اصفهان- ایرنا - اقدامات نیک خیران اصفهانی همواره و از سال‌های دور تاکنون زبانزد بوده و در هر دوره ای براساس نیازهای جامعه متنوع و گسترده شده است.

در استان اصفهان هم اکنون حدود یکهزار و ۷۰۰ سازمان مردم‌نهاد وجود دارد که از این تعداد ۷۰۰ موسسه به امور خیریه و اقدامات نیکوکارانه در حوزه‌های مختلفی همچون حوزه درمان، معیشت، توانمندسازی، ازدواج و مدرسه سازی و دیگر بخش‌ها فعالیت می‌کنند.

مردم نیکوکار اصفهانی در قالب مجمع‌ها و انجمن‌های خیرخواهانه در موضوعاتی مختلف از جمله تامین ارزاق، پوشاک، جهیزیه، مسکن، مدرسه و نیازهای درمانی به همنوعان خود کمک می‌کنند.

نذرکار خیر با ارائه خدمات تخصصی و حرفه ای

کارشناس مسئول دفتر جلب و جذب مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان اصفهان با تشریح فعالیت‌های این دفتر گفت: نیکوکاران و مردم نوع دوست استان اصفهان با پرداخت وجوه نقدی خود با نیت عام و خاص، یاریگر اقشار محروم جامعه به ویژه مددجویان نیازمند زیر پوشش این سازمان هستند.

سارا صراف‌زاده افزود: با برشمردن برخی از روش‌های مشارکت‌های مردمی در امور خیریه بهزیستی استان اصفهان گفت: در پرداخت‌هایی که با نیت عام انجام می‌شود، سازمان بهزیستی با در نظر گرفتن اولویت نیاز مددجویان تحت پوشش خود، آن را با تصویب و نظارت شورای مشارکت‌های مردمی در اختیار نیازمندان واقعی قرار می‌دهد.

وی با اشاره به طرح نذر کار خیر با ارائه خدمت تخصصی و حرفه‌ای توسط افراد نیکوکار گفت: ممکن است فردی، توان مالی برای کمک را نداشته و مایل باشد به صورت غیرنقدی در امور خیریه مشارکت کند که در این صورت هم، هر فرد یا مجموعه‌ای که صاحب حرفه یا شغل خاصی باشد که بتواند به خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی امدادرسانی کند، این زمینه برای او فراهم است.

کارشناس مسوول دفتر جلب و جذب مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان اصفهان افزود: هم‌اکنون بسیاری از پزشکان، داروخانه‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی و حتی برخی از مشاغل فنی و خدماتی برای کمک و یاری‌رسانی به مددجویان نیازمند، اعلام آمادگی کرده‌اند که در این راستا به اختیار خودشان و به میزانی که علاقه‌مند باشند و توان و ظرفیت آنان اجازه دهد، مددجویان تحت پوشش برای گرفتن خدمت، به ایشان معرفی می‌شوند.

وی همچنین از تهیه بسته‌های حمایتی و معیشتی به مناسبت‌های مختلف توسط مردم نیکوکار این استان خبر داد و گفت: در این نوع مشارکت نیز افرادی که دارای تمکن مالی حتی به صورت اندک باشند، می‌توانند با تهیه بسته‌های مواد غذایی و معیشتی و در صورت تمایل با پذیرش هزینه‌های درمانی، تحصیلی، تهیه جهیزیه و امکانات اولیه زندگی، مددجویان سازمان بهزیستی را مورد حمایت خود قرار دهند.

صراف‌زاده با برشمردن برخی از طرح‌ها و پویش‌های برگزار شده توسط این دفتر برای ترویج فرهنگ خیر و نیکوکاری گفت: در طول سال و به مناسبت‌های مختلف از جمله ماه مبارک رمضان، دهه کرامت، دهه ولایت و همچنین ایام محرم و صفر، دفتر جلب و جذب مشارکت‌های مردمی بهزیستی اقدام به اجرای طرح‌ها و پویش‌هایی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی می‌شود.

