامی رده‌های سنی همواره موفق باشند و کسب مدال‌های رنگارنگ در مسابقات ملی و تورنمنت‌های بین المللی توسط دونده‌های همدانی در رده‌های سنی مختلف نشانگر استعداد ذاتی و نهفته در مردمان این استان است.

دو ومیدانی همدان سابقه درخشانی در مسابقات مختلف ملی و بین المللی دارد و پیشکسوتان این رشته ورزشی تا به امروز نیز در میدان‌های مختلف به ویژه رقابت‌های آسیایی صاحب عنوان و جایگاه شایسته هستند.

رقابت‌های دو ومیدانی پیشکسوتان قاره کهن با حضور بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ دونده از کشورهای مختلف آسیایی به میزبانی شهر ساتن کشور تایلند برگزار شد.

در این پیکارها دونده‌های منتخب همدان همچون سید حسن حسینی در بخش آقایان و معصومه وفایی، طاهره نیاستی، فاطمه بهکام و زهرا ذبیحی نیا در بخش بانوان در ترکیب تیم ملی دو ومیدانی کشورمان حضور داشتند.

همدان جزو استان‌هایی بود که بیشترین سهمیه را در ترکیب تیم ملی دو ومیدانی اعزامی به مسابقات آسیایی تایلند داشت و تمامی ورزشکاران اعزامی در این رقابت‌ها درخشیدند.

صید ۹ مدال رنگارنگ از آوردگاه آسیایی

دونده‌های همدانی اعزامی به مسابقات آسیایی تایلند در ترکیب تیم ملی پیشکسوتان کشورمان موفق به کسب ۹ نشان رنگارنگ در مواد مختلف رقابتی شدند.

سیدحسن حسینی مسن‌ترین دونده همدانی حاضر در این رقابت‌ها با بیش از ۷۰ سال سن موفق به کسب یک نشان نقره در پنج هزار و یک مدال برنز در هزار و ۵۰۰ متر شد.

اما در بخش بانوان زهرا وفایی دیگر دونده همدانی بهترین نتیجه را برای کاروان دو ومیدانی کشورمان در این دوره از مسابقات به دست آورد.

این دونده همدانی در مسابقات پرش طول و امدادی توانست صاحب ۲ نشان طلا شود ضمن اینکه در یکصد متر و ۲۰۰ متر نیز ۲ مدال نقره را تصاحب کرد تا به لحاظ تعداد مدال کسب شده، در صدر دونده‌های پیشکسوت کشورمان قرار بگیرد.

فاطمه نیاستی دیگر ورزشکار همدانی عضو تیم ملی دو ومیدانی پیشکسوتان کشورمان نیز موفق به کسب نشان نقره ماده پرتاب دیسک شد.

زهرا ذبیحی دیگر دونده همدانی حاضر در این مسابقات نیز مدال نقره پرش طول را به دست آورد و تا تیم کشورمان در این ماده نیز صاحب نشان شود.

طاهره بهکام دونده با سابقه استان همدان نیز در رقابتی سخت با دونده‌های مدعی آسیایی در ماده ۸۰۰ متر در نهایت به مدال برنز رسید تا تمامی دونده‌های همدانی در این پیکارها از کسب نشان بی‌نصیب نباشند.

 پیشکسوتان همدان سرآمد دو ومیدانی کشور

رییس هیات دو ومیدانی همدان در این باره می‌گوید: استان همدان همواره در مسابقات این رده سنی در سطح آسیا صاحب نشان‌های رنگارنگ شده است.

مسعود بنوان افزود: دونده‌های همدانی در این رده سنی ویترینی از افتخارات آسیایی را به دست آورده‌اند ضمن اینکه در گذشته نیز این موفقیت را در سایر رده‌های سنی داشته‌اند.

وی اضافه کرد: پیشکسوتان ما حتی در مسابقات جهانی نیز صاحب نشان هستند و سال قبل در مسابقات جهانی دو ومیدانی به میزبانی کشور عمان صاحب سه نشان رنگارنگ شدیم.

بنوان با اشاره به اینکه دانش و تجربه پیشکسوتان دو ومیدانی به تقویت و ارتقا توان فنی دونده‌های رده سنی پایه نیز کمک شایانی کرده است، ادامه داد: موفقیت‌های کسب شده این رده سنی الگوی بسیار خوب برای دونده‌های دیگر رده‌های سنی است ضمن اینکه انگیزه مضاعف را برای دوستداران ورزش برای پرداخت به دو ومیدانی فراهم ساخته است.

