به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد کرمی عصر سهشنبه در دوازدهمین جلسه ساماندهی مبادلات مرزی آذربایجان غربی افزود: با روانسازی مبدلات مرزی رونق اقتصادی برای مناطق مرزنشین رقم میخورد و تلاش میشود این افراد از سود حداکثری از محل مبادلات تعریف شده بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه حساسیت در زمینه مبادلات مرزی به معنی محدودیت برای فعالیت اقتصادی مرزنشینان نیست، اضافه کرد: رونق بازار و افزایش گردشگر از اهدافی است که از این فعالیتها پیگیری میشود.
بیشتر بخوانید:
تجاری سازی مبادی مرزی از اولویتهای استان است
تامین امنیت پایدار و معیشت مردم، اولویت دولت در مناطق مرزی است
به گفته وی، فعال سازی و ایجاد بازارچههای مرزی از مواردی است که دولت به دنبال آن است چرا که این اقدام منفعت عمومی را رقم میزند و رشد شاخصهای اقتصادی را در پی خواهد داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی گفت: همدلی و همفکری لازمه پیشرفت اقتصادی است و برای تحقق این هدف ارایه مشاورههای اقتصادی در واردات انواع کالا به فعالان اقتصادی مرزنشین و احصا تقاضای بازار نباید مورد غفلت باشد.
کرمی با اشاره به اینکه مجوزهای اعطایی در زمینه واردات به تعاونیهای مرزنشینان امتیازی است که باید شهروندان استان هم از عواید آن بهرهمند شوند، ادامه داد: برای واردات کالاهایی که به تولید داخلی لطمه وارد میکند نباید مجوز صادر شود.
وی تاکید کرد: لازم است تا زمینه فروش و بازار تقاضا برای کالاهای وارداتی توسط این تعاونیها در خود استان نیز وجود داشته باشد و ۳۰ تا ۵۰ درصد این کالاها در خود آذربایجان غربی به صورت خرده فروشی عرضه شود.
در ادامه این نشست که چند ساعت به طول انجامید و با هشت دستور جلسه همراه بود درباره واگذاری عرصه به ۲ شرکت باری خصوصی مستقر در گمرکات استان و نرخ موجود برای ارایه برخی خدمات توسط این ۲ شرکت بحث و گفت و گو شد.
آذربایجان غربی در شمال غرب کشور ۹۶۷ کیلومتر مرز دارد که دارای پنج پایانه مرزی در نقطه ورودی از کشورهای عراق، ترکیه و نخجوان است که از این میزان بیش از ۵۵۰ کیلومتر با ترکیه، افزون بر ۱۵۰ کیلومتر با نخجوان و نزدیک به ۲۶۰ کیلومتر با شمال عراق هم مرز است.