اهدای ۱۱۰ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در اصفهان

مدیر قرارگاه محرومیت‌زدایی بنیاد خیریه آبشار عاطفه‌ها یکی از اقدامات این موسسه را اهدای ۱۱۰ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در اصفهان عنوان کرد و گفت: این اقلام به مناسبت ایام شعبانیه و به همت خیران نیک اندیش اصفهان در قالب ۶ قلم کالای اصلی شامل گاز، بخاری، پنکه، ظروف آشپزخانه جارو برقی و فرش به ارزش ۱۲ میلیون تومان تهیه و در آیینی به نوعروسان اهدا شد.

فاطمه چوپانی افزود: ارزش واقعی سری جهیزیه‌ها بیشتر است برخی خیران مبالغی را به خیریه واریز و برخی اقلامی را اهدا می‌کنند و بر این اساس برخی اقلام جهیزیه ثابت است که با واریزهای نقدی خریداری می شود اما مطابق سلیقه و نیت خیران گاهی بین پنج تا ۱۰ قلم دیگر به جهیزیه اضافه می شود.

وی یادآور شد: بنیاد خیریه آبشار عاطفه‌ها در سال ۱۳۸۰ در مشهد تاسیس شد و نهادی بین المللی و مردمی با مجوز وزارت کشور است.

مدیر قرارگاه محرومیت‌زدایی بنیاد خیریه آبشار عاطفه‌ها با اشاره به اینکه ۲۲ سال از آغاز فعالیت این بنیاد می‌گذرد، گفت: اکنون بیش از ۹۵۰ نمایندگی در سطح کشور با یک میلیون و ۳۲۰ هزار خیر در ایران با ما همکاری دارند.

وی خاطرنشان کرد: ۴۵۰ هزار نفر تحت حمایت بنیاد بین المللی آبشار عاطفه‌ها قرار دارند و ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر کارکنان که اغلب از بانوان جهادی هستند، نیز با این خیریه همکاری می‌کنند.

چوپان با اشاره به تلاش و همت خیران برای فقرزدایی در جامعه افزود: اصفهان از استان‌های برتر ایران در زمینه کمک به نیازمندان است.

وی درباره نحوه شناسایی نیازمندان در هر استان گفت: نمایندگی‌های سطح کشور به شکل بنر، تراکت، ارتباط با مسوولان استانی اطلاع رسانی لازم را انجام می‌دهند و خانواده های نیازمند هم به مراکز ما مراجعه می کنند و تحقیقات به شکل عزتمندانه مطابق مشکل بیان شده توسط فرد انجام می شود و هرگز از همسایه یا آشنایان آنها، تحقیقی در ارتباط با زندگی فرد انجام نخواهیم داد. مدیر قرارگاه محرومیت‌زدایی بنیاد خیریه آبشار عاطفه‌ها تصریح کرد: ما هیچ نوع کمک دولتی تاکنون نداشتیم و همیشه از ظرفیت خیران استفاده کردیم زیرا بر این عقیده هستیم که بازوی دولت در کمک به نیازمندان باید باشیم.

ساخت بالغ بر هشت هزار کلاس درس توسط خیران مدرسه ساز اصفهان

رئیس هیات مدیره مجمع خیران مدرسه ساز استان اصفهان با اشاره به فعالیت‌های گسترده خیران اصفهانی در ساخت مدرسه گفت: از زمان تاسیس مجمع خیران استان در سال ۷۸ تاکنون بالغ بر هشت هزار کلاس درس در استان ساخته و به آموزش و پرورش تحویل داده شده است.

مجتبی ملااحمدی افزود: به نوعی در این سال‌ها، هر روز یک کلاس درس در استان ساخته شده است.

وی همچنین به رشد ۲،۵ برابری مدرسه سازی در مدت ۲ سال و نیم‌گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: این مهم با گام‌های نیکوکاران خیراندیش استان محقق شده است.

رئیس هیات مدیره مجمع خیران مدرسه ساز استان اصفهان افزود: این مجمع به منظور جذب هر چه بیشتر خیران و ساماندهی کمک‌های مردم در حوزه مدرسه‌سازی با یکهزار و ۵۰۰ عضو در ۱۶ شهرستان استان فعال است.

وی با بیان اینکه فرهنگ خیر و مدرسه سازی از گذشته تاکنون در استان اصفهان وجود داشته است گفت: خیران مدرسه ساز جایی هزینه کرده اند که همواره برای آنها باقیات الصالحات است و با ساخت هر بنایی به رونق علم و فرهنگ در جامعه می پردازند.

ملااحمدی افزود: خیران مدرسه ساز استان اصفهان نه فقط سازندگان کلاس‌های درس بلکه برپاکنندگان برج های عشق و عاطفه و اندیشه هستند.

وی با یادآوری اینکه خیران مدرسه ساز استان حدود ۲ هزار و ۱۵۰ کلاس درس در استان های دیگر ساخته اند، گفت: نگاه خیران به توسعه کل کشور است.

این خیر اصفهانی همچنین با اشاره به رشد ۲ و نیم برابری در جذب خیران گفت: با در نظر گرفتن تورم می توان گفت که رشد مدرسه سازی در سال‌های اخیر حدود ۱۰ برابر بوده است.

وی همچنین با اشاره به وجود ۳۳۰ پروژه خیر ساز در استان اصفهان گفت: برخی از این پروژه ها، ۱۱ سال است که در انتظار تعهد دولت برای تکمیل و افتتاح هستند.

ملااحمدی همچنین به تعهد یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی خیران مدرسه ساز در بیست و چهارمین جشنواره خیران مدرسه ساز استان اشاره کرد و گفت: این اقدام فصلی پرافتخار در مدرسه سازی است.

تلاش خیران حوزه های درمانی برای جامعه ای سالم

مدیرعامل مجمع خیریه‌های درمانی استان اصفهان گفت: خیران و نیکوکاران حوزه درمانی استان همواره در تلاش برای جامعه ای سالم و به دور از هرگونه بلا و بیماری باشند.

سیدحسین رضازاده افزود: رسیدن به حد مطلوب حوزه سلامت در گرو تلاش و همت خیران است و دست یابی به ایده آل در بخش سلامت نیازمند گام های بلند است و این مهم جز به همت خیران متدین امکان پذیر نیست.

وی اظهار داشت: حوزه سلامت هم همت بلند می‌طلبد و هم سرعت زیاد که ۲ نوع سعی متفاوت و هم سو را می‌طلبد که از یک طرف جبران کمبودها شامل ساخت درمانگاه، بیمارستان، تجهیز آنها و تأمین کادر متخصص و از طرفی سهولت دستیابی به امکانات برای تنگدستان است که بدون در نظر گرفتن هرکدام از این دو مهم کار انجام نمی‌شود.

این خیر اصفهانی با اشاره به صرف هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت از سوی خیران حوزه های درمانی استان اصفهان گفت: پس از انقلاب تاکنون بیش از ۹۵۰ میلیارد تومان در بخش‌های خرید زمین، ساختمان بیمارستان، خرید تجهیزات پزشکی، کمک هزینه دارو توسط خیریه ها و خیران حوزه سلامت استان صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه اصفهان همیشه در امور خیر به ویژه حوزه سلامت پیشتاز بوده است گفت: این پیشتازی در سالهای اخیر شتاب بیشتری به خود گرفته است.

حمایت خیران اصفهانی از حدود ۲۸ هزار فرزند یتیم

قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان گفت: این نهاد با مشارکت مستقیم خیران از حدود ۲۸ هزار فرزند یتیم و نیازمند در مناطق محروم استان حمایت می کند.

نبی الله اله دادی افزود: این خیران از ایتام به عنوان فرزندان معنوی خود حمایت کامل می‌کنند و هر ساله به تعداد آنها افزوده می‌شود.

وی با تاکید بر نقش موثر حمایت خیران در ارائه خدمات این نهاد به اقشار آسیب پذیر جامعه، گفت: تلاش می‌شود تا با ایجاد پل ارتباطی بین نیکوکاران و حامیان با خانواده‌های ایتام و نیازمند، خدمات مناسب‌تری به محرومان جامعه ارائه شود.