به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی افزود: با توجه به موافقت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، سی و سومین کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار را اعلام می کنم.
وی تصریح کرد: این بسته کمک نظامی شامل مهمات بیشتری برای سامانه های راکتی هیمارس و توپخانه های هویتزرهای ارائه شده توسط آمریکا است که اوکراین به طور موثری از آنها در دفاع از خود استفاده می کند.
به گفته بلینکن، این بسته نظامی همچنین شامل مهمات برای خودروهای جنگی بردلی، پل های مورد استفاده درخودروهای زرهی, مهمات و تجهیزات تخریب و تعمیرات، آموزش و پشتیبانی می شود.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: آمریکا همچنان به متحد کردن جهان برای حمایت از اوکراین ادامه می دهد. ما از حمایت ۵۰ کشور از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تقدیر می کنیم.
این مقام ارشد دولت بایدن تصریح کرد: روسیه می تواند امروز به جنگ خود پایان دهد. تا زمانی که روسیه به این جنگ ادامه می دهد، ما تا هرزمان که لازم باشد از اوکراین حمایت و ارتش این کشور را در میدان جنگ تقویت خواهیم کرد تا اوکراین در قوی ترین موضع ممکن در میز مذاکره قرار داشته باشد.
ایالات متحده آمریکا در نخستین سالگرد جنگ اوکراین اعلام کرد که ۲ میلیارد دلار تجهیزات و تسلیحات نظامی جدید به کی یف برای آماده ساختن این کشور در نبرد با روسیه در فصل بحران اختصاص داده است.
این بسته نظامی آمریکا شامل جنگنده اف-۱۶ که اوکراین به دنبال آن است، نمی شود.
پنتاگون نیز اعلام کرد ۲ میلیارد دلار کمک نظامی جدید برای اوکراین شامل مهمات بیشتر برای سامانه های راکتی موسوم به هیمارس (HIMARS) و تعدادی از انواع مختلف پهپادها از جمله پهپاد های سوئیچ بلید وسایبر لوکس کی ۸ است.
این تسلیحات از صندوقی موسوم به «ابتکار کمک امنیتی به اوکراین» تأمین میشود که به دولت بایدن اجازه میدهد تا تسلیحات صادره به اوکراین را به جای استفاده از ذخایر تسلیحاتی آمریکا، از شرکت ها تامین کند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در مصاحبه ای با سی ان ان گفت که در مورد ارائه جنگنده های اف-۱۶ به اوکراین اظهار نظر نمی کند اما انتظار دارد در مورد درگیری مذاکرات نهایی انجام شود.
رئیس پنتاگون گفت: به احتمال زیاد، این جنگ با نوعی مذاکره پایان خواهد یافت. پوتین فکر میکرد که دفاع اوکراین نابود خواهد شد، عزم آمریکا شکسته خواهد شد و جهان توجه نخواهد کرد. او اشتباه می کرد.
وی در بیانیه ای به مناسبت سالگرد جنگ اوکراین گفت که آمریکا در سال گذشته بیش از ۳۲ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین از جمله ۸ هزار ۵۰۰ موشک جاولین سامانه ضد زره و ۳۸ سامانه راکتی هیمارس ارائه کرده است.
دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایتهای نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیریها و تشدید تنشها در اوکراین است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما