رشت - ایرنا - ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی، رشتی دوزی را هنری استثنایی و بی نظیر در جهان توصیف کرد و گفت: در حین بازدید از صنایع دستی شهر رشت با هنر رشتی‌دوزی آشنا شدیم که علاوه بر رنگ، طرح و اصالت؛ نامش برگرفته ازخود این شهر است که برای ارزیابان بسیار جذاب است.

آصف شیخ روز سه شنبه در نشست پایانی ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در استانداری گیلان ضمن قدردانی از مدیران استان بویژه شهرداری رشت برای استقرار هنرمندان صنایع دستی در ساختمانی زیبا و تاریخی افزود: طی این مدت از سازو کار شبکه بهم پیوسته صنایع دستی شهر رشت بازدید شد و نتیجه این بازدیدها اعلام خواهد شد.


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان نیز در این نشست رشت را بر اساس قدمت و پیشرو بودن در بسیاری از شاخص‌ها و نیز دارا بودن شخصیت های جهانی در حوزه های مختلف، شهر اولین ها معرفی و بیان کرد: نگاه ما نگرشی مبتنی بر بازآفرینی و باز زنده سازی هویت شهری و رویکرد ما نیز اجرای پروژه ها با پیوست فرهنگی، گردشگری و هویت اسلامی است.

مسعود کاظمی گفت: گیلان در سال جاری و نیز چند سال اخیر میزبان چندین گروه از ارزیابان جهانی برای بررسی و اعلام نظر بوده که برخی از آثار مورد بررسی چون روستای قاسم آباد رودسر با محوریت چادرشب بافی ثبت جهانی شد و شهر تاریخی ماسوله فرآیند ثبت جهانی را طی می کند.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه ای نسبت به هنرمندان صنایع دستی دارد، تاکید کرد: به طور قطع حمایت مدیران زمینه توسعه را بیش از پیش فراهم می کند.
کاظمی با تاکید بر اینکه دریافت عنوان شهر جهانی، ابتدای راه برای نتایج بهتر، بیشتر و انتقال به نسل آینده است از ارزیابان شورای جهانی خواست بر تاریخ و قدمت عظیم رشت صحه گذارده و پیشینه این شهر در صنایع دستی را مورد اهتمام قرار دهند.
رشتی دوزی (قلاب دوزی رشت) یکی از رودوزی‌های سنتی ایران و از صنایع دستی گیلان است که در فهرست آثار ملی ایران - میراث فرهنگی ناملموس (معنوی) - به ثبت رسیده‌است؛ در این کار زمینه پارچه به وسیله نخ‌های ابریشمین رنگین به گونه‌ای بسیار زیبا و چشم نواز تزئین می‌شود.
پانزدهم دیماه ۹۹ طی مراسمی در کاخ‌ موزه نیاوران شهر رشت به عنوان شهر ملی هنرهای سنتی ایران با محوریت رشتی‌دوزی، روستای ارده شهرستان رضوانشهر با محوریت شال‌بافی، روستای جیرده شهرستان شفت با محوریت سفالگری سنتی، روستای عنبران‌ محله شهرستان آستارا با محوریت گلیم‌بافی و روستای شالما شهرستان ماسال با محوریت چوب‌تراشی موفق به دریافت گواهی‌نامه ملی شدند.
ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به منظور بررسی شاخص های رشت برای دریافت عنوان شهر جهانی صنایع دستی ظهر روز یکشنبه هفتم اسفند ماه وارد گیلان شدند و طی این مدت از بخش های مختلف صنایع دستی رشت بازدید کردند و امروز سه شنبه به کار خود در استان پایان دادند.