تهران- ایرنا- رئیس گروه شبه نظامی واگنر تاکید کرد که شهر باخموت، مرکز درگیری‌ها در شرق اوکراین، در عمل توسط نیروهای روسی محاصره شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، یوگنی پریگوجین روز جمعه در ویدیویی که توسط سرویس مطبوعاتی وی در تلگرام منتشر شد، اظهار داشت: یگان‌های واگنر در عمل باخموت را محاصره کرده‌اند و تنها یک جاده باقی مانده است.

وی که سربازانش در خط مقدم این نبرد حضور دارند، از ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین خواسته است تا به نیروهای اوکراینی دستور خروج از شهر را بدهد.

پریگوجین اضافه کرد: اگر پیشتر با ارتش حرفه‌ای اوکراین روبرو می‌شدیم که علیه ما می‌جنگید، امروز افراد مسن و کودکان بیشتری را می‌بینیم. آنها می جنگند، اما زندگی آنها در باخموت کوتاه است، یک یا دو روز.

رئیس گروه شبه نظامی واگنر افزود: به آنها فرصت دهید تا شهر را ترک کنند، در عمل [این شهر] در محاصره است.

بر اساس این گزارش، علیرغم اهمیت راهبردی مورد مناقشه کارشناسان، باخموت به نماد مبارزه برای کنترل منطقه صنعتی دونباس تبدیل شده است.

زلنسکی که در ماه دسامبر به آنجا رفت، سوگند یاد کرده بود تا زمانی که ممکن است از این شهر دفاع کند.

فرماندهی نظامی اوکراین روز سه‌شنبه اعتراف کرده بود که وضعیت بسیار متشنجی در برابر حملات روسیه در باخموت وجود دارد.

نیروهای روسیه در هفته‌های اخیر در شمال و جنوب باخموت پیشروی و سه مسیر از چهار مسیر تدارکاتی اوکراین را به این شهر قطع کرده‌اند.

تنها راه خروجی باقی مانده، مسیری بود که به سمت غرب به سمت شاسیو ایار منتهی می‌شد، که روس‌ها نیز در حال پیشروی به سمت جنوب آن بودند.

کاخ سفید: نشانه‌ای مبنی تصمیم چین برای ارسال سلاح به روسیه نداریم

سخنگوی کاخ سفید روز جمعه اعلام داشت: ایالات متحده هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه [چین] تصمیم گرفته است به روسیه سلاح ارسال کند، ندارد اما این احتمال "روی میز باقی می‌ماند".

جان کربی سخنگوی قوه مجریه آمریکا در امور امنیت ملی، در جریان یک نشست خبری در کاخ سفید گفت: ما معتقدیم که این تصمیم به نفع چین و وجهه بین‌المللی که بسیار به آن اهمیت می‌دهد، نخواهد بود.

سخنگوی کاخ سفید اظهار داشت: ما نگرانی خود را به چینی‌ها اعلام کرده‌ایم.

کمک نظامی جدید آمریکا به کی‌یف

دو مقام از دولت آمریکا و همچنین یک منبع آگاه اعلام کردند که ایالات متحده روز جمعه کمک نظامی جدیدی به ارزش حدودی ۴۰۰ میلیون دلار به اوکراین اعلام می‌کند.

در همین پیوند سخنگوی کاخ سفید در امور امنیت ملی به خبرنگاران اعلام داشت که کمک به اوکراین در دستور کار مذاکرات روز جمعه بین جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده و اولاف شولتس صدراعظم آلمان که در واشنگتن خواهد بود، قرار دارد.

شولتس و بایدن در دیدار امروز جمعه خود قرار است ضمن هماهنگی‌های ویژه در مورد جنگ اوکراین، در خصوص تسلیح احتمالی روسیه از سوی چین نیز گفت‌وگو کنند.

یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت که رئیس‌جمهور آمریکا و صدراعظم آلمان، در دیدار امروز خود بر جنگ در اوکراین و همچنین نگرانی‌ها بر سر ارسال تسلیحات مرگبار پکن به مسکو متمرکز خواهند شد.

این مقام دولتی دیروز پنجشنبه افزود که قرار است این دو رهبر به مدت یک ساعت با یکدیگر دیدار کنند.

شولتس که آخرین بار درست قبل از حمله روسیه به اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (۵ اسفند) از کاخ سفید دیدار کرده بود، دیروز پنجشنبه از چین خواست برای روسیه سلاح نفرستد و بر مسکو فشار بیاورد تا نیروهایش را از اوکراین خاج کند.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هم این هفته گفت اگر چین در جنگ اوکراین به روسیه کمک کند، در روابط این کشور با کشورهای سراسر جهان مشکلات جدی پیش خواهد آمد.

اما چین هرگونه قصد تسلیح روسیه را رد کرده و در عین حال به کشورهای غربی که به اوکراین تسلیحات می‌رسانند، هشدار داده است که چنین حمایتی صلح به دنبال ندارد و بر آتش جنگ می‌افزاید.