دکتر مسعود میرزایی شهرابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای امسال که مزین به شعار "تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین" شده است ۴۷۰ شرکت فناور به مجموعه پارک اضافه شده اند و تعداد شرکت های خلاق استان به ۸۴ مورد رسیده است.
وی ادامه داد:در طول ۱۱ ماه گذشته سعی شد تا با تغییر ریل نسبت به گذشته نگاه مأموریت گرایی و مساله محوری به مجموعه فعالیت های پارک اضافه شود و بر همین اساس شناسایی شبکه مسایل زیست بوم فناوری در کنار حضور در مراکز مختلف وابسته به پارک در سطح شهر مشهد و استان در دستور کار قرار گیرد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: احصای نیازهای مغفول مانده استان در حوزه فناوری، به دست آوردن نیازهای اشتراکی شرکت ها در ۴۰ سرفصل اولویت دار همراه با دبیری قرارگاه اقتصاد دانش بنیان استان و حضور در ستاد تسهیل استان و حرکت در مسیر مرجعیت علمی کشور با حل مشکلات شرکت ها از دیگر اقدامات انجام شده است.
میرزایی افزود: همچنین راه اندازی شبکه رابطان دانش بنیان ادارات و ارگانهای استان با بیش از ۱۱۰ نماینده تام الاختیار، تغییر سیاست پارک از انحصار ایده های لوکس به نیازهای استان، اجرای طرح مردمی سازی، نقطه زنی، شبکه سازی همراه با مشارکت در ایجاد هفت پردیس فناوری، برگزاری پنج مرحله رویداد توسعه و ارتقاء زیست بوم نوآوری استان(تانا) از دیگر اقدامات مجموعه پارک علم و فناوری خراسان است.
وی با اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی ادامه داد: استان خراسان رضوی بر اساس آمار ثبت شده سالیانه دارای ۳۰ میلیون زائر است و لازم است تا در این حوزه اقداماتی انجام شود و بر همین اساس تانای صنایع خلاق و فرهنگی با حضور ۶۰۰ سرشاخه فرهنگی و صنایع خلاق، برگزار و منجر به آمادگی برای جذب ۲۰۰ شرکت فناور صنایع خلاق تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۲ شد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در حوزه معادن و صنایع بزرگ فولادی نیز با توجه به تنوع معدنی که در استان خراسان رضوی وجود دارد ایجاد پردیس صنایع معدنی با حضور ۵۰ شرکت برنامه ریزی شد تا هدف حذف خام فروشی در صنایع معدنی و استفاده از باطله های معدنی در دستور کار قرار گیرد که در نهایت منجر به انعقاد قرارداد با مجموعه پارس جنوبی و مناطق نفت خیز به ارزش هزار میلیارد تومان شد.
توانایی های برتر شرکتهای فناور خراسان رضوی در عرصههای کشاورزی، پزشکی و دارویی، انرژی و اقتصاد دیجیتال
میرزایی افزود: در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی، خراسان رضوی مرکز تامین امنیت غذایی است و حذف ضایعات قبل از تولید یکی از اقدامات موثر در این عرصه است. در مجموعه پژوهشکده صنایع غذایی بسیاری از برندهای برتر صنایع غذایی در استان فعال هستند و بایستی فناوری در این صنایع بزرگ رسوخ کند.
وی ادامه داد: در بسیاری از شاخههای کشاورزی مانند کود یا کاتالیستهای شیمی، توانایی مرجع شدن در تمام کشور را داریم و بر همین اساس نخستین نشست شعور طبیعت و علوم مختلف همراه با ایجاد دبیرخانه دائمی آن در استان برگزار شد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه سلامت، تجهیزات پزشکی و دارویی گفت: این استان یکی از استان های برتر در این عرصه است که در دوران همه گیری کرونا، شرکتهای استان توانستند نیاز به دستگاه ونتیلاتور که در تولید اکسیژن نقش بسزایی دارد را تامین کنند همچنین می توان به فناوری فاکتور هشت که فقط در اختیار چهار کشور است اشاره کرد.
میرزایی افزود: این استان در حوزه صنعت، نفت و گاز و انرژی به عنوان مرکز تاثیر گذار در کشور مشغول به فعالیت است و بر همین اساس میتوانیم در حوزه الکترونیک بویژه کانکتورها و یا پمپ، حرف اول کشور را بزنیم.
وی اظهار کرد: در حوزه اقتصاد دیجیتال و ICT خراسان رضوی قطب فناوری اطلاعات در کشور است و بایستی این شرکت ها را به سمت سایر صنایع مورد نیاز استان سوق داد تا عصای دست مشکلات کشور شوند و بر همین اساس رویداد ملی فناوری اطلاعات در صنایع معدنی با محوریت شهرستان خواف و معادن این منطقه برنامه ریزی و اجرا شد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: فعالیتهای برخی از شرکتهای دانش بنیان می تواند در حوزه نهضت ملی مسکن تاثیرگذار باشد، به گونهای که با هوشمندی در ساخت میتوانند سرعت ساخت را به یک سوم زمان فعلی کاسته و هزینهها را نیز تا ۴۰ درصد کاهش دهند.
میرزایی افزود: هم اکنون حدود ۳۰۰ شرکت به علت اتمام منابع و تسهیلات، منتظر پذیرش در مجموعه پارک هستند و اگر این اتفاق رخ دهد معادل عملکرد ۲۰ سال گذشته پارک قابل ارزیابی خواهد بود.