رییس هیات دو ومیدانی همدان خاطرنشان کرد: مهرماه امسال نیز دو ومیدانی کاران پیشکسوت همدانی با تصاحب ۳۶ مدال توانستند رکورد مدال آوری در یک ماراتن را در تاریخ ورزش همدان به نام خود ثبت کنند.

وی افزود: در واقع اگر رشته‌های سبکی ورزش‌های رزمی را محاسبه نکنیم، هیچ رشته‌ای در این استان تاکنون نتوانسته در مسابقات رسمی این تعداد مدال را کسب کند.

پیشتاز کشور هستیم

رییس هیات دو ومیدانی همدان ادامه داد: دونده‌های همدانی در تمامی رده‌های سنی پیشتاز کشور هستند و این بار هم این توانایی با کسب مدال‌های رنگارنگ در رده سنی پیشکسوتان به اثبات رسید.

بنوان اضافه کرد: امسال در بخش پیشکسوتان بیشترین مدال را در قهرمانی کشور کسب کردیم و همین موفقیت را نیز هم اکنون در مسابقات آسیایی تایلند تکرار کردیم.

امسال در بخش پیشکسوتان بیشترین مدال را در قهرمانی کشور کسب کردیم و همین موفقیت را نیز هم اکنون در مسابقات آسیایی تایلند تکرار کردیم.

وی اضافه کرد: پیشکسوتان دونده استان همدان همه روزه ساعت‌ها تمرین می‌کنند و ثمره این تلاش رسیدن به مدال‌های رنگارنگ بود.

بنوان خاطرنشان کرد: امکانات لازم برای پیشکسوتان در راستای تمرین و آماده‌سازی قرار گرفته است و اکنون همدان قطب اصلی دو ومیدانی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه تجربه همین پیشکسوتان باعث موفقیت سایر دونده‌های همدانی در میادین ملی و بین المللی شده است، گفت: بهترین وضعیت را در کسب مدال در تاریخ ورزش دو ومیدانی استان همدان داریم و کسب ۹ نشان رنگارنگ آسیایی ۲۰۲۳ تایلند گواه این ادعا است.

مزد زحماتم را گرفتم

دارنده چهار نشان رنگارنگ دو ومیدانی قهرمانی آسیا گفت: مزد چندین ماه تلاش و تمرین مداوم را با کسب مدال‌های رنگارنگ آسیایی گرفتم.

معصومه وفایی افزود: در رقابت‌های آسیایی تایلند، مدال آوری دونده‌های کشورمان در ماراتنی سخت به دست آمد و بهترین‌های آسیا در این رقابت‌ها شرکت داشتند.

وی بیان کرد: تمامی قهرمانان نامی کشورهای آسیایی در این مسابقات حضور یافتند و تیم کشورمان نیز با تلاش فراوان توانست مدال‌های رنگارنگ را کسب کند.

دارنده چهار مدال آسیایی دو ومیدانی پیشکسوتان اضافه کرد: برای کسب مدال در مواد مختلف رقابت سختی را سایر حریفان آسیایی داشتم و خوشحالم که با دست پر به کشورم باز می‌گردم.

دارنده چهار مدال آسیایی دو ومیدانی پیشکسوتان اضافه کرد: برای کسب مدال در مواد مختلف رقابت سختی را سایر حریفان آسیایی داشتم و خوشحالم که با دست پر به کشورم باز می‌گردم.

وی خاطرنشان کرد: دو ومیدانی یکی از رشته‌های محبوب بانوان همدانی است و در تمامی رده‌های سنی شاهد درخشش و کسب مدال در سطوح ملی و بین المللی هستیم.

دو ومیدانی ویترین پرافتخار ورزش همدان

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان نیز با قدردانی از عملکرد دوندگان همدانی در میادین ملی و بین المللی، گفت: دو ومیدانی از رشته‌های پرافتخار ورزش این استان به شمار می‌رود.

علی حقیقی افزود: این استان با تلاش مجموعه هیات دو ومیدانی، پیشکسوتان، مربیان و قهرمانان توانسته از جایگاه مطلوب در میادین فراملی برخوردار شود.

وی اضافه کرد: همواره نگاه حمایتی به رشته‌های مدال آور همچون دو ومیدانی داریم و سال آینده نیز امیدوار به کسب سهمیه در بازی‌های آسیایی چین و المپیک پاریس هستیم.

وی با تبریک درخشش دونده‌های پیشکسوت همدانی در مسابقات آسیایی گفت: دونده‌های پیشکسوت این استان با کوله باری از تجربه توانستند بازهم به مدال‌های رنگارنگ دست یابند و افتخاری بزرگ را نصیب جامعه ورزش همدان کنند.

استان همدان دارای هفت هزار دونده و مربی فعال